1TB op een Micro SD-kaart? Het is nu (een dure) werkelijkheid 🤯

Door: Raymon Mens - 12 reacties

SanDisk heeft als het om het maken van Micro SD-kaartjes met de meeste opslag­capaciteit gaat een eer hoog te houden. De fabrikant kwam vorig jaar met een kaartje van 400GB, maar gaat hier nu ruim overheen. De eerste Micro SD-kaart van 1TB is nu een feit.

De verkoop van het kaartje is via de website van de fabrikant begonnen. De prijs? Niet schrikken, 449 dollar. Amazon verkoopt de 1TB Micro SD-kaart ook in Europa voor 522 euro. Daarmee is het kaartje twee keer duurder dan de variant met 512GB opslag, want die kost 209 euro.

Iedere twee jaar een nieuw opslagrecord

SanDisk is hard op weg om ieder jaar een nieuw opslagrecord te breken. In 2015 kwam de fabrikant met een Micro SD-kaart van 200GB en dat werd in 2017 verdubbeld naar 400GB. Nu, weer twee jaar later, is 1TB beschikbaar. Zien we in 2021 een kaartje met 2TB opslag? Als de trend zich voortzet, lijkt ook wat werkelijkheid te worden.

De SanDisk Extreme microSD UHS-I Card 1TB, zoals het kaartje officieel heet, biedt leessnelheden tot 160MB/s en kan met maximaal 90MB/s schrijven. Het kaartje voldoet aan de UHS-1-standaard, maar de fabrikant is nog een stapje verder gegaan. Door eigen technolgogie is er een hogere leessnelheid dan de 104MB/s die de de UHS-1-standaard biedt.

Sandisk 1TB micro sd
Klik/tap voor groter.

Reacties

12 reacties
 • Profielfoto
  Pappapaul

  Zo’n kaartje in je iPhone stoppen, dat lijkt mij een mooi vooruitzicht.

 • Profielfoto
  jasper050

  Wat is eigenlijk de levensverwachting van dit soort kaartjes?

 • Profielfoto
  Melle

  Dat is best niet goedkoop, maat nu ook niet een prijs om van te schrikken… zo klein en voor een gewone 1TB ssd betaal je ook wel wat…

 • Profielfoto
  martin21

  De eerste??? Volgens mij heeft Lexar deze ook.

 • Profielfoto
  aaa

  martin21 op 16 mei 2019 14:55
  De eerste??? Volgens mij heeft Lexar deze ook.

  Niet, dat zijn reguliere SD kaarten.

 • Profielfoto
  bassbug

  Vervelende is dat deze kaartjes fysiek kwetsbaar zijn.

  Als je zoveel data erop hebt (wat uiteraard fijn is tov met meerdere kaarten jongleren) dan heb je ook veel te verliezen als het een keer een melding komt ‘data damaged’…. Of verlies

 • Profielfoto
  BlueSky

  Levensvereachting? Mijn 256 micro sd heeft ‘t toch 2 1/2 goed gedaan met dagelijks duizenden lees en schrijf acties

 • Profielfoto
  Lolsmurf

  Tja ik ben toch bang dat een dergelijk kaartje veel kwetsbaarder is dan een portable ssd. En daarmee is een potentieel risico aanwezig dat je in een klop een heleboel (onmisbare) data kwijtraakt. Een backup in de cloud of anders, gaat daarbij een randvoorwaarde worden. En daarmee verliest dit kaartje toch zijn nut.

 • Profielfoto
  Hydrarchos

  Zou het niet geweldig handig zijn als je Macbook een sleuf had waar je zo’n kaart… O wacht.

 • Profielfoto
  Jamie Yang

  En geen enkele telefoon die het aan kan.

 • Profielfoto
  Richard from Rotterdam

  Als ze wat goedkoper worden dan super handig voor backup natuurlijk. Data wegschrijven en dan hup de kast in. Wat zeg ik, dat wordt 100TB in een luciferdoosje.

 • Profielfoto
  KR1275

  Waarom zijn ssd’s dan nog zo groot (en bij Apple zo duur)? Lijkt me een mooie toekomst.