WhatsApp voor iPad eindelijk in de maak

Door: Raymon Mens - 3 reacties
WhatsApp iPad

Het is al een tijdje mogelijk om WhatsApp met een omweg op de iPad te gebruiken, maar dat heeft vele beperkingen. Gelukkig lijkt het ongemak bijna voorbij, want er wordt gewerkt aan een iPad-versie van de chat-app die eigendom van Facebook is. Dat heeft de website WaBetaInfo ontdekt.

In de laatste paar bètaversies van WhatsApp blijkt ondersteuning voor de iPad aanwezig. Er is de afgelopen weken bovendien actief gewerkt om de tablet-weergave van de app te verbeteren. Een teken dat er naar een definitieve versie toegewerkt wordt.

Eerste blik op WhatsApp voor iPad

Zoals verwacht is de tablet-versie gewoon een grotere versie van de smartphone-variant. Het grote scherm van Apple’s tablet biedt wel een aantal voordelen. Zo kun je chatten terwijl je overzicht houdt op al je gesprekken in een andere kolom. Er is in tegenstelling tot in de iPhone-versie van de chat-app nog geen tabblad genaamd ‘Camera’ maar dat kan nog in de maak zijn. We kijken hier immers niet naar een definitieve versie.

WhatsApp iPad 001
Klik/tap voor groter.
WhatsApp iPad 002
Klik/tap voor groter.

Een grote vraag die rest is hoe de verdeling van telefoonnummers aangepakt wordt. WhatsApp kan momenteel maar op één telefoonnummer tegelijk gebruikt worden. Deelt de iPad-versie straks het telefoonnummer met de smartphone-versie van WhatsApp, of wordt er een andere oplossing gezocht? De iPad-app lijkt in ieder geval niet op basis van WhatsApp Web te werken, waarbij je steeds een QR-code met je telefoon moet scannen.

Voor nu nog even met omweg

De iPad-versie is nog niet beschikbaar, maar wordt al wel actief getest. Wanneer deze precies uitkomt is vooralsnog onduidelijk. Wie de chat-app op zijn tablet wil gebruiken, moet deze omweg vooralsnog even toepassen.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  Polonium-210

  WAaron was dat er eigenlijk niet al veel eerder?

 • Profielfoto
  Shmoo

  Omdat je een telefoonnummer nodig had, andere diensten werken vaak op basis van een mailadres of andere koppeling.

  De insteek van WhatsApp is altijd anders geweest. WhatsApp heeft altijd ingezet als vervagen van SMS daar waar al die andere zich vooral richten op zoveel mogelijk contacten en groepen maken zonder je telefoonnummer af te staan aan iedereen.

   

  Er is volgens mij een periode geweest dat je een iOS iPhone backup kon terugzetten op je iPad en dan werkte WhatsApp ook op je iPad maar ik heb geen idee of dat nog werkt, vast niet.

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Vond het altijd al bizar dat Apple de telefoonfunctionaliteit op de LTE edities van de iPad had beperkt. WhatsApp behoeft een SMS verificatie. Op iPads zonder LTE niet mogelijk, maar met mobiel internet dus wel …

  Maar … de App mag (om welke reden dan ook) niet voor de iPad beschikbaar zijn … Of dit nu aan Facebook ligt of aan Apple weet ik niet. Maar gelet op het feit dat er meer Apps die op een telefoon werken niet voor de iPad beschikbaar zijn in de App store vermoed ik toch een beetje Apple.

  Eerlijk is eerlijk: een Android tablet vind ik niet ideaal, maar daar werkt WhatsApp en overige telefoon apps al tijden op