Apple geeft Intel openlijk de schuld van stagnatie Mac-verkopen

Door: Night - 40 reacties
Intel GPU Mac

Apple legt de oorzaak van de achterblijvende inkomsten uit Mac verkopen bij Intel. Doordat de chipmaker geen snellere processors kan maken, zorgt dit volgens Tim Cook en Luca Maestri, Apple’s Chief Financial Officer, voor een daling in de verkopen.

Dit blijkt uit de kanttekeningen die Maestri maakte bij de publicatie van Apple’s laatste financiële resultaten: “Ik wil het nu hebben over de Mac. De omzet was 5,5 miljard in vergelijking met 5,8 miljard een jaar geleden. Die daling wordt vooral veroorzaakt door processor-beperkingen op bepaalde populaire modellen.”

Tim Cook
Tim Cook tijdens de Time 100 summit (klik/tap voor groter)

CEO Tim Cook voegde hieraan toe: “Voor onze Mac-activiteiten in het algemeen stuitten we in het kwartaal van maart op een aantal processorbeperkingen, wat leidde tot een omzetdaling van 5 procent in vergelijking met vorig jaar. We zijn van mening dat onze Mac-inkomsten vergeleken met vorig jaar zonder die beperkingen zouden zijn gestegen. We geloven echter niet dat dit ook een impact zal hebben op onze Q3-resultaten.”

Dat klinkt ons bekend in de oren. Eerder merkte John Gruber van Daring Fireball dit al op toen hij een inside-source bij Apple vroeg waarom het zo lang duurde voordat het bedrijf een nieuwe MacBook Air uitbracht. Het antwoord was toen slechts één woord: ‘Intel’.

Intel impact

Intel’s productieproblemen en voorraadtekorten van de huidige generatie processors hebben een grote invloed gehad op de hele computerindustrie, zelfs voor de grote spelers op dit gebied. Sommige PC leveranciers hebben zelfs hun toevlucht gezocht in het gebruik van oudere Intel-CPU’s en zijn zelfs overgestapt op AMD). Intel heeft zich geconcentreerd op het maken van geavanceerde processors met de productiecapaciteit die het heeft. Dit leidde echter tot een tekort bij de rest van het assortiment.

Cook zegt echter dat hij niet gelooft dat deze beperkingen van het processor-aanbod het huidige kwartaal voor Apple zullen beïnvloeden. Als we dat anders formuleren verwacht Cook dus dat Intel inderdaad zijn productieproblemen zal oplossen.

Dat zou kunnen wijzen op de MacBook-vernieuwingen later in het jaar. We hopen op zijn minst op een paar behoorlijke speed-bumps voor bestaande MacBooks. Want als we de geruchten mogen geloven zien we dit jaar geen geheel nieuwe 16-inch MacBook Pro. Die is naar verluidt uitgesteld naar 2020 (of misschien zelfs het jaar erna).

MacBook Pro
Stagnatie in de evolutie van de MacBooks. Wordt de volgende stap een eigen ARM chip? (klik/tap voor groter) (Afbeelding: Apple)

Afhankelijk van leveranciers blijven of zelf maken?

Ondanks de recente garanties van Intel, dat het er alles aan zal doen om te zorgen dat dit soort tekort aan processorcapaciteit niet opnieuw voorkomt, is dit duidelijk een goede reden waarom Apple de overstap naar een eigen ARM processor voor zijn Macs zou moeten maken. Er gaan nu al geruchten dat men bij Apple bezig is met deze grote stap die wellicht al in 2020 gezet gaat worden.

Het maken van zijn eigen ARM-processors zal een grote verandering zijn en dat is geen eenvoudige onderneming. Het zal Apple echter een aantal voordelen bieden in de toekomst. Niet in de laatste plaats een verbeterde controle over de supply chain. Maar ook de winst op Macs kan omhoog door Intel uit het kostenplaatje te weren.

Er zijn nog meer voordelen. Omdat andere devices – zoals iPhones en iPads –  al voorzien zijn van vergelijkbare ARM CPU’s, kunnen het OS en apps gemakkelijker worden ontwikkeld omdat deze dan op alle hardware draaien.

Het lijkt dus maar een kwestie van tijd voordat de scheiding van Apple en Intel op dit punt een feit wordt. Dat zou zeker kunnen verklaren waarom Apple nu publiekelijk zijn beklag doet over Intel en de huidige leveringsproblemen. Eerder nam Apple ook al afscheid van Intel als leverancier van zijn modem chips voor de iPhone.

