Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 31 mei 2019

Bose 700 noise cancelling kop­telefoon volgt populaire QC35 II op

Bose heeft een nieuwe noise cancelling-koptelefoon onthuld. De Noise Cancelling Headphones 700 volgt de befaamde QuietComfort 35 II (QC35 II) op. Het ontwerp is vernieuwd en ook de ruisonderdrukking is verbeterd. Die kan nu op 11 niveaus worden ingesteld.

De Bose QuietComfort 35 II was populair in het premium-segment. Het draagcomfort en de goede ruisonderdrukking werden vaak als pluspunten genoemd. De Bose NCH 700 wil op dat succes voort borduren met een nieuw ontwerp en ondersteuning voor de Google Assistent en Amazon Alexa.

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Net als bij zijn voorloper is actieve ruisonderdrukking de belangrijkste functie van de Bose NCH 700. De intensiteit is nu veel fijnmaziger te regelen, waar je het bij de QC35 II nog met 3 standen moest doen, kan de ruisonderdrukking van de Bose NCH 700 op maar liefst 11 standen gezet worden. Volgens de fabrikant is de functie aanzienlijk verbeterd. Zo worden vier discrete microfoons ingezet tijdens het bellen. Ze kunnen je stem onderscheiden van achtergrondgeluid en die tijdens een telefoongesprek subtiek aan je terug laten horen. Bose noemt dit Self Voice.

Verder houdt de nieuwe koptelefoon het ongeveer 20 uur vol op een acculading. Opladen gaat via de ingebouwde USB-C-poort en Bose levert een USB-C-naar-USB-A-kabel mee. De koptelefoon ondersteunt snelladen en na vijftien minuten aan de lader, kun je 3,5 uur vooruit.

Bose 700 noise cancelling 001
Klik/tap voor groter.

Verbeteringen tegenover QuietComfort 35 II

Het nieuwe model heeft niet alleen een moderner ontwerp, maar ondersteunt ook Bluetooth 5.0. Dat moet voor een stabielere verbinding met moderne smart­phones zoals de iPhone zorgen. Ook nieuw is dat je de Bose NHC 700 ook als stand-alone noise cancelling kop­telefoon kunt gebruiken, zonder dat er audio wordt gespeeld of verbinding met een apparaat nodig is.

Er zijn ook een aantal nadelen. Zo kan het nieuwe model niet zo compact meer ingeklapt worden als de QuietComfort 35 II en is het nog steeds niet mogelijk om de koptelefoon te gebruiken wanneer deze opgeladen wordt. Amazon Alexa is zonder een knop in te drukken op te roepen, maar voor de Google Assistent moet de knopbediening die zich op de rechter oorschelp bevindt gebruikt worden.

Bose 700 noise cancelling 002
Klik/tap voor groter.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Bose NHC 700 is beschikbaar als pre-order. De leveringen beginnen vanaf 20 juni. Het nieuwe model komt in de kleuren zwart en wit. De adviesprijs is stevig, namelijk € 399,- maar de QC 35 II blijft leverbaar, maar wordt afgeprijsd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bose 700 noise cancelling kop­telefoon volgt populaire QC35 II op
Sluiten