Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 mei 2019

Apple Developer Academy zoekt weer Nederlandse studenten

Apple heeft sinds 2016 een eigen Developer Academy in de Italiaanse stad Napels. Ambitieuze studenten uit heel Europa kunnen zich aanmelden voor een gratis negen maanden durende opleiding tot iOS-ontwikkelaar.

Het nieuwe studiejaar begint in september van 2019 en Apple is opzoek naar nieuw talent uit Nederland. In de klas van het afgelopen studiejaar zaten al drie Nederlandse en Belgische studenten en dit jaar moeten dat er nog meer worden. Er is in totaal plaats voor 400 studenten.

Gratis opleiding met studiebeurs

De opleiding beslaat niet alleen programmeren. Er is ook aandacht voor het ontwerpen van een database en het aansluiten van een app op servers. Denk ook aan privacy. De beveiliging van communicatie en voldoen aan wetten is steeds belangrijker. Uiteraard is er ook aandacht voor interface-ontwerp en de zakelijke kant van apps. Hoe breng je bijvoorbeeld iets op de markt en plan je een businessmodel?

Apple betaalt het collegegeld van studenten aan de Developer Academy, ze ontvangen een beurs van € 7.200. Tijdelijk in Napels gaan wonen is verplicht, want het gaat om een opleiding aan de Federico II University. Het studiejaar start in september 2019 en eindigt vervolgens in juni 2020.

Inschrijven voor Apple Developer Academy

Om je in te schrijven voor de Apple Developer Academy moet je minimaal een diploma van de middelbare school hebben, maar ook studenten die al een MBO-diploma, bachelor of master hebben zijn welkom. Om geaccepteerd te worden, dien je een intake-test te doen. Die vinden niet in Nederland plaats, maar in de volgende steden.

  • Maandag 1 juli in Parijs
  • Woensdag 3 juli in Londen
  • Vrijdag 5 juli in München
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Apple Developer Academy zoekt weer Nederlandse studenten
Sluiten