Reacties

40 reacties
 • Profielfoto
  fredmatrack

  Misschien is ook de belachelijk hoge prijs voor de Apple computers wel een reden. En het feit dat Apple computers niet goedkoper worden na een jaar zonder updates.

  En dan zwijgen we nog van die stoten zoals een trage HD in de iMac. Cook moet misschien eerst eens naar zichzelf wijzen en dan pas naar anderen. De iPhone is duidelijk ook geen succes meer door die absurde prijzen. En dat kunnen ze niet op Intel steken!

 • Profielfoto
  Dutch_Lux

  fredmatrack op 3 mei 2019 21:11
  Misschien is ook de belachelijk hoge prijs voor de Apple computers wel een reden. En het feit dat Apple computers niet goedkoper worden na een jaar zonder updates.

  En dan zwijgen we nog van die stoten zoals een trage HD in de iMac. Cook moet misschien eerst eens naar zichzelf wijzen en dan pas naar anderen. De iPhone is duidelijk ook geen succes meer door die absurde prijzen. En dat kunnen ze niet op Intel steken!

  amen to that, maar je zal wel weer afgemaakt worden door de fanboys

 • Profielfoto
  Frans

  fredmatrack op 3 mei 2019 21:11
  Misschien is ook de belachelijk hoge prijs voor de Apple computers wel een reden. En het feit dat Apple computers niet goedkoper worden na een jaar zonder updates.

  En dan zwijgen we nog van die stoten zoals een trage HD in de iMac. Cook moet misschien eerst eens naar zichzelf wijzen en dan pas naar anderen. De iPhone is duidelijk ook geen succes meer door die absurde prijzen. En dat kunnen ze niet op Intel steken!

  Eens. Wellicht is de hoge prijs, of eigenlijk de lage ‘value for money’, een belangrijkere factor dan de CPU snelheid. Die is voor het overgrote deel van de gebruikers al meer dan voldoende. Daarom houden mensen hun oudere Mac langer aan, en dat heeft uiteraard een negatieve invloed op de verkoop van de Mas. Voor iPhone en iPad geldt min of meer hetzelfde.

  Ik denk dat Apple de verkopen weer op pijl zou kunnen brengen door de prijs van geheugen- en SSD-uitbreidingen meer in lijn te brengen met die van de concurrentie.

 • Profielfoto
  icegodd

  Apple mac met een intel i5/i7 is hetzelfde als huawei i5/i7 CPU.

  Laptop van huawei is goedkoper €800 vs €1500 macbook.

  oja iMac 2019 met een HDD ipv SSD …. 🤣

 • Profielfoto
  icegodd

  Toevallig een vergelijking test (intel cpu 1op1 test, apple vs pc)

  Macs are SLOWER than PCs. Here’s why. 04/2019
  https://www.youtube.com/watch?v=947op8yKJRY

 • Profielfoto
  VxP

  Uh, en de keyboard problemen dan????
  Voor mij in ieder geval de reden om er geen aan te schaffen.

 • Profielfoto
  novae

  Lekker makkelijk om de vinger naar een ander te wijzen. Zeer onprofessioneel. Apple wijst blijkbaar liever met het vingertje in plaats van eigen verantwoording nemen. Belachelijk!! Natuurlijk ligt het niet aan Intel maar aan de eigen beslissingen die Apple maakt zoals de absurde prijsstelling die Apple er op na houdt. Ik was een mega Apple fanboy, maar zo langzamerhand steeds minder fan van dit bedrijf. Nee, ik zal voorlopig (nog) niet over stappen op een windows machine, maar Apple maakt die drempel wel steeds lager.

 • Profielfoto
  wbreeman

  Dat is de hardware!!!!

  Maar voorlopig met MacOS nul vastlopers, problemen of wat dan ook.

  Kan een pc weliswaar goedkoper en sneller zijn, maar de windows irritaties blijven. Die snelheid wordt teniet gedaan door instabiliteit, crashes en opnieuw opstarten en wekelijkse windowsupdates.

  dus: gewoon de Mac

 • Profielfoto
  Facundo

  Die snelheid wordt teniet gedaan door instabiliteit, crashes en opnieuw opstarten en wekelijkse windowsupdates.

  Ach hemeltje, daar heb je weer zo’n neanderthaler.

 • Profielfoto
  NASI-GORENG

  windows,google eh linux….never…but on the other hand? what if….

