Nieuwe Google feature verwijdert automatisch verzamelde gegevens

Door: Noah Korevaar - 3 reacties

We weten dat onze apps allerlei informatie over ons verzamelen, waaronder bijvoorbeeld een lijstje van waar je wanneer bent geweest. Google lijkt het in het bijzonder leuk te vinden om zoveel mogelijk data over je te verzamelen en het bedrijf zou dan ook veelvuldig verzocht worden door gebruikers om het managen van deze verzamelde data wat makkelijker te maken. Het lijkt erop dat ze naar hun gebruikers geluisterd hebben en binnenkort komt er een nieuwe feature, waarmee je automatisch je locatiegeschiedenis zou kunnen aanpakken.

Locatiegeschiedenis weg na drie of acht maanden

Op het moment is het natuurlijk al mogelijk om je locatiegeschiedenis handmatig te verwijderen, maar dat kan op een gegeven moment op je zenuwen gaan werken. Uiteraard kun je het tracken van je locatie ook helemaal uitschakelen, maar voor sommige apps is het toch nodig dat je locatie bekend is. De nieuwe feature zou je wat werk uit handen kunnen nemen door je locatiegeschiedenis automatisch na drie of achttien maanden te wissen.

Google feature data wissen

Automatisch wissen in-app data en Chrome geschiedenis

De nieuwe feature zou in principe te gebruiken moeten zijn bij alle apps en diensten waar je met je Google account inlogt. In eerste instantie zou het alleen gaan om je locatiegeschiedenis, maar binnen de komende paar weken zou het automatisch wissen van data ook ingevoerd kunnen worden met betrekking tot onder andere je Chrome geschiedenis, in-app data en Google’s Discover feature op Android toestellen.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Klinkt best goed eigenlijk

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Hoezo 3-8 maanden, ik wil het verzamelen van locatie en browser gegevens gewoon kunnen afzetten

 • Profielfoto
  monty python

  Die periode is hoogstwaarschijnlijk de periode dat hun data collectie vernieuwing nodig heeft. Of de gegevens minder waard beginnen worden. Dit bedrijf leeft enkel van verkopen van data, dat geven ze nooit af of ze bestaan niet meer. Mooi verpakte praatjes dus. Privacy is onverenigbaar met hun businessmodel.