Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 14 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Slimme deurbel en camera Ring krijgen mogelijk toch HomeKit

Ring, bekend van zijn slimme deurbellen en camera’s, beloofde een aantal jaar geleden ondersteuning voor HomeKit. Helaas bleef het stil en zei de fabrikant vorige jaar dat het -ondanks de belofte- voorlopig geen prioriteit had. Daarom zijn de slimme deurbellen en camera’s nog steeds niet compatibel met Apple’s ecosysteem voor een slim huis.

Daar lijkt nu toch verandering in te komen. De fabrikant heeft namelijk twee producten bij Apple aangemeld voor HomeKit-certificering. Dat is verplicht voordat ondersteuning voor Apple’s ecosysteem kan worden uitgerold. Het gaat om de Video Doorbell Pro en Spotlight Cam.

HomeKit voor Ring deurbel en camera

Ring heeft zelf nog niets aangekondigd. Het feit dat de producten nu in de database met producten die door Apple voor HomeKit gecertificeerd zijn zitten, zegt echter dat ze goedgekeurd zijn voor gebruik met HomeKit. Het lijkt nu gewoon een kwestie van wachten op de benodigde software-updates. De hardware van de twee eerder genoemde apparaten is er namelijk klaar voor.

Klik/tap voor groter.

Of andere apparaten van Ring ook ondersteuning voor HomeKit krijgen is onbekend. De fabrikant heeft ze in ieder geval niet bij Apple aangemeld en ook het certificerings­proces niet doorlopen. Het is ook maar de vraag of alle apparaten geschikte hardware hebben. Voor Apple’s ecosysteem zijn namelijk best wel wat vereisten op het gebied van versleuteling. Het is onbekend of alle apparaten van de fabrikant hieraan voldoen. Voor de Video Doorbell Pro en Spotlight Cam lijkt integratie met de Woning-app en Siri in ieder geval dichterbij dan ooit.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slimme deurbel en camera Ring krijgen mogelijk toch HomeKit
Sluiten