Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 28 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Google Assistent is nu ook (beperkt) in België beschikbaar

Google Assistent (of Engels: Google Assistant) is al enige tijd in Nederland beschikbaar. Vandaag heeft Google zijn virtuele assistent ook beschikbaar gemaakt in België. Google Assistent werkt daar ook via de iOS-app en als ingebouwde assistent in Android. Er zijn wel een aantal beperkingen.

Zo werkt Google Assistent in België nog niet op de Google Home of andere speakers. Ook spreekt de assistent nog met een Nederlands accent. De informatie en kennis is echter wel op België aangepast. Zo is er kennis van Vlaamse muziek en de Belgische voetbalcompetitie.

Google Assistent met partners in België

Google heeft al wel een aantal Belgische partners op zijn virtuele assistent aangesloten. Zo kunnen abonnees van Telenet of Proximus informatie vragen over hun datalimiet en factuur. Vragen wanneer je pakket van Bpost aankomt is ook mogelijk. Ook is er nieuws van de openbare omroep VRT en van de kranten die onder het Mediahuis vallen.

Op termijn zullen er steeds meer functionaliteiten die op België gericht zijn verschijnen. Formeel heten deze functies Actions on Google. De Assistent komt in de komende dagen geleidelijk naar Android-toestellen met Android 5 Lollipop of hoger die zijn ingesteld op Nederlands en locatie België. Op je iPhone of iPad kun je de Assistent-app downloaden in de App Store.

Google Assistent Belgie
Klik/tap voor groter.

Gebruik op iOS naast Siri

Hoewel de Google Assistent-app voor iOS beschikbaar is, blijft Siri de standaard spraakassistent op iPhone en iPad. Het wordt dus niet mogelijk om Google Assistant vanaf je iPhone op te roepen met “Hey Google”. De assistent werkt alleen via de app of een widget op het vergrendelscherm.

Als je als Belgische gebruiker al de Nederlandse versie van Google’s hulpje gebruikt, is nu een goed moment om je instellingen aan te passen. Om de Vlaamse versie te krijgen, moet je jouw locatie instellen op België en je taal op Nederlands.

  • Op moment van schrijven is de Assistent-app wel aangekondigd, maar nog niet live in de Belgische app store. We zullen hier een link invoegen zodra dit wel het geval is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Google Assistent is nu ook (beperkt) in België beschikbaar
Sluiten