Vreemde zet: Apple verlaagt inruilwaarde oude iPhone

Door: Raymon Mens - 11 reacties
(Afbeelding: Apple)

Als je naar Apple’s kwartaalcijfers kijkt, is het duidelijk dat de hoogtijdagen voor de iPhone voorbij zijn. Apple heeft nog steeds niets te klagen, maar een knallend verkooprecord zit er niet meer in. Apple zet dan ook volop in op het inruilen van oude toestellen om de verkoop aan te jagen. Het is daarom vreemd dat de inruilprijzen verlaagd worden.

De maximale inruilwaarde van voornamelijk de iPhone 7 en 6s is flink gedaald. Apple adverteert ook met een hogere vanaf-prijs. Voorheen stond op de site “iPhone XR met inruil vanaf € 589”, maar dat is nu “vanaf € 609”.

Verlaagde inruilprijzen iPhone bij Apple

In onderstaande tabel de maximale inruilprijs die Apple voor een oude iPhone geeft. Dit zijn de maximale prijzen die gelden bij de aanschaf van een nieuw toestel. De maximale inruilprijs is gebaseerd op een toestel dat in goede staat is en waarvan het scherm heel is. De maximale vergoeding wordt lager naarmate de staat van het toestel slechter is.

 Oude inruilprijsNieuwe inruilprijs
iPhone X€ 506,-€ 506,-
iPhone 8 Plus€ 370,-€ 370,-
iPhone 8€ 332,-€ 332,-
iPhone 7 Plus€ 290,-€ 271,-
iPhone 7€ 280,-€ 231,-
iPhone 6s Plus€ 205,-€ 191,-
iPhone 6s€ 185,-€ 164,-
iPhone 6 Plus€ 175,-€ 152,-
iPhone 6€ 155,-€ 100,-
iPhone SE€ 92,-€ 92,-
iPhone 5s€ 40,-€ 40,-
iPhone 5c€ 35,-€ 35,-
iPhone 5€ 30,-€ 30,-

Wij hebben Apple gevraagd waar de verlaging van de inruilwaarde vandaan komt, maar doorgaans komen op dit soort vragen geen antwoord. Als dat wel zo is, zullen we dit artikel bijwerken.

Er is een belangrijk verschil tussen de inruilwaarde bij aanschaf van een nieuwe iPhone en de losse inruilwaarde. Apple geeft je meer voor je oude toestel terug wanneer je ook een nieuwe koopt. Wanneer je niet op zoek bent naar een nieuw toestel, maar gewoon je oude wil verkopen en de maximale prijs wil, is Apple’s inruilprogramma vaak niet zo interessant. In dat soort gevallen is er op de particuliere markt of bij aanbieders van refurbished-toestellen meer terug te krijgen.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  Antonino

  Weet iemand of de prijzen van de iPhone 11 lager zullen zijn dan die van de XS? Want nu zijn Apple’s prijzen overdreven hoog. Hopelijk worden de Mac-prijzen ook lager.

 • Profielfoto
  Dick de Roos

  De maximale inruilwaarde van voornamelijk de iPhone 7 en 6s is flink gedaald.

  iPhone 7: € 51,- gedaald: iPhone 6s: € 19,- gedaald, maar de iPhone 6 is € 55,- gedaald qua inruilprijs.  ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Antonino op 15 mei 2019 13:45
  Weet iemand of de prijzen van de iPhone 11 lager zullen zijn dan die van de XS? Want nu zijn Apple’s prijzen overdreven hoog…

  Dat weet niemand behalve Apple zelf (maar zelf die weten het misschien nog niet). Maar ik zou er alvast niet op rekenen. Dat zal dan ruwweg voor het eerst zijn dat een nieuwe iPhone goedkoper zou zijn dan het vorige model.

 • Profielfoto
  gipsman

  Lijkt dat 2019 een (nog) slechter verkoopjaar wordt voor iPhones omdat er 5G iPhones zullen zijn wellicht eind 2020. Veel iPhone kopers zullen  hun X, XS, XR, 8, 7, whatever nog even houden tot die 5G iPhones er zijn, want die werken ook met 4G natuurlijk. Ik gok dat de prijs – lager, hoger, of hetzelfde- geen rol zal spelen. Tenzij… snel duidelijk wordt dat de 5G iPhones ca. €1500 gaan kosten.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Vraag mij altijd af waar ze dit soort inruilprijzen vandaag halen (de oude dan). Op MacFreak was onderlaatst ook zo’n artikeltje met woekerprijzen erin. Je zou bijna oude iPhone op Marktplaats gaan opkomen om ze bij Appel in de ruilen.

   

  Ik had een iPhone 6 64GB te koop. Drie bijan 4 jaar oud. Overal JA JA JA ingevuld behalve bij waterschade NEE. Dus optimaal en ik kreeg er maar 65,- voor in een tegoedbon bij Apple. Dus waar ze die 155,- vandaan halen blijft mij een raadsel. Met veel pijn en moeite heb ik het ding op Marktplaats verkocht voor 100,- incl. verzenden.

   

  Volgens mij zijn deze prijzen alleen geldig als je zo’n oude toestel inruil op de aankoop van een losse een iPhone Xs of Xr.

   

 • Profielfoto
  Tov

  Als ik me niet vergis moet je voor een schadevrij toestel overál JA invullen

 • Profielfoto
  cheque

  Het is toch geweldig deze prijzen, daarnaast weet je in ieder geval zeker dat het toestel duurzaam uit elkaar wordt gehaald, en de materialen worden hergebruikt. Heel goed van Apple!

 • Profielfoto
  Night

  Niet zo heel gek natuurlijk, die lagere prijzen voor oude iPhones. Die worden ook een dagje ouder en worden dus logischerwijs minder waard. Duh…

 • Profielfoto
  Loyd

  Dan heb ik het niet eens zo slecht gedaan afgelopen september met mn 7plus. Verkocht voor €400.

 • Profielfoto
  lordoftheflatbush

  Beter gewoon op Marktplaats verkopen. Heb altijd voor hoge prijs verkocht en binnen paar dagen verkocht.

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Hier in Belgie pakt geen enkele reseller je oude iPhone over.Aan de andere Cantals 1500€ kan neerleggen voor een XsMax dan kan ik die 150€ ook wel missen en hou ik mijn oud toestel gewoon als reserve.