GameClub laat je opnieuw genieten van oude iPhone-games

Door: Raymon Mens - 0 reacties

Games hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de App Store en de iPhone. Toen Apple’s app-winkel in 2008 opende, konden gebruikers genieten van de eerste mobiele games. Helaas zijn veel klassiekers verdwenen. De start-up GameClub wil ze laten herleven.

Veel oude games voor iPhone en iPad werken niet meer omdat apps sinds iOS 11 verplicht 64-bits moeten zijn. Veel oude games zijn 32-bits en het bijwerken kost veel tijd en moeite. GameClub gaat dit samen met ontwikkelaars doen en stelt naast technische hulp ook financiering beschikbaar.

Opnieuw genieten van klassieke iPhone-games

Momenteel stelt GameClub een aantal games als b├Ęta beschikbaar. Fans en nostalgici zullen verschillende grote namen in de lijst herkennen. We zien onder andere Hook Champ, Chooper 2, Cubed World Rally en Incoboto. In totaal moeten 50 games volgen. Het bedrijf heeft 2,5 miljoen dollar opgehaald, maar wat het businessmodel wordt is nog niet duidelijk. Mogelijk zijn de games straks opnieuw te koop als premium-game, of als abonnementsdienst.

Wat maakt klassiekers zo goed? Nou, het begint al met dat ze succesvol waren zonder dat spelers zich hoeven te ergeren aan in-app-aankopen of invasieve advertenties. GameClub verwacht dat gamers een mix van klassiekers en moderne games zullen waarderen en ziet een prima markt voor zichzelf.

gameclub oude iphone games 001
Klik/tap voor groter.

Nu te proberen als Early Access

Voor elke game wordt de originele broncode gebruikt en bijgewerkt. Afhankelijkheden van oude SDK’s en oude frameworks die niet meer bestaan worden verwijderd en er worden HD-afbeeldingen toegevoegd. Wie benieuwd is hoe dat eruit ziet, kan zich aanmelden als Early Access-speler. Hierbij krijg je iedere week een nieuwe build van een game om te proberen.

Meedoen aan de b├Ęta kost je niets, maar GameClub verwacht wel feedback van zijn spelers. De distributie van de games gaat via TestFlight, dus de games verlopen na 90 dagen. De definitieve lancering van de dienst staat gepland voor de herfst.

Reacties

0 reacties