Raymon Mens
Raymon Mens App Store 20 mei 2019

Call of Duty Mobile: meer details bekend, pre-registraties open

Een van de meest legendarische games ooit komt naar iPhone en iPad. In maart onthulde Activision een mobiele versie van Call of Duty met de toepasselijke naam… Call of Duty: Mobile. Inmiddels zijn er meer details bekend over de gameplay en kunnen gebruikers zich registeren om bètatester te worden.

De bèta is onlangs al gestart in India en Australië. Helaas zit Nederland er nog niet bij, maar binnen enkele maanden worden meer landen aan het lijstje toegevoegd. De mobiele versie van de beroemde first person shooter zal alleen in online multiplayer modus werken. Er kunnen steeds 10 spelers meedoen.

Call of Duty Mobile met vijf verschillende modi

Je kunt in ieder geval op vijf verschillende multiplayer modi rekenen: De eerste, Free for All, moet een klassieke strijd tot de dood worden waarbij iedereen je vijand is en je moet overleven. In de Frontline modus speel je juist in een team en begin je steeds bij de basis van je team. Uiteraard is het de bedoeling om het andere team uit te roeien.

In Team Deathmatch speel je ook in teamverband, maar is het meer het klassieke “iedereen van het vijandige team uitschakelen” spel, waarbij je niet telkens respawned bij de basis. Bij Hardpoint moet je weer een bepaald punt op de kaart zien te bemachtigen en onder je bewind zien te houden om punten te vergaren. Ten slotte moet je bij Domination bepaalde posities verdedigen om punten te krijgen. Afgezien van Free for All, waarbij je met acht mensen speelt, zijn alle modi voor in totaal 10 spelers.

Verder krijg je de keuze uit iconische Call of Duty karakters, waaronder Alex Maxon (Black Ops), John MacTavish (Modern Warfare), Simon Riley (Modern Warfare 2) en John Price (Modern Warfare). Daarnaast krijg je naast je eerste en tweede wapenkeuze ook nog de beschikking over een explosieve of tactische granaat en een “devastating weapon skill”. Als laatste zullen er zeven verschillende mappen onveilig te maken zijn in Call of Duty: Mobile, namelijk Nuketown, Hijacked, Sandoff, Killhouse, Firing Range, Crossfire en Crash.

Hallo in-app-aankopen

Activision belooft veel aanpassingsmogelijkheden. Zowel op het gebied van apparatuur (hallo in-app-aankopen) als in het spel zelf. Zo zou je bijvoorbeeld zelf personages kunnen samenstellen (hallo nog meer in-app-aankopen). Daarnaast wordt het onder andere mogelijk om de bediening aan je voorkeuren aan te passen. Om mee te doen aan de bèta, kun je je opgeven voor pre-registratie op de officiële website.

cod mobile
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Call of Duty Mobile: meer details bekend, pre-registraties open
Sluiten