 • Profielfoto
  Melle

  Voor bijna 95% van het gebruik is de CPU al 5jaar lang meer dan snel genoeg – mijn i7 uit MacBook 2013 – nog snel genoeg.

  Behalve pro’s – en cijferfreaks – nobody should care About CPU – en dan nog is het Apple die niet eens de ‘oude’ CPU’s van Intel op volle kracht gebruikt omdat ze zo dun en zo stil willen ontwerpen.

  Intel is maar een heel heel heel klein deeltje van het probleem!

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Vroeger was een MacBook een topklasse product, met weinig concurrentie. Je betaalde er flink voor, maar dan had je een zeer goede computer. Zoals de MacBook Air, zeer compact en toch krachtig en dat in een tijd dat PC fabrikanten ons netbooks voorschotelde.

  Maar niet alleen de prijs, er zijn nog meer redenen dat ik nog geen vervanger voor mijn MacBook heb, ik vertrouw het nieuwe keyboard niet en het gebrek aan poorten bij nieuwe MacBooks, dat weer gecompenseerd moet worden met dongles. Een collega van me heeft zo’n nieuw model en moet geregeld met een spuitbus met geperste lucht in de weer, omdat er een toets niet werkt.

  De nieuwe iMac is niet meer dan een speed bump en geen echte vernieuwing. Ik had minstens verwacht dat die ook de T2 chip zou krijgen en alleen nog maar SSD.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  O ja, nog een reden is dat de CPU van mijn huidige Macs krachtig genoeg zijn voor de taken die ik ermee doe.

 • Profielfoto
  morwatz

  Facundo op 4 mei 2019 08:20

  Die snelheid wordt teniet gedaan door instabiliteit, crashes en opnieuw opstarten en wekelijkse windowsupdates.

  Ach hemeltje, daar heb je weer zo’n neanderthaler.

  Ach hemeltje, daar heb je weer zo’n trolletje.

 • Profielfoto
  yellow

  Ome Kor op 4 mei 2019 08:45
  O ja, nog een reden is dat de CPU van mijn huidige Macs krachtig genoeg zijn voor de taken die ik ermee doe.

  Ze gaan inderdaad echt te lang mee! Lol. Ik wil al jaren een nieuwe kopen maar mijn huidige Macs werken nog uitstekend. En mijn iPhone X gaat waarschijnlijk ook nog 2 jaar mee (en daarna gaat hij naar mij moeder of hij gaat in de verkoop voor €175). Verdomme Apple, waarom maak je de producten zo goed? Geen wonder dat niemand het elk jaar koopt en de verkoopcijfers dalen. #uitstel-geen-afstel.

  Het is prijzig maar als je het allemaal terugrekent per jaar dan valt het wel mee (~€200 per jaar per apparaat dat je elke dag gebruikt). Telefoon-abonnementje is duurder.

 • Profielfoto
  goldoni

  wbreeman op 4 mei 2019 08:09
  Dat is de hardware!!!!

  Maar voorlopig met MacOS nul vastlopers, problemen of wat dan ook.

  Kan een pc weliswaar goedkoper en sneller zijn, maar de windows irritaties blijven. Die snelheid wordt teniet gedaan door instabiliteit, crashes en opnieuw opstarten en wekelijkse windowsupdates.

  dus: gewoon de Mac

  Hahahaha weer een die in zijn eigen wereld leeft! Ondersteuning van andere hardware leveranciers is gewoon beter dan Apple. Reageren sneller op updates vanuit Intel. Hebben betere nazorg, garanties etc.

   

   

 • Profielfoto
  PowerMac

  MacBook mid 2012 met i7 doet het simpelweg nog steeds supergoed.

  iPhone X doet het ook nog steeds: de eerste keer dat ik een versie oversla (sinds de allereerste iPhone).

  Ja, het zijn gewoon erg goede producten.

  Terug on topic: het klinkt een beetje als Red Bull die lag te klagen over de Renault motoren, en inderdaad overstapte op een ander merk (Honda): blijkbaar beginnen de pro’s (in tegenstelling tot ons consumenten die nu eenmaal dagelijks klagen) pas te mekkeren als intern de beslissing al is genomen om over te stappen op iets anders: dit zou dan betekenen dat ARM in de nabije toekomst ligt? (ome Steve zou zeggen dat ze in het geheim al 10 jaar op een ARM-processor draaien;-) )

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  @powermac: dat zou interessant zijn. Als de overgang naar eigen ARM net zo soepel gaat als de overgang naar Intel, hoor je mij nergens over. Ik maak me echter best wel zorgen over parallels desktop op ARM.

