Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 15 mei 2019

Disney stopt 27,5 miljard extra in zijn antwoord op Netflix

Het jaar 2019 is het jaar waarin de streaming-oorlog echt los gaat breken. Zowel Apple als Disney komen met een antwoord op Netflix. Apple TV+ en Disney+ werden enige tijd geleden officieel onthuld. Nu stopt Disney maar liefst 27,5 miljard dollar extra in zijn streaming­dienst(en).

Naast Disney+ is het entertainmentbedrijf eigenaar geworden van nóg een dienst. Disney gaat Hulu volledig overnemen. Voorheen was dit bedrijf in handen van een aantal aandeelhouders, waaronder de Amerikaanse telecomgiganten Comcast en AT&T.

Disney volledig eigenaar van Hulu

Comcast en AT&T geven hun belang in Hulu volledig op en Disney kan het lot van de streamingdienst nu helemaal zelf bepalen. Het entertainment­bedrijf heeft al gezegd dat het een bundel met de twee diensten voor een aantrekkelijke prijs wil gaan maken. Daarbij zal de lijn tussen familie-vriendelijke series en films en content met seks en geweld duidelijk zijn. Ze komen op diensten met een ander merk te staan.

Het is waarschijnlijk dat de twee diensten samen in een bundel met een voordelige prijs aangeboden zullen worden. Naast veel Amerikaanse series, produceert Hulu sinds 2011 ook zelf content. Het bekendste voorbeeld is de serie The Handmaid’s Tale, die in 2018 bekroond werd met de Golden Globe voor beste dramaserie. Momenteel zijn ook twee series rondom Marvel-superhelden in de maak en wordt veel horror aan de catalogus toegevoegd.

Hulu Disney
Klik/tap voor groter.

Nieuwe diensten in plaats van of naast Netflix?

Het is duidelijk dat diverse concurrenten het Netflix op hun eigen manier moeilijk willen maken. Apple heeft aan de bezitters van een iOS-apparaat, Mac of Apple TV een goede doelgroep die waarschijnlijk wel voor Apple TV+ is te enthousiasmeren. Disney moet het aan de ene kant van nostalgie hebben (de kluis gaat open!), maar kan zich daarnaast ook op prijs onderscheiden. Een bundel met diensten kan daar nog meer bij helpen. De vraag is nu of consumenten ook doorlopend voor meerdere diensten willen betalen.

Bezitters van een Apple TV zitten in ieder geval op de eerste rang, want alle nieuwe streamingdienst hebben tot nu toe gezegd op Apple’s platform aanwezig te willen zijn. (Zie ook → Disney onthult filmplanning tot 2027: 4x Avatar, 3x Star Wars en meer)

Reageer op artikel:
Disney stopt 27,5 miljard extra in zijn antwoord op Netflix
Sluiten