Night
Night Apple Inc. 20 mei 2019

Apple Park: Apple’s nieuwe hoofdkantoor officieel geopend

Een jaar nadat Apple naar Apple Park is verhuisd, is het eindelijk zover. Met een groot evenement voor medewerkers is het nieuwe hoofdkwartier officieel geopend. Hoogtepunt was een optreden van niemand minder dan Lady Gaga. Zij gaf acte de presence op een podium, dat was gedecoreerd in de kleuren van Apple’s klassieke regenboog-logo.

Al een jaar geleden verhuisde de eerste Apple medewerkers van het oude pand aan One Infinite Loop naar One Apple Park, waar een uniek nieuw hoofdkwartier was gebouwd. Door zijn cirkelvormige ontwerp kreeg het gebouw de bijnaam ‘The Spaceship’. Op het terrein is ook een theater en bezoekerscentrum.

Officiële opening en eerbetoon aan Steve Jobs

Nu was het eindelijk tijd om het nieuwe hoofdkwartier officieel te openen. De feestelijkheden waren echter niet alleen bedoeld om de opening van Apple Park te vieren, maar ook als eerbetoon aan Steve Jobs. Hij was degene die met het idee voor dit nieuwe hoofdkantoor kwam en heeft aan de voorbereiding meegewerkt. Ook is hij voor velen nog steeds dé man die Apple groot heeft gemaakt. Medewerkers kregen bij ontvangt een speldje met de tekst “thank you for being part of what makes Apple, Apple”.

Apple Park opening Tim Cook
CEO Tim Cook sprak tijdens de opening – Klik/tap voor groter.

In de binnenring van Apple Park was een podium in regenboog-kleuren neergezet. Daar bleef het niet echter bij: ook de trappen, looppaden en zelfs de koffiebekers hadden een regenboogkleurtje gekregen. Eerder nog werd gedacht aan een Pride Event, maar het blijkt nu dus om de openingsfestiviteiten te gaan.

rainbow-apple-park
Apple Park is gehuld in regenboogkleuren – Klik/tap voor groter.

Lady Gaga

Hoogtepunt van de feestelijkheden was een optreden van Lady Gaga. Dit optreden lekte jammer genoeg al eerder uit via fansite LGN. Lady Gaga trad trouwens al eerder op voor Apple, tijdens het iTunes Festival in 2013. Ook was ze al eerder op bezoek bij Apple. Ze had toen een ontmoeting met Steve Jobs. Daar had Senior VP Eddy Cue destijds weinig vertrouwen in: “Ik weet niet wat ze droeg, maar het zag eruit als gemaakt van een vuilniszak, ze had gigantische hakken aan en een grote bril. Ik dacht: dit wordt een ramp. Maar ze ging zitten, begon te praten met Steve en had allerlei geweldige ideeën.”

Lady Gaga op Apple Park
Het optreden van Lady Gaga was het hoogtepunt van de openingsfestiviteiten – Klik/tap voor groter.

Wat de regenboog betekent voor Apple

Apple’s hoofddesigner Jony Ive legde recent nog uit wat de betekenis van de regenboog voor Apple is:

There is the resonance with the rainbow logo that’s been part of our identity for many years. The rainbow is also a positive and joyful expression of some of our inclusion values and I think that one of the primary reasons the idea resonated so immediately and so profoundly with us was the form — the connection from an aesthetic design point of view. A semi-circle relates so beautifully and naturally to the form of the ring.

Deze passage uit dat interview werd ook via het interne netwerk naar de medewerkers verspreid als opwarmertje voor het evenement.

Reageer op artikel:
Apple Park: Apple’s nieuwe hoofdkantoor officieel geopend
Sluiten