Eerste beelden en details Mario Kart Tour voor iPhone en Android

Door: Raymon Mens - 2 reacties
Mario Kart iPhone
(Bron: Nintendo)

Enige tijd geleden kondigde Nintendo aan dat er een Mario Kart naar de smartphone komt. De game Mario Kart Tour wordt laat in de zomer van 2019 verwacht. Naast die aankondiging wisten we eigenlijk niets. Maar daar komt nu verandering in. Sinds vandaag is er een bèta in Japan en de Verenigde Staten en hebben we beelden.

In diverse video’s is te zien dat Mario Kart Tour in verticale stand wordt gespeeld en dat is een verrassing. De meeste games worden namelijk in horizontale modus gespeeld. Daarnaast vallen nog een aantal dingen op.

Mario Kart Tour op de smartphone

In Mario Kart Tour rijd je automatisch en stuur je door naar links of rechts te swipen. Een pijl toont waar je heen moet en het spel is echt geoptimaliseerd voor eenhandige bediening. Onderweg kun je munten verzamelen die je recht geven op boosts en andere items. Je krijgt ook punten voor speciale acties die je uitvoert. In de video zie je de teller oplopen op het moment dat er een powerslide wordt gemaakt. Ook krijg je veel punten wanneer het je lukt om één van de tegenstanders dwars te zitten met één van de power-ups waartoe je de beschikking hebt.

Mario Kart Tour gecombineerd 001
Klik/tap voor groter.

Daarnaast hebben diverse spelers gezegd dat er in-app-aankopen in de game aanwezig zijn. Je kunt nieuwe personages kopen die bijvoorbeeld sneller zijn of bepaalde skills bezitten. Het gaat hier nog om een bètaversie en we hopen dat er nog meer detaillering aangebracht wordt in het circuit. Dat ziet er namelijk nog een beetje kaal uit.

Mario Kart Tour gecombineerd 002
Klik/tap voor groter.

Eind zomer verwacht

Nintendo beloofde aanvankelijk dat de Mario-racer voor iPhone en iPad nog in het eerste kwartaal van 2019 beschikbaar zou zijn. Dat haalde het Japanse bedrijf echter niet. De nieuwe belofte is eind zomer 2019. Gezien er nu een gesloten bèta gaande is, lijkt dat een realistische planning. Onderstaande video is zonder geluid opgenomen, dus de uploader heeft zelf geluid toegevoegd. Dit is dus niet de soundtrack die in de game zal zitten.

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Als het ook naar de AppleTV komt, koop ik het!

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Poezenbeest op 23 mei 2019 08:28
  Als het ook naar de AppleTV komt, koop ik het!

  Wat denk je zelf? Verticaal gamen én ze hebben een switch. Dit is mobile gaming. En Nintendo is daar best goed in moet ik zeggen. Goede bediening bijvoorbeeld.

  Ben benieuwd hoe dit gaat werken met prijs/in apps/microtransacties.

  En hopelijk mag je dit wél spelen zonder internetconnectie.