Raymon Mens
Raymon Mens App Store 24 mei 2019

Google Maps waarschuwt vanaf nu ook voor flitsers

Google Maps is in Nederland uitgebreid met een nieuwe functie. De kaarten-app die ook vaak voor navigatie wordt gebruikt, waarschuwt vanaf nu ook voor flitsers. Google Nederland bevestigt de uitrol van deze nieuwe functie in de apps voor iOS en Android inmiddels ook.

Donderdagavond maakten diverse gebruikers al melding van deze nieuwe functie. OMT-lezers Barry en Josje lieten ons weten tijdens hun rit naar huis waarschuwingen voor flitsers te krijgen. De gebruikte data is afkomstig van Waze. Google kocht de navigatie-app die de input van bestuurders gebruikt voor een optimale route in 2013.

Google Maps vs. Flitsmeister

Door deze functie groeien Google Maps en het eveneens populaire Flitsmeister steeds dichter naar elkaar toe. Flitsmeister werd onlangs ook navigatie-app, terwijl de kaarten-app van Google nu ook voor flitsers gaat waarschuwen. Het gaat daarbij zowel om vaste controles als mobiele (tijdelijke) flitsers die gebruikers van Waze melden.

Google Maps flitsers 001
Klik/tap voor groter.

Je ziet tijdens het plannen van een route de flitsers oranje gemarkeerd staan. Daarnaast volgt tijdens het rijden een subtiele waarschuwing. De functie is beschikbaar in de app voor iOS en Android. Mocht je de waarschuwingen voor flitsers nog niet zien, dan helpt het soms om Google Maps helemaal af te sluiten (via het multitasking-menu) en opnieuw te starten.

Reageer op artikel:
Google Maps waarschuwt vanaf nu ook voor flitsers
Sluiten