Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 15 april 2019
Leestijd: 2 minuten

Ziggo verhoogt vandaag snelheid van alle abonnementen

Goed nieuws voor abonnees van Ziggo. De provider gaat vandaag de snelheid van alle abonnementen verhogen. Het gaat om Ziggo Start, Compleet en Max. De verhoging geldt zowel voor bestaande klanten als nieuwe abonnees.

Ziggo Start, het goedkoopste pakket, krijgt een snelheidsverhoging van 40 naar 50Mbit/s en het duurste abonnement gaat omhoog van 400 naar 500Mbit/s. Daarmee krijgen consumenten voor het eerst de beschikking over een halve gigabit over de kabel. Voorheen was deze snelheid alleen bij zakelijke abonnementen mogelijk.

Snelheidsverhogingen Ziggo op een rij

De verhoogde snelheid wordt vanaf vandaag (15 april) geactiveerd voor praktisch alle abonnees. De provider waarschuwt echter dat het daarna nog vier weken kan duren voordat de nieuwe snelheid merkbaar is. Dat komt omdat modems gerest moeten worden en dat in kleine groepjes in de nacht gedaan wordt. Wil je daar niet op wachten? Haal dan vandaag voor het slapen gaan gewoon even de stroom van je modem, dan zal de verhoogde snelheid automatisch geactiveerd worden.

  • Start: was 40/4Mbit/s – wordt 50/5Mbit/s
  • Compleet: was 200/20Mbit/s – wordt 250/25Mbit/s
  • Max: was 400/40Mbit/s – wordt 500/40Mbit/s

Ook zakelijke abonnementen worden sneller

Niet alleen abonnementen voor consumenten worden sneller, ook zakelijke abonnees gaan erop vooruit. Alleen het goedkoopste abonnement van Ziggo zakelijk krijgt geen snelheidsverhoging, de rest wel. Ook zakelijke klanten zullen de verhoging vanaf nu concreet merken.

  • Start: was 60/10Mbit/s – blijft 60/10Mbit/s
  • Compleet: was 250/40Mbit/s – wordt 300/40Mbit/s
  • Max: was 500/50Mbit/s – wordt 600/50Mbit/s

Gigabit over de kabel vanaf 2022

Ziggo heeft de ambitie om nog sneller te gaan. Vanaf 2022 moet heel Nederland voorzien zijn van gigabit internet via de kabel. Er loopt momenteel al een proef in Utrecht, die stad krijgt in 2020 al gigabit internet via de kabel. Twee jaar later is de rest van het land aan de beurt. Dit valt samen met de overgang naar DOCSIS 3.1. Dit is de nieuwste standaard voor het leveren van internetdata-, spraak- en videodiensten via het bestaande glas-coaxnetwerk. De provider benadrukt graag dat zijn netwerk grotendeels uit glasvezel bestaat. Alleen het laatste stuk vanaf de wijkcentrale naar huizen van abonnees is nog coaxkabel. (Zie ook → Concurrentie voor Ziggo op de kabel? De interesse is groot)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Ziggo verhoogt vandaag snelheid van alle abonnementen
Sluiten