‘Apple Watch werkt met watchOS 6 ook zonder iPhone’

Door: Raymon Mens - 16 reacties

Naast iOS 13 onthult Apple tijdens WWDC 2019 aanstaande maandag ook watchOS 6. Eerder hoorden we al dat er nieuwe wijzerplaten en verbeterde gezondheids­opties op komst zijn. Nu lijkt het erop dat de Apple Watch helemaal zelfstandig, zonder iPhone, kan gaan werken.

Dat wil zeggen dat er geen verbinding met een iPhone nodig is om apps op de Watch te laten werken. Nu zijn veel apps nog afhankelijk van de Bluetooth-connectie om data op te halen en te verzenden. Dat gaat veranderen, ontdekte ontwikkelaar Steve Troughton-Smith.

Apple Watch meer standalone met watchOS 6

Ontwikkelaars kunnen volgens Troughton-Smith straks ook standalone Apple Watch-apps indienen. Die zijn dus geen onderdeel van een iPhone-app en daar ook niet afhankelijk van. Deze mogelijkheid wordt door Apple al voorbereid in iTunes Connect, dat is het platform waar ontwikkelaars hun apps via in de App Store zetten. Naast een iPhone-app met watchOS-component, kunnen ontwikkelaars straks ook stand-alone apps voor de Apple Watch indienen.

Deze ontdekking sluit aan bij eerdere geruchten over watchOS 6. Enkele weken geleden hoorden we namelijk dat de wearable van Apple in de volgende grote watchOS-update een eigen App Store krijgt. Je hoeft dan geen apps meer te installeren via de Apple Watch-app op je iPhone.

Apple Watch apps watchOS 6
Klik/tap voor groter.

Onthulling op 3 juni

Of dit gerucht op waarheid berust, weten we al snel. Apple zal watchOS 6 voor de Apple Watch namelijk op 3 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd onthullen. Dan start namelijk WWDC 2019. In een eerder artikel hebben we al eens op een rij gezet wat je verder van de update voor Apple’s slimme horloge kunt verwachten. (Zie ook → ‘Nieuwe apps, extra gezondheidsinfo en meer in watchOS 6’)

Reacties

16 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Nu lijkt het erop dat de Apple Watch helemaal zelfstandig, zonder iPhone, kan gaan werken.

  WHOOOOOOOOOOEEEEEHOOOOOOOOOOOOO Who Who Who Who YOLO!!!! 👏

  *Shmoo oefent alvast voor maandag.

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Tja, zolang kpn, Vodafone en t-mobile esim eng vinden hebben we er weinig aan…

 • Profielfoto
  Gio

  Zou fijn zijn! Nou moet de iPhone mee als ik via de workout mijn fietsroute wil vastleggen. Ook raar dat de GPS in de watch niet standalone werkt 🤔

 • Profielfoto
  midas

  Zag gister nog een stukje waar een verzekeringsmaatschappij t verplicht wilde stellen van t dragen van dit horloge. Kwam je dan niet aan de zoveel 1000 passen kon je de ziekenhuisopname uit je eigen zak betalen. Zeer slechte ontwikkeling en iedereen zou dit spul ver van zijn lijf moeten houden

 • Profielfoto
  tuuur

  Die informatie wordt verstuurd zodra je je iPhone pakt, je kunt gewoon met alleen je horloge fietsen @Gio

 • Profielfoto
  Shmoo

  midas op 31 mei 2019 14:51
  Zag gister nog een stukje waar een verzekeringsmaatschappij t verplicht wilde stellen van t dragen van dit horloge. Kwam je dan niet aan de zoveel 1000 passen kon je de ziekenhuisopname uit je eigen zak betalen. Zeer slechte ontwikkeling en iedereen zou dit spul ver van zijn lijf moeten houden

  Misschien moet je eens je bookmarks in de browser kritisch onder de loop nemen?

   

 • Profielfoto
  polansky

  midas op 31 mei 2019 14:51
  Zag gister nog een stukje waar een verzekeringsmaatschappij t verplicht wilde stellen van t dragen van dit horloge. Kwam je dan niet aan de zoveel 1000 passen kon je de ziekenhuisopname uit je eigen zak betalen. Zeer slechte ontwikkeling en iedereen zou dit spul ver van zijn lijf moeten houden

  Misschien moet je eens wat minder fake news lezen en niet alles geloven wat er gezegd wordt. Wat je namelijk zegt is in Nederland namelijk volledig wettelijk verboden.

 • Profielfoto
  Poezenbeest
 • Profielfoto
  pruus

  midas op 31 mei 2019 14:51
  Zag gister nog een stukje waar een verzekeringsmaatschappij t verplicht wilde stellen van t dragen van dit horloge. Kwam je dan niet aan de zoveel 1000 passen kon je de ziekenhuisopname uit je eigen zak betalen. Zeer slechte ontwikkeling en iedereen zou dit spul ver van zijn lijf moeten houden

  Wellicht kun je je horloge dan om de nek van de hond bevestigen. Dan zit dat ook weer goed.

 • Profielfoto
  jorikcaljouw

  polansky op 31 mei 2019 16:13

  midas op 31 mei 2019 14:51
  Zag gister nog een stukje waar een verzekeringsmaatschappij t verplicht wilde stellen van t dragen van dit horloge. Kwam je dan niet aan de zoveel 1000 passen kon je de ziekenhuisopname uit je eigen zak betalen. Zeer slechte ontwikkeling en iedereen zou dit spul ver van zijn lijf moeten houden

  Misschien moet je eens wat minder fake news lezen en niet alles geloven wat er gezegd wordt. Wat je namelijk zegt is in Nederland namelijk volledig wettelijk verboden.

  Dit fragment heb ik ook gezien, ging over de VS. En dit werd in Fahrenheit 11/9 gemeld. (Dus de opvolger van Fahrenheit 9/11)

 • Profielfoto
  jorikcaljouw

  Gio op 31 mei 2019 14:11
  Zou fijn zijn! Nou moet de iPhone mee als ik via de workout mijn fietsroute wil vastleggen. Ook raar dat de GPS in de watch niet standalone werkt 🤔

  Dit klopt niet, elke Apple Watch met GPS, kan wel gewoon standalone workouts met GPS loggen.

 • Profielfoto
  Gio

  @jorikcaljouw & @tuuur

  Voor de fiets workout te loggen moet de privacy-> locatievoorziening aan in systeem (vd iPhone). Als je dat niet doet logt de watch niet. Zelfs met Apple support gechat maar ze gaven dat ids toe.

  Het zou dus fijn zijn dat de GSP vd watch zelf solo logt zonder dat ik locatievoorziening vd iPhone moet aanzetten.

 • Profielfoto
  Rauzer

  midas op 31 mei 2019 14:51
  Zag gister nog een stukje waar een verzekeringsmaatschappij t verplicht wilde stellen van t dragen van dit horloge. Kwam je dan niet aan de zoveel 1000 passen kon je de ziekenhuisopname uit je eigen zak betalen. Zeer slechte ontwikkeling en iedereen zou dit spul ver van zijn lijf moeten houden

  Haha, gewoon klappen. Dan denkt dat ding dat je stappen zet. Ik heb wel eens bij een hardloopwedstrijd langs de kant staan klappen. Ik had volgens mijn fitbit meer calorieën verbrand dan de deelnemers😜

 • Profielfoto
  defores

  polansky op 31 mei 2019 16:13

  midas op 31 mei 2019 14:51
  Zag gister nog een stukje waar een verzekeringsmaatschappij t verplicht wilde stellen van t dragen van dit horloge. Kwam je dan niet aan de zoveel 1000 passen kon je de ziekenhuisopname uit je eigen zak betalen. Zeer slechte ontwikkeling en iedereen zou dit spul ver van zijn lijf moeten houden

  Misschien moet je eens wat minder fake news lezen en niet alles geloven wat er gezegd wordt. Wat je namelijk zegt is in Nederland namelijk volledig wettelijk verboden.

  In Amerika is het al een tijdje zo dat je activiteit gegevens kan delen met de verzekeraar om korting te krijgen, dat er verzekeraars tussen zitten die het omzetten naar een straf verbaasd me dan ook niks. Echter moet dat natuurlijk wel meteen verboden worden, want dat zijn malafide praktijken.

 • Profielfoto
  defores

  defores op 1 juni 2019 10:24

  polansky op 31 mei 2019 16:13

  midas op 31 mei 2019 14:51
  Zag gister nog een stukje waar een verzekeringsmaatschappij t verplicht wilde stellen van t dragen van dit horloge. Kwam je dan niet aan de zoveel 1000 passen kon je de ziekenhuisopname uit je eigen zak betalen. Zeer slechte ontwikkeling en iedereen zou dit spul ver van zijn lijf moeten houden

  Misschien moet je eens wat minder fake news lezen en niet alles geloven wat er gezegd wordt. Wat je namelijk zegt is in Nederland namelijk volledig wettelijk verboden.

  In Amerika is het al een tijdje zo dat je activiteit gegevens kan delen met de verzekeraar om korting te krijgen, dat er verzekeraars tussen zitten die het omzetten naar een straf verbaasd me dan ook niks. Echter moet dat natuurlijk wel meteen verboden worden, want dat zijn malafide praktijken.

  https://www.youtube.com/watch?v=t4mFuB6wWas

 • Profielfoto
  TheBigZ

  Rauzer op 31 mei 2019 21:18
   

   
  Haha, gewoon klappen. Dan denkt dat ding dat je stappen zet. Ik heb wel eens bij een hardloopwedstrijd langs de kant staan klappen. Ik had volgens mijn fitbit meer calorieën verbrand dan de deelnemers😜

  Of zoiets:

  https://youtu.be/3cItBHN2S1o