Raymon Mens
Raymon Mens Apple Inc. 27 mei 2019

Volgende stap in health? Apple koopt techniek voor monitoren astma

Apple voegt langzaam maar zeker meer gezondheids­toe­passingen toe aan de Apple Watch en de Gezondheid-app van iOS. De volgende stap zou wel eens het monitoren van astma kunnen zijn. De iPhone-maker heeft volgens CNBC namelijk Tueo Health overgenomen. Dit bedrijf maakt een app om kinderen met astma te monitoren.

De app werkt met ademhalings­sensoren die direct data rapporteren. Zo kunnen ouders in de gaten kunnen houden of een astmatisch kind goed blijft ademen. Als dat niet zo is, volgt een seintje. Apple heeft de overname (nog) niet bevestigd, maar volgens de bronnen van CNBC is deze reeds afgerond.

Wat is Apple met Tueo Health van plan?

Naast de app die data uit sensoren leest, bood Tueo Health ook een ‘conciërge service’ aan. Dit zijn experts die via een chat-interface te benaderen zijn en kunnen adviseren over te ondernemen acties in geval van bijvoorbeeld terugkerende aanvallen. De experts voeren ook een analyse op de verzamelde data uit. Het is onwaarschijnlijk dat Apple deze dienst voort wil zetten.

Zoals vaker het geval is, kan deze overname ook om de mensen en niet zo zeer het product gaan. Tueo Health-CEO Bronwyn Harris en haar bedrijfsdirecteur Anura Paril zijn in dienst van het bedrijf uit Cupertino. Ze zijn eind 2018 met hun functie bij Apple gestart, zoals te zien is in de LinkedIn-profielen van de twee. De overname door de iPhone-maker vond waarschijnlijk in deze periode plaats.

Apple astma Tueo Health
Klik/tap voor groter.

Steeds meer gezondheids­toe­passingen

Apple doet regelmatig overnames in de gezondheidssector. Zo werd enige tijd geleden het bedrijf Gliimpse, een aggregator van medische dossiers, gekocht. Daarnaast is Beddit sinds enige tijd van Apple. Dit bedrijf verkoopt nog steeds sensoren om je slaap te meten. Je kunt ze in onder andere de Online Store van het bedrijf vinden. De grootste nieuwe gezondheids­toe­passing is ongetwijfeld de ECG-functie van de Apple Watch. De wearable kan hartfilmpjes maken en een onregelmatig hartritme detecteren. Of er ook nieuwe gezondheids­functies in iOS 13 zullen zitten, is nog niet bekend.

Reageer op artikel:
Volgende stap in health? Apple koopt techniek voor monitoren astma
Sluiten