Raymon Mens
Raymon Mens App Store 28 mei 2019

IKEA breidt zijn app uit: niet alleen kijken, maar ook kopen

IKEA mag dan wel het grootste woon­warenhuis ter wereld zijn, op het gebied van online heeft de gigant nog behoorlijk wat stappen te zetten. Vandaag wordt een belangrijke stap gezet. De IKEA-app breidt uit met een webshop.

Voorheen was het alleen mogelijk om producten via de app te bekijken, maar niet te kopen. Dat kon slechts zeer beperkt via de website van het bedrijf. Er was ook nog een aparte app, de IKEA Place-app. Die stelde je in staat om meubels met behulp van augmented reality in je eigen huis te bekijken.

Vernieuwde IKEA Store-app

De apps worden nu samengevoegd. De woongigant kondigde de IKEA Store-app vandaag aan tegenover persdienst Reuters. Nederland en Frankrijk zijn de eerste twee landen die de webshop in de app mogen proberen. Het blijft net als in de oude app nog steeds mogelijk om meubels in je huis te plaatsen met behulp van augmented reality. In plaats van je naar de dichtstbijzijnde winkel te sturen, zal de woon­gigant je ook de optie bieden om een item direct te kopen.

Volgens Barbara Martin Coppola, chief digital officer bij IKEA, is de verandering broodnodig. Jongere klanten komen (als ze al een auto hebben) steeds minder vaak naar grote winkelgebieden. Geconfronteerd met deze verandering wil de meubel­gigant meer inzetten op online bestellen en bezorgen. Daarnaast wordt geëxperimenteerd met kleinere winkels in stedelijke gebieden.

IKEA place
De AR-functies blijven bestaan – Klik/tap voor groter.

Ook in de winkel nuttig

De nieuwe app zal ook in de winkels van de Zweedse woongigant nuttig zijn. Er wordt objectdetectie ingebouwd. Zo kunnen klanten tijdens het shoppen bijvoorbeeld alle beschikbare kleuren van een stoel in AR bekijken, terwijl in de winkel slechts één kleur staat. Zo hoopt IKEA winkels in stedelijke gebieden ook aantrekkelijk te maken.

De vernieuwde app zal beschikbaar worden gesteld als update voor de IKEA Store-app. Op moment van schrijven is de uitrol nog niet gestart, maar dat moet binnen enkele uren gebeuren.

Reageer op artikel:
IKEA breidt zijn app uit: niet alleen kijken, maar ook kopen
Sluiten