Apple Card net zo makkelijk te activeren als AirPods

Door: Raymon Mens - 8 reacties

Naast een antwoord op Netflix genaamd Apple TV+, komt Apple binnenkort ook met zijn eigen creditcard genaamd Apple Card. Deze kaart is volledig gemaakt voor de iPhone-generatie en dat is te zien. Het activeren is bijvoorbeeld net zo makkelijk als het koppelen van AirPods.

Wat AirPods zo fijn maakt, is dat je het doosje in de buurt van je iPhone kunt openen en de koppeling met één druk op het scherm gedaan is. De Apple Card gaat net zo werken. Je opent de verpakking van de creditcard en het koppelen en activeren begint dankzij een NFC-chip meteen.

Apple’s creditcard voor de iPhone-generatie

Apple’s creditcard wordt door medewerkers al volop getest. Ontwikkelaar Benjamin Geskin heeft reeds foto’s en screenshots van het proces ontvangen. De verpakking van de Apple Card bevat een NFC-chip die door de iPhone herkend wordt bij het openen van de Wallet-app. Onderstaande afbeelding is geen render, maar om zijn bron te beschermen heeft Geskin de naam van de Apple-medewerker door zijn eigen naam vervangen.

Apple Card 001
Klik/tap voor groter.

Omdat door je Apple ID alle persoonlijke informatie al bij Apple bekend is, is het activeren van de creditcard een fluitje van een cent. Bezitters van AirPods zullen het proces kennen. Je houdt je iPhone in de buurt en onderaan verschijnen instructies on het koppelen te voltooien. Bij de Apple Card is het even makkelijk. iPhone bij de verpakking houden, op ‘activate’ tikken en klaar is kees.

Apple Card activeren 001
Klik/tap voor groter.

Apple Card vooralsnog alleen in de VS

Vooralsnog is de Apple Card alleen voor iPhone-bezitters in de Verenigde Staten. De Wallet-app van de iPhone wordt de centrale hub voor de Apple Card. Je kunt daar alle uitgaven zien en de app categoriseert ze zodat je inzicht in je uitgavenpatroon hebt. Iedere categorie heeft een eigen kleur en dat zorgt voor overzichtelijke grafieken. Via de Wallet-app is het ook mogelijk om de schuld op de creditcard terug te betalen. Apple belooft een lage rente en helemaal geen rente wanneer je de schuld voor de hele maand meteen terugbetaald. (Zie ook → Apple Card: creditcard gemaakt voor de iPhone-generatie)

Reacties

8 reacties
 • Profielfoto
  Retyro

  Ik ben wel benieuwd op welke manier deze kaart gelocked is op de VS. Met andere woorden, of het niet mogelijk gaat zijn om via een omweg de kaart te koppelen aan een bunq, ING of andere niet Amerikaanse rekening met Apple pay support.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  De kaart wordt door Goldman Sachs beheerd, een Amerikaanse bank. Dat betekent dat je dus wel een bepaald verificatieproces moet ondergaan.

  Denk niet dat er veel omwegen zullen zijn.

 • Profielfoto
  T-sec

  Waarom weer een fysieke kaart introduceren als we juist alles uit de telefoon willen doen?

 • Profielfoto
  aaa

  T-sec op 13 mei 2019 12:20
  Waarom weer een fysieke kaart introduceren als we juist alles uit de telefoon willen doen?

  In Nederland is contactloos betalen heel normaal, in andere landen niet. In de VS helemaal niet, voor Apple Pay was het helemaal niet mogelijk.

 • Profielfoto
  Antaeus

  Waarom dit bericht als het in Nederland niet kan?

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Dan weet je vast wat je over 5 jaar kunt verwachten….   😉

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Heel erg Apple dit. Ik vind ’t ook een mooie card.

  Antaeus op 13 mei 2019 13:21
  Waarom dit bericht als het in Nederland niet kan?

  Waarom niet? Het is bijzonder nieuws. En ’t gast over Apple.

 • Profielfoto
  jorikcaljouw

  Als ik de afgelopen keynote goed herinner, maak je eerst de Apple Card aan op je iPhone en kun je die meteen via Apple Pay (contactloos) gebruiken en ook online. En vervolgens kun je een fysieke kaart aanvragen die dan dus pas per post opgestuurd wordt. Uiteraard wordt het activeren daarvan erg makkelijk. Maar ik zie weinig verschil met hoe bunq dat doet. Als ik m’n maestro of mastercard debit card ontvang, hoef ik alleen een 6-cijferige code in te voeren. Ok via NFC activeren is nog nét wat makkelijker, maar zoveel scheelt dat toch niet?