  Ik denk alleen met diverse anderen hier boven dat Intel niet Apple’s enige probleem is. Voor mij wegen toetsenbord, prijs, kleine ssd, weinig geheugen, zwaarder. Merk op hoe ik toetsenbord nog voor de prijs noem…

 • Profielfoto
  Maikelw

  Door de chip, yeah right 🤣 Dat is wel de allerlaatste reden dat ik eerstvoorlopig geen Mac hoef te kopen.

 • Profielfoto
  stopdaan

  Wellicht dat ook de niet aanwezige noodzaak tot vervangen meespeelt. Voor een groot deel van de gebruikers is een nieuwe Mac helemaal niet meer nodig. Je mac uit 2013 doet het waarschijnlijk nog prima…

 • Profielfoto
  donut

  pas nu zijn er weer duidelijk snellere processoren in de imac en macbook pro, echter een goede MacPro had al veel eerder zijn intrede kunnen doen, het draait niet alleen om de CPU en de de nieuwe iMac had gewoon standaard geleverd moeten worden met een 2TB nvme en 16GB ram voor een goede prijs.

 • Profielfoto
  csteelooper

  De grootste schuldige in dit dossier is denk ik toch echt Apple zelf. De iMac heeft onlangs een behoorlijke upgrade gehad, zelfs ten opzichte van mijn huidige iMac (Late 2017). Maar ik denk er met geen haar op mijn hoofd aan om de mijne te vervangen.

  Het grootste probleem in de nieuwe configuratie is dat deze nóóit de maximale potentie zal behalen omdat hij sowieso al niet op de maximaal mogelijke base clock draait, en naarmate het systeem warmer wordt en blijft zal dit verschil ten opzichte van de base clock groter worden. In MacOS is softwarematig het nodige aan maatregelen ingebouwd die dit verschil goeddeels teniet doen, maar in Windows heb je van die maatregelen geen profijt. Met als gevolg dat mijn huidige iMac in bepaalde gevallen sneller werkt dan de nieuwe, gewoon omdat-ie minder heet wordt.

  Los van dit alles is er nog een heel belangrijke reden waarom Apple zélf de schuldige is inzake tegenvallende Mac-verkopen: het ontbreken van échte uitbreidingsmogelijkheden door de gebruiker. En dan heb ik het over (véél) meer dan alleen maar een RAM-upgrade, want die kan ik hier ook toepassen. Het oude model Mac Pro was wat dat aangaat perfect, en ik hoop dat Apple zich aan de eerder gedane belofte houdt om weer een echt modulair exemplaar uit te brengen. Maar dan wel met componenten die marktstandaard zijn. Anders hebben ze binnen de kortste keren weer hetzelfde probleem…

  Ik moet zeggen dat ik zelf ook echt nog niet weet of ik na mijn huidige Mac nog wel bij Mac blijf. Als de keuzevrijheid en/of uitbreidbaarheid fors toeneemt is dat een ding wat zeker is, want MacOS is geweldig. Maar als ‘almaar dunner’ het devies blijft en de uitbreidbaarheid daarmee op hetzelfde niveau als nu of zelfs minder, dan ziet ‘PC-land’ denk ik toch snel (nou ja, de eerste zoveel jaar nog niet, zolang mijn iMac nog perfect werkt) een gebruiker terugkeren…

 • Profielfoto
  polansky

  Right – Steek vooral niet de hand in eigen boezem Tim Cook.
  – Het verloochenen van je professionele gebruikers heeft uiteraard niet geleid tot een dalende verkooptrend Tim.

  – Het niet up to date houden van specificaties heeft uiteraard niet geleid tot dalende verkopen Tim.

  – Het afstoten van bepaalde software applicaties voor creatieve professionals heeft uiteraard niet geleid tot dalende verkopen Tim.

  – De ellenlange problemen met toetsenborden heeft uiteraard niet geleid tot dalende verkopen Tim.

  – De problemen met beeldschermen heeft uiteraard geen klanten gekost Tim.

  Slaap lekker Tim!

  Het is zo makkelijk om een ander de schuld te geven als je zelf de boel niet op orde hebt Tim.

 • Profielfoto
  pannekoek

  Intel de schuld van teruglopende verkoopcijfers…

  Wat een lulCook. Apple, tijd voor een nieuwe CEO, deze zwetst veel te veel uit z’n nek.

