Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 16 mei 2019

1TB op een Micro SD-kaart? Het is nu (een dure) werkelijkheid ?

SanDisk heeft als het om het maken van Micro SD-kaartjes met de meeste opslag­capaciteit gaat een eer hoog te houden. De fabrikant kwam vorig jaar met een kaartje van 400GB, maar gaat hier nu ruim overheen. De eerste Micro SD-kaart van 1TB is nu een feit.

De verkoop van het kaartje is via de website van de fabrikant begonnen. De prijs? Niet schrikken, 449 dollar. Amazon verkoopt de 1TB Micro SD-kaart ook in Europa voor 522 euro. Daarmee is het kaartje twee keer duurder dan de variant met 512GB opslag, want die kost 209 euro.

Iedere twee jaar een nieuw opslagrecord

SanDisk is hard op weg om ieder jaar een nieuw opslagrecord te breken. In 2015 kwam de fabrikant met een Micro SD-kaart van 200GB en dat werd in 2017 verdubbeld naar 400GB. Nu, weer twee jaar later, is 1TB beschikbaar. Zien we in 2021 een kaartje met 2TB opslag? Als de trend zich voortzet, lijkt ook wat werkelijkheid te worden.

De SanDisk Extreme microSD UHS-I Card 1TB, zoals het kaartje officieel heet, biedt leessnelheden tot 160MB/s en kan met maximaal 90MB/s schrijven. Het kaartje voldoet aan de UHS-1-standaard, maar de fabrikant is nog een stapje verder gegaan. Door eigen technolgogie is er een hogere leessnelheid dan de 104MB/s die de de UHS-1-standaard biedt.

Sandisk 1TB micro sd
Klik/tap voor groter.
Reageer op artikel:
1TB op een Micro SD-kaart? Het is nu (een dure) werkelijkheid ?
Sluiten