Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 27 mei 2019

iOS 12.3.1 lost bugs Berichten-app en bellen via 4G op

Apple heeft vrijdagavond iOS 12.3.1 voor iPhone, iPad en iPod Touch uitgebracht. Het is een kleine update die 12 dagen na de release van iOS 12.3 met onder andere een nieuwe Apple TV-app komt. De kleine update lost problemen met de Berichten-app en VoLTE (Voice over LTE / bellen via 4G) op.

iOS 12.3.1 fikst twee bugs in Berichten-app

De Berichten-app van iOS heeft een ingebouwd spamfilter, maar dat werkte niet altijd correct. iMessage-berichten van een onbekende afzender, horen in een apart tabblad verzameld te worden. Dat ging nog wel eens fout, maar Apple zegt dat het in iOS 12.3.1 opgelost is.

Daarnaast is nog een bug gecorrigeerd die ervoor zorgde dat het melden van spam in iMessage niet altijd mogelijk was. Bij een bericht van een onbekende afzender komt nu echter weer altijd de mogelijkheid te staan om ongewenst reclame te melden. Dit helpt Apple om afzenders die alleen maar spam versturen te blokkeren.

iOS 12.3.1 Berichten-app 001
Klik/tap voor groter.

VoLTE (bellen via 4G) weer stabiel

Steeds meer providers bieden bellen via 4G, oftewel VoLTE aan. In eerste iOS-versies zat echter een vervelend probleem dat ervoor zorgde dat VoLTE-oproepen soms niet mogelijk waren. In iOS 12.3.1 is ook dit probleem verholpen. VoLTE is (mits je provider het ondersteunt) te activeren via InstellingenMobiel netwerkOpties mobiele dataSchakel 4G in. Kies daar voor de optie Gesprekken en data.

iOS 12.3.1 iPad mini
Klik/tap voor groter.

De update is zoals altijd te installeren via het menu InstellingenAlgemeenSoftware-update. Gebruikers die automatische updates hebben ingeschakeld, zullen in sommige gevallen al over de nieuwste iOS-versie beschikken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iOS 12.3.1 lost bugs Berichten-app en bellen via 4G op
Sluiten