  Als Apple nu niet investeert in z’n pro en prosumer klanten, maar probeert om o.a. met de (wait for it….) modulaire Mac Pro de tig achterlopende kwartalen dat het team van Tim geen betrouwbare powerhouses leverde goed te maken, dan is het gedaan met de Computer Tak.

  3x raden wat iPhone maker uit Cupertino gaat proberen, als het al komt.

  Dag Mac, Hallo WinDoos.

   

 • Profielfoto
  whaha

  Ik begrijp het sentiment. Ik ben alvast via bootcamp aan Windows aan het snuffelen, zodat de overstap niet te groot wordt.

 • Profielfoto
  Reinier J

  Als ze bij Apple het beter weten, dan moeten ze lekker zelf CPU’s gaan ontwikkelen. Tis weer een beetje het zelfde verhaal als bij de overgang van de G5 processoren van Motorola. Apple wilde meer en zij konden niet leveren… Tim… jullie hebben geld zat… doe je ding zou ik zeggen!

 • Profielfoto
  MacRay

  Apple heeft toch altijd alles onder controle? Nu iemand anders de schuld gaan geven voelt dat het  nu bijna gedaan is met Tim Cook.

  Geen durf, geen innovatie, slecht design, geen visie.

  There lost it!!

 • Profielfoto
  Bart119

  Ik zit intussen volledig in het ecosysteem van Apple (iMac, iPhone, iPad, en nog een antieke iPod), maar als laptop heb ik onlangs toch een HP gekocht.

   

  Waarom?

  1) klassieke USB poorten – ik kan eenmaal niet zonder die dingen en heb geen zin om met dongles te lopen klooien.

  2) SD-kaart lezer – zelfde verhaal als hierboven, geen zin om heel de tijd een kabeltje mee te slepen, en de wifi-verbinding van mijn camera doet het toch maar 25% van de tijd. Waarschijnlijk doe ik wel iets verkeerd, maar ik heb nu eenmaal geen zin om hier energie in te steken als het ook kan door simpelweg een SD-kaartje in mijn computer te proppen.

  3) toetsenbord – een laptop dient bij mij voor terreinwerk, en daar hoort nu eenmaal zand en stof bij.

  4) prijs – met de prijs alleen kon ik nog wel leven, maar gezien de 3 bovenstaande punten niet.

   

  Overigens, wat mijn 2017 iMac betreft ben ik zeer tevreden – mede omdat ik er een veel te dure 512GB SSD in heb laten proppen, maar het design gaat intussen ook al weer 6 – 7 jaar mee.

 • Profielfoto
  computer space

  Grootste reden is consument en verschuiving van web richting platformen. Er valt niet meer zoveel te “maken” op de computer. Of we consumeren er op, of we uploaden direct naar FB/Insta/Youtube. Zie niet wat een Mac in dat plaatje zou toevoegen.

  Maar ook als Professional. Vroeger zat ik lekker te pixelpeepen op RAW files uit een D700 met NX2 en Photoshop, en kreeg ik daar geld voor.

  Nu is mijn D850 de betere nabewerker: supersnel, en nagenoeg perfecte uit-de-doos JPEG, perfect voor de klant die amper nog wil betalen voor foto’s. Ook professioneel is Apple overbodig.

 • Profielfoto
  Demo

  INTEL is inderdaad een van “de’ redenen; waarom er minder macs verkochte worden…..
  Ondertussen:
  – Er nog steeds geen waardige opvolger voor de Mac Pro is (how hard can it be, for fuck sake)
  – De Mac Mini 2018 een belachelijk (beperkte) internalGPU heeft
  – iMac 2019 basis een HDD heeft (whooehaahaa :<)
  – iMac 2019 heeft nog steeds slechts een 27inch scherm gebruikt, waar iemand die ZOU willen upgraden toch echt wacht op widescreen formaat scherm
  – iMac 2019 halfslachtig ge-upgrade is qua moederboard en poorten
  – AMD introduceert Ryzen v3 en NAVI GPUs

  – AppleCore OS Rot OS wat maar niet serieus opgepakt wordt: OI traagheid Bugs, SMB-AFP

  De Die-Hards worden worden echt enorm getergd de laatste jaren, die zitten niet te wachten op nog meer ridicule emojis e.d.
  Net als vroeger bij QuarkXpress en nu ook bij Adobe; genoeg is genoeg…..

