Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 8 mei 2019

Apple Pay komt naar tram, bus en metro in België

Terwijl we net officieel hebben gehoord dat Apple Pay naar Nederland komt, is de betaaldienst in België al aardig op stoom. Er komen steeds meer banken bij en het wordt ook mogelijk om in de Belgische tram of metro met Apple’s dienst te betalen. Dit in andere steden zoals Londen al langer.

Orange start samen met de Brusselse OV-organisatie MIVB (Maatschappij voor het Intercommunaal Vervoer te Brussel) een proef. Die moet het mogelijk maken om direct bij de MOBIB-terminal in de tram, bus en op metro-stations met Apple Pay te betalen. Andere diensten zoals Google Pay gaan ook werken.

Apple Pay voor het OV in België

De proef moet begin 2020 starten en zal aanvankelijk alleen in Brussel werken. Ook is alleen een ticket voor een enkele reis te koop. Later moeten meer steden en reisvormen volgen. De prijs van een enkele reis wordt niet verhoogd. Apple Pay of niet, de prijs blijft € 2,10 voor een enkeltje.

De werking wordt eenvoudig. Bij het instappen in een bus of tram, kun je straks gewoon Apple Pay activeren en je iPhone of Apple Watch bij de MOBIB-automaat houden. In de metro van Brussel kun je de poortjes openen met je iPhone of Apple Watch. Tijdens controle is het voldoende om de notificatie die toont dat het bedrag afgeschreven is te laten zien.

MOBIB België
klik/tap voor groter.

Wanneer andere steden aangesloten worden, is nog onduidelijk. Wel duidelijk is dat Apple Pay in België een goede start heeft gehad. De betaaldienst had enkele maanden na de start al 150.000 actieve gebruikers en was Google Pay begin dit jaar al ruimschoots voorbij. Nederlandse lezers hebben binnenkort geen reden meer om jaloers te zijn, want Apple’s betaaldienst komt ook naar Nederland. (Zie ook → Apple Pay komt eindelijk naar Nederland dankzij ING)

Reageer op artikel:
Apple Pay komt naar tram, bus en metro in België
Sluiten