Raymon Mens
Raymon Mens App Store 14 mei 2019

Photoshop voor iPad komt eraan: Adobe zoekt bètatesters

Adobe komt in 2019 met Photoshop voor iPad. Geen uitgeklede versie, maar de volledige versie die ook op de desktop draait en volledig compatibel is met alle PSD-bestanden. De ontwikkeling is inmiddels vergevorderd en het bedrijf zoekt iPad-bezitters die de applicatie alvast willen testen.

Het gaat aanvankelijk om een semi-publieke bèta waarvoor iedereen zich kan aanmelden. Dat gaat via dit formulier. Adobe vraagt je naam, e-mailadres en motivatie. Je dient ook over een Creative Cloud-account te beschikken. Een betaald abonnement is niet nodig.

Photoshop voor iPad later in 2019

Wanneer Photoshop voor iPad precies uitkomt, is nog steeds onduidelijk. Het feit dat de bètaversie binnenkort uitkomt, geeft echter aan dat de laatste fase van de ontwikkeling is begonnen. Naast volledige compatibiliteit met de Desktop-versie, zal er ook volledige ondersteuning voor de Apple Pencil zijn. Adobe zegt verder open te staan voor een Android-versie, maar heeft geen concrete plannen met Google’s besturingssysteem voor smartphones en tablets.

Photoshop iPad 2019
Klik/tap voor groter.

Illustrator en Premiere volgen

De huidige iOS-apps van Adobe zoals het beperkte Photoshop Mix zijn volgens het bedrijf op een oud platform gemaakt en hebben geen toekomst. Na Photoshop is het plan om meer dekstop-apps naar de iPad te brengen, denk aan Illustrator en Premiere. Of dit ook in 2019 gaat gebeuren, wilde Adobe nog niet zeggen. De plannen zijn echter “zeer concreet”.

De komst van serieuze Adobe-apps kan ook de iPad helpen. Apple zet de iPad Pro steeds vaker weg als een productieve machine. Photoshop zou een nieuwe impuls kunnen geven aan de iPad Pro-verkopen. Zo komt Apple’s tablet steeds meer op gelijke voet te staan met de Microsoft Surface. Er is immers ook al een volledige Microsoft Office-versie voor Apple’s tablet.

Reageer op artikel:
Photoshop voor iPad komt eraan: Adobe zoekt bètatesters
Sluiten