 • Profielfoto
  Zaphod_B

  Tim Cook begint meer en meer op John Sculley te lijken…

 • Profielfoto
  VinB

  Dit alles is voor mij de reden geweest zelf een mac te bouwen. Specs van een iMacPro kosten van een instap iMac. En bovendien het is tegenwoordig echt niet meer moeilijk om te doen.

 • Profielfoto
  RJG

  Nog steeds lees ik reacties dat Mac OS beter zou zijn dan Windows. Over smaak valt niet te twisten maar dat Windows inferieur zou zijn is echt onzin, die tijd is voorbij. De laatste serie Apple laptops zijn echt niet best. De enige reden dat ik nog een Mac is voor Final Cut en Foto’s. De rest is allemaal PC

 • Profielfoto
  donut

  Windows is echter nog steeds (stabiel) foei lelijk.

  Zou er niet lang naar willen kijken. Vind OSX een weldaad…Ben natuurlijk bevooroordeeld, want al jaren ( decennia) lang Mac gebruiker…

  maar kijk naar explorer en de finder … wat een verschil!

  Kijk naar de systeem voorkeuren in beide; wat een verschil..

  drag and drop…

   

 • Profielfoto
  queenfan

  icegodd op 3 mei 2019 22:53
  Toevallig een vergelijking test (intel cpu 1op1 test, apple vs pc)

  Macs are SLOWER than PCs. Here’s why. 04/2019
  https://www.youtube.com/watch?v=947op8yKJRY

  Dat is ook een punt wat mij al opviel, mijn werklaptop die een jaar ouder is dan mijn MacBook Pro 13″ uit 2018 is qua specs minder maar wel op punten sneller. Beide Adobe Premiere Pro maar ook hier is de Windows laptop sneller met renderen.

  Final Cut Pro X vergelijking gedaan met mijn iMac uit 2013, ook hier weer dat de MBP langzamer is met renderen.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Zaphod_B op 5 mei 2019 15:17
  Tim Cook begint meer en meer op John Sculley te lijken…

  Met Sculley was niet zoveel mis (en ja, hij had groot gelijk toen-ie Steve eruit kwakte). Het probleem is dat Cook vooral aan Michael Spindler doet denken.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  donut op 6 mei 2019 11:56
  Windows is echter nog steeds (stabiel) foei lelijk.

  Zou er niet lang naar willen kijken. Vind OSX een weldaad…Ben natuurlijk bevooroordeeld, want al jaren ( decennia) lang Mac gebruiker…

  maar kijk naar explorer en de finder … wat een verschil!

  Kijk naar de systeem voorkeuren in beide; wat een verschil..

  drag and drop…

   

  Ehm, begrijp ik dat je in Windows drag & drop niet aan de praat krijgt?… Dat werkt toch al een decenniumpje prima, hoor. Ik snap het sentiment wel een beetje, maar dit is nou niet echt het beste argument.

 • Profielfoto
  defores

  Misschien moet Apple toch de schuld bij zichzelf neerleggen. HDD schijven of 128GB SSD zijn echt niet meer van deze tijd. Als ze daar eerst op focussen, zo kan je nog een Mac van 5 jaar geleden een goede boost geven, i.p.v. met vingers gaat wijzen naar Intel.

 • Profielfoto
  Ree

  VxP op 3 mei 2019 22:57
  Uh, en de keyboard problemen dan????
  Voor mij in ieder geval de reden om er geen aan te schaffen.

  Inderdaad! Zolang dat brakke toetsenbord in die dingen zit, koop ik geen nieuwe. Stoppen ze het toetsenbord dat gebruikt is in de wireless keyboards in de map, dan kom ik terug, eerder niet.

 • Profielfoto
  Ree

  Facundo op 4 mei 2019 08:20

  Die snelheid wordt teniet gedaan door instabiliteit, crashes en opnieuw opstarten en wekelijkse windowsupdates.

  Ach hemeltje, daar heb je weer zo’n neanderthaler.

  Kun je jezelf wat nader toelichten? Waarom is WBReeman een neanderthaler, terwijl hij 100% gelijk heeft?

  Windows 10 is voor windows begrippen zeer stabiel, maar in vergelijking met macOS toch rete instabiel. Simpele dingen als een start-menu dat niet reageert, of niet meer weg gaat na gebruik, login vensters die niet verschijnen, pas na 4 reboots weer. Dat soort gezanik heb je gewoon niet met macOS.