Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 14 mei 2019

Nog makkelijker betalen: Apple Pay werkt straks met NFC-tags

Apple Pay blijft maar uitbreiden. Onlangs hoorden we het heugelijke nieuws dat de betaaldienst voor iPhone, Mac en Apple Watch naar Nederland komt en nu onthult Apple een functionele verbetering. Betalen wordt makkelijker dankzij zogenaamde NFC-tags.

Dit zijn stickers die op apparaten of automaten geplakt kunnen worden. Je kunt door je iPhone of Apple Watch bij een sticker te houden meteen betalen. Bijvoorbeeld bij een parkeermeter, deelfiets of op een virtuele fooienpot. Er is geen app nodig om te transactie te voltooien.

NFC-tags voor Apple Pay

De iPhone-maker onthulde de nieuwe functionaliteit tijdens de TRANSACT-conferentie. Die zich volledig op betalen en shopping richt. Apple-topvrouw Jennifer Bailey zegt dat al samenwerkingen zijn beklonken met onder andere Brid (elektrische scooters) en PayByPhone-parkeermeters. Andere Amerikaanse partners zijn Dairy Queen, Panera Bread, Yogurtland, Jimmy John’s, Dave & Busters en Caribou Coffee.

Wanneer de NFC-tags precies beschikbaar zijn, is nog niet duidelijk. Waarschijnlijk kondigt Apple de nieuwe functie ook tijdens WWDC 2019 aan. Het is daarom te verwachten dat NFC-stickers voor Apple Pay in iOS 13 ondersteund zullen worden.

Apple Pay NFC-tag 001
Klik/tap voor groter.

Uitbreiding Apple Pay

Apple’s betaaldienst is 2019 goed gestart. Na een lancering in België, komt Apple Pay binnenkort ook naar Nederland. Functioneel wordt in België binnenkort gestart met een proef die je direct met je Apple Watch of iPhone in het OV laat betalen. Je hebt geen los kaartje of MOBIB-kaart meer nodig. Je iPhone of Watch kan direct voor het ontwaardingsapparaat gehouden worden om in te checken. (Zie ook → Apple Pay komt naar tram, bus en metro in België)

Apple Pay NFC-tag 002
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
Nog makkelijker betalen: Apple Pay werkt straks met NFC-tags
Sluiten