Ziggo verhoogt vandaag snelheid van alle abonnementen

Door: Raymon Mens - 10 reacties
Ziggo

Goed nieuws voor abonnees van Ziggo. De provider gaat vandaag de snelheid van alle abonnementen verhogen. Het gaat om Ziggo Start, Compleet en Max. De verhoging geldt zowel voor bestaande klanten als nieuwe abonnees.

Ziggo Start, het goedkoopste pakket, krijgt een snelheidsverhoging van 40 naar 50Mbit/s en het duurste abonnement gaat omhoog van 400 naar 500Mbit/s. Daarmee krijgen consumenten voor het eerst de beschikking over een halve gigabit over de kabel. Voorheen was deze snelheid alleen bij zakelijke abonnementen mogelijk.

Snelheidsverhogingen Ziggo op een rij

De verhoogde snelheid wordt vanaf vandaag (15 april) geactiveerd voor praktisch alle abonnees. De provider waarschuwt echter dat het daarna nog vier weken kan duren voordat de nieuwe snelheid merkbaar is. Dat komt omdat modems gerest moeten worden en dat in kleine groepjes in de nacht gedaan wordt. Wil je daar niet op wachten? Haal dan vandaag voor het slapen gaan gewoon even de stroom van je modem, dan zal de verhoogde snelheid automatisch geactiveerd worden.

 • Start: was 40/4Mbit/s – wordt 50/5Mbit/s
 • Compleet: was 200/20Mbit/s – wordt 250/25Mbit/s
 • Max: was 400/40Mbit/s – wordt 500/40Mbit/s

Ook zakelijke abonnementen worden sneller

Niet alleen abonnementen voor consumenten worden sneller, ook zakelijke abonnees gaan erop vooruit. Alleen het goedkoopste abonnement van Ziggo zakelijk krijgt geen snelheidsverhoging, de rest wel. Ook zakelijke klanten zullen de verhoging vanaf nu concreet merken.

 • Start: was 60/10Mbit/s – blijft 60/10Mbit/s
 • Compleet: was 250/40Mbit/s – wordt 300/40Mbit/s
 • Max: was 500/50Mbit/s – wordt 600/50Mbit/s

Gigabit over de kabel vanaf 2022

Ziggo heeft de ambitie om nog sneller te gaan. Vanaf 2022 moet heel Nederland voorzien zijn van gigabit internet via de kabel. Er loopt momenteel al een proef in Utrecht, die stad krijgt in 2020 al gigabit internet via de kabel. Twee jaar later is de rest van het land aan de beurt. Dit valt samen met de overgang naar DOCSIS 3.1. Dit is de nieuwste standaard voor het leveren van internetdata-, spraak- en videodiensten via het bestaande glas-coaxnetwerk. De provider benadrukt graag dat zijn netwerk grotendeels uit glasvezel bestaat. Alleen het laatste stuk vanaf de wijkcentrale naar huizen van abonnees is nog coaxkabel. (Zie ook → Concurrentie voor Ziggo op de kabel? De interesse is groot)

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  EagerB0bNerd

  Mooi, maar laat ze dan ook een beter modem leveren. Ik heb zakelijk “ziggo compleet” maar met het door Ziggo geleverde draadloze Hitron modem haal ik maximaal 120Mbs.  De helft van waar ik voor betaal dus. Thuis, met het ziggo modem in bridge modus en een losse Linksys router trek ik hem draadloos helemaal dicht. Dus zonder aanvullende investeringen van mijn kant heb ik er weinig aan.

 • Profielfoto
  Purky

  Tijd voor glasvezel?

 • Profielfoto
  T-sec

  Bij Ziggo is een snelheidsverhoging toch altijd de verzachtende inleiding naar een prijsverhoging voor de abonnementen?

 • Profielfoto
  peterharte

  Modem (Connectbox) softwarematig herstarten werkt ook. Nu 258/26

 • Profielfoto
  Pete.Z

  Lekker. Ik zie de jankerds vanzelf wel komen, duur, ziggo, boehoe. Maar ik ben blij. 🙂

 • Profielfoto
  Imade

  Klopt volledig T-sec

 • Profielfoto
  Kenneth B. Done

  Hier dik tevreden, sinds gisteren 506Mbs met een Connect Box. Ik probeer wel regelmatig een lijnmeting te laten doen door een Ziggo-monteur, dan weet je zeker dat het signaal in orde is.

 • Profielfoto
  ronald

  Kenneth B. Done op 16 april 2019 09:30
  Hier dik tevreden, sinds gisteren 506Mbs met een Connect Box. Ik probeer wel regelmatig een lijnmeting te laten doen door een Ziggo-monteur, dan weet je zeker dat het signaal in orde is.

  Dag Kenneth,

  ik heb Apple extreem router. Ik heb een tweede extreem met instelling: “uitbreiden draadloos”

  je kan ook kiezen maak nieuw draadloos netwerk aan maar dat zou langzamer zijn.

  Aan deze 2e heb ik bekabbeld mijn MBP.

  Maar ik kom rond de 385 Mbs

  Alleen in d ebuurt van eerste extreem die via connnect box aan ziggo zit kom ik met een iphone aan 510 mb

  Heeft iemend idee hoe ik in werkkamer ook richting 500 mb kan komen?

  Bedankt

   

   

   

   

 • Profielfoto
  Robert de Groot

  Onzin en niet waar.

 • Profielfoto
  Eugene

  EagerB0bNerd op 15 april 2019 13:00
  Mooi, maar laat ze dan ook een beter modem leveren. Ik heb zakelijk “ziggo compleet” maar met het door Ziggo geleverde draadloze Hitron modem haal ik maximaal 120Mbs.  De helft van waar ik voor betaal dus. Thuis, met het ziggo modem in bridge modus en een losse Linksys router trek ik hem draadloos helemaal dicht. Dus zonder aanvullende investeringen van mijn kant heb ik er weinig aan.

  Dat modem ondersteund gewoon de hoogst mogelijke wifi snelheid die Ziggo op het moment levert of kan leveren 802.11AC https://www.ziggo.nl/klantenservice/wifi/modem/hitron-cgnv4/

  Ik heb het ook wel eens dat mijn telefoons niet hoger willen dan 100+

  iPhone 433

  Android 866

  Gewoon even opnieuw verbinding tot stand brengen en check je snelheid op het modempagina als het goed is dat gewoon te zien en ook of je een 802.11ac verbinding hebt gemaakt en anders even anderen kanalen instellen en je moet wel dicht bij deze modems zijn niet overdreven veraf zelfde kamer dat kun je zo uittesten