Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 31 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

WWDC 2019: Cardiogram gaat spanning in de zaal meten

Cardiogram, een maker van een gezondheids-app voor de Apple Watch zal tijdens de WWDC 2019 Keynote van Apple proberen uit te zoeken wat het meest opwindende onderdeel die dag zal zijn. het bedrijf gaat de hartslag van de aanwezigen tijdens het evenement controleren om te zien wanneer er zich hoogtepunten op het podium voordoen.

Apple kondigt tijdens de WWDC de belangrijke vernieuwingen in zijn besturingssystemen, iOS, macOS, watchOS en tvOS, aan. Daarnaast hopen we ook dit jaar weer op een ‘One More Thing’, een verrassing in de vorm van nieuwe hardware. Als de toespraken en demonstraties voorbij zijn, breken er ieder jaar weer discussies los over wat de meest opwindende aankondigingen waren.

Wat wordt de grootste sensatie?
We gaan het nu zeker (w/m)eten

Cardiogram wil tijdens de Keynote Speech gaan registeren welke nieuwe functies het hart van de aanwezigen sneller doet slaan. Het bedrijf gaat alle gebruikers van een Apple Watch vragen hun app te installeren. Tijdens de Keynote wordt dan van minuut to minuut  de hartslag van alle aanwezigen die hieraan meedoen, geregistreerd. Het bedrijf verzamelt en combineert de data ‘real-time’ en zal dan gaan laten zien over welk onderdeel van de speech de aanwezigen het meest enthousiast waren.

Tijdens het event wordt een speciale live hartslaggrafiek continue bijgewerkt om te laten zien wat de huidige hartslag is van de deelnemers. Een piek in de hartslag-grafiek zal kort na belangrijke nieuwe aankondigingen het hoogst zijn.

Hartslag grafiek
Een hartslag grafiek kan de spannendste momenten, als voorbeeld bij een episode van Game of Thrones, aantonen (klik/tap voor groter)

Het WWDC experiment is een logisch vervolg op de functies die Cardiogram biedt in zijn cardiologie-app. Cardiogram lanceerde afgelopen januari lanceerde een premium-service met een familie-modus. Hiermee is het mogelijk om gezondheidsstatistieken met twee andere mensen, maar ook met een arts te delen.

Cardiogram gaat de meest opwindende momenten tijdens de WWDC 2019 Keynote speech live registreren en in een live-grafiek tonen. (klik/tap voor groter)

WWDC 2019

WWDC 2019 vindt plaats in het McEnery Convention Center in San Jose. Het event begint op 3 juni om 19.00 uur met de Keynote speech en loopt de hele week door. Onze hoofdredacteur Raymon Mens zal ook aanwezig zijn op de WWDC. Hij zal voor, tijdens en na de Keynote live verslag doen via Twitter. Wil je alle nieuws over de WWDC in één oogopslag zien? Klik dan op de speciale button bovenin de menubalk.

Lees ook: ➔ Officieel: WWDC 2019 van 3 tot en met 7 juni in San Jose

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
WWDC 2019: Cardiogram gaat spanning in de zaal meten
Sluiten