WWDC 2019: Cardiogram gaat spanning in de zaal meten

Door: Night - 13 reacties
WWDC 2018 Cardiogram gaat extase meten
(Afbeelding: Apple)

Cardiogram, een maker van een gezondheids-app voor de Apple Watch zal tijdens de WWDC 2019 Keynote van Apple proberen uit te zoeken wat het meest opwindende onderdeel die dag zal zijn. het bedrijf gaat de hartslag van de aanwezigen tijdens het evenement controleren om te zien wanneer er zich hoogtepunten op het podium voordoen.

Apple kondigt tijdens de WWDC de belangrijke vernieuwingen in zijn besturingssystemen, iOS, macOS, watchOS en tvOS, aan. Daarnaast hopen we ook dit jaar weer op een ‘One More Thing’, een verrassing in de vorm van nieuwe hardware. Als de toespraken en demonstraties voorbij zijn, breken er ieder jaar weer discussies los over wat de meest opwindende aankondigingen waren.

Wat wordt de grootste sensatie?
We gaan het nu zeker (w/m)eten

Cardiogram wil tijdens de Keynote Speech gaan registeren welke nieuwe functies het hart van de aanwezigen sneller doet slaan. Het bedrijf gaat alle gebruikers van een Apple Watch vragen hun app te installeren. Tijdens de Keynote wordt dan van minuut to minuut  de hartslag van alle aanwezigen die hieraan meedoen, geregistreerd. Het bedrijf verzamelt en combineert de data ‘real-time’ en zal dan gaan laten zien over welk onderdeel van de speech de aanwezigen het meest enthousiast waren.

Tijdens het event wordt een speciale live hartslaggrafiek continue bijgewerkt om te laten zien wat de huidige hartslag is van de deelnemers. Een piek in de hartslag-grafiek zal kort na belangrijke nieuwe aankondigingen het hoogst zijn.

Hartslag grafiek WWDC 2019
Een hartslag grafiek kan de spannendste momenten, als voorbeeld bij een episode van Game of Thrones, aantonen (klik/tap voor groter)

Het WWDC experiment is een logisch vervolg op de functies die Cardiogram biedt in zijn cardiologie-app. Cardiogram lanceerde afgelopen januari lanceerde een premium-service met een familie-modus. Hiermee is het mogelijk om gezondheidsstatistieken met twee andere mensen, maar ook met een arts te delen.

Cardiogram gaat de meest opwindende momenten tijdens de WWDC 2019 Keynote speech live registreren en in een live-grafiek tonen. (klik/tap voor groter)

WWDC 2019

WWDC 2019 vindt plaats in het McEnery Convention Center in San Jose. Het event begint op 3 juni om 19.00 uur met de Keynote speech en loopt de hele week door. Onze hoofdredacteur Raymon Mens zal ook aanwezig zijn op de WWDC. Hij zal voor, tijdens en na de Keynote live verslag doen via Twitter. Wil je alle nieuws over de WWDC in één oogopslag zien? Klik dan op de speciale button bovenin de menubalk.

Lees ook: ➔ Officieel: WWDC 2019 van 3 tot en met 7 juni in San Jose

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  De afgelopen twee jaar hebben ze dan zeker ‘autosleep’ getest. Zo saai dat deze waren.

  Ik mag toch hopen dat er weer wat vernieuwends gepresenteerd wordt en dat klapvee ook echt wat heeft om bij te juichen.

  Laat me graag verrassen en hoop dat Apple de weg terug naar wat meer spannende zaken in slaat. Ze zijn toch een beetje ingedut.

 • Profielfoto
  Sugar and Cream

  +1

 • Profielfoto
  koen

  Het is de WWDC, dus de nadruk  zal op software liggen. Zoals Marzipan dat naar verluid macOS en iOS dichter bij elkaar zal brengen.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Marzipan + iCloud nieuws wil ik wel horen maar ik ben bang dat het weer een herhaling van vorige twee jaren zal worden. Hoop praat, veel joelen 0 resultaat.

  Dropbox heeft vandaag hun diensten een push gegeven. Dropbox Pro kost nu 9,99 bij een jaar abonnement (anders 12 p/maand) en daar krijg je nu 2TB opslag voor i.p.v. 1TB. Dat is niet het beste nieuws maar alle betaalde diensten van Dropbox hebben nu Smart Sync. Zelf bepalen welke en of je bestanden enkel in de cloud opslaat en dus niet meer lokaal op je computer.

  Maandag mag Apple antwoorden. Wat ze minimaal moeten doen om nog enige vorm van serieusheid te behouden in de cloud is de gratis versie upgraden naar 10 of 15GB.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Ok, het is opt-in, maar ik vind dit freaky.

 • Profielfoto
  fabian

  Wanneer is die keynote gedaan?Dan pas zal ik eens kijken wat voor nieuw(s) er op de markt komt om m’n geld te laten rollen.

 • Profielfoto
  Lolsmurf

  Hoe gek kun je bezig zijn om zoiets te verzinnen.

 • Profielfoto
  GoeieDag

  polansky op 31 mei 2019 21:02
  …en hoop dat Apple de weg terug naar wat meer spannende zaken in slaat.

  Dan kun je beter even op Netflix kijken. Of in je eigen slaapkamer. Wat moet een computer/telefoonboer nou spannend maken?

 • Profielfoto
  midas

  T zijn verschrikkelijke ontwikkelingen! Niks om vrolijk van te worden. En iedereen die dat wel is moet maar eens goed nadenken

 • Profielfoto
  midas

  En nog een vervolg.

  Mee delen al enorm veel, daar is idd al genoeg van te vinden. Maar continu gegevens van je lichaam gaan delen is t domste wat we kunnen gaan doen. En daar gaat t zo wel naartoe

 • Profielfoto
  Joid

  Ik mag hopen dat het privacy technisch allemaal op orde is. Dus als we dat kunnen uitsluiten, waarom is het delen van lichaamsgegevens dan zo dom?
  Kunnen we daar niet juist heel veel van leren? Nogmaals zolang de gegevens maar zo anoniem mogelijk zijn.

 • Profielfoto
  Hydræ

  Als het aan de juichaapjes vooraan ligt zullen er voldoende pieken worden geregistreerd.

 • Profielfoto
  pruus

  En data worden niet gedeeld, anders dan voor Apple zelf. De toppers van het event, in hartslagen, wordt volgende keer herhaald, versterkt. Yep. De thermometer in het product. Meten wat de luchtvochtigheid is en het aantal ppm vervuiling. Dan nog iQ meten, en we hebben de situatie die dictators graag willen hebben, of je dat moet willen….ikke niet.