Slimme deurbel en camera Ring krijgen mogelijk toch HomeKit

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Ring, bekend van zijn slimme deurbellen en camera’s, beloofde een aantal jaar geleden ondersteuning voor HomeKit. Helaas bleef het stil en zei de fabrikant vorige jaar dat het -ondanks de belofte- voorlopig geen prioriteit had. Daarom zijn de slimme deurbellen en camera’s nog steeds niet compatibel met Apple’s ecosysteem voor een slim huis.

Daar lijkt nu toch verandering in te komen. De fabrikant heeft namelijk twee producten bij Apple aangemeld voor HomeKit-certificering. Dat is verplicht voordat ondersteuning voor Apple’s ecosysteem kan worden uitgerold. Het gaat om de Video Doorbell Pro en Spotlight Cam.

HomeKit voor Ring deurbel en camera

Ring heeft zelf nog niets aangekondigd. Het feit dat de producten nu in de database met producten die door Apple voor HomeKit gecertificeerd zijn zitten, zegt echter dat ze goedgekeurd zijn voor gebruik met HomeKit. Het lijkt nu gewoon een kwestie van wachten op de benodigde software-updates. De hardware van de twee eerder genoemde apparaten is er namelijk klaar voor.

Ring HomeKit
Klik/tap voor groter.

Of andere apparaten van Ring ook ondersteuning voor HomeKit krijgen is onbekend. De fabrikant heeft ze in ieder geval niet bij Apple aangemeld en ook het certificerings­proces niet doorlopen. Het is ook maar de vraag of alle apparaten geschikte hardware hebben. Voor Apple’s ecosysteem zijn namelijk best wel wat vereisten op het gebied van versleuteling. Het is onbekend of alle apparaten van de fabrikant hieraan voldoen. Voor de Video Doorbell Pro en Spotlight Cam lijkt integratie met de Woning-app en Siri in ieder geval dichterbij dan ooit.

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  madcat

  Zelf wacht ik op de netatmo deurbel ben wel benieuwd naar een review/vergelijking van deze twee als ze beschikbaar zijn

  https://www.netatmo.com/nl-nl/security/doorbell

 • Profielfoto
  koen

  Wat maakt een deurbel slim?

 • Profielfoto
  Night

  Als ie nadenkt vóórdat ie afgaat. Bij belletje trekken hoor je bijvoorbeeld niets binnen. Als de postbode voor de deur staat wel, bij schoonmoeder weer niet. Écht slim dus.

 • Profielfoto
  Papjes

  Interessant die Netamo! Geen extra kosten in tegenstelling tot Ring!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Grappig; ik heb een draadloze deurbel van de Action.

  Die is zo in Google Home te integreren. Geen camera uiteraard, maar je kunt dus wel een melding krijgen dat er iemand voor de deur staat. En bijvoorbeeld met IFTTT de deurbel door-koppelen naar de buren (in ons geval is dat allemaal familie .;) ) op het moment dat ik werk.

  Overigens kan dat waarschijnlijk met een compatible RF-bridge ook in HomeKit.

 • Profielfoto
  lord anubis

  KarelWillem op 15 mei 2019 08:34
  Grappig; ik heb een draadloze deurbel van de Action.

  Die is zo in Google Home te integreren. Geen camera uiteraard, maar je kunt dus wel een melding krijgen dat er iemand voor de deur staat. En bijvoorbeeld met IFTTT de deurbel door-koppelen naar de buren (in ons geval is dat allemaal familie .;) ) op het moment dat ik werk.

  Overigens kan dat waarschijnlijk met een compatible RF-bridge ook in HomeKit.

  Bedoel je deze? https://www.action.com/nl-nl/p/select-plus-draadloze-deurbel/

  Hoeveel meter bereik heeft het bij jou? Als de afstand tussen de deur knop en de bel zelf met twee muren er tussen 9 meter is werkt deze dan nog?

  Wil wel dan een andere behuizing 3D printen met alu plaatje ( of chroom/metaalkleur ABSals dat te vinden is ) als knopje, zoiets als de Netamo;)

  Het mag er toch wat ‘ l u x e r ‘ uit zien toch.

   

 • Profielfoto
  Lolsmurf

  Wat er niet bij verteld wordt is dat je soms je hele bestaande belinstallatie mag aanpassen, dus gong, transformator etc. Er moet ook een stopcontact in de buurt zijn. Dan is het aan te raden om dit niet zelf te vervangen maar door een goede elektricien. Zo kunnen de kosten nog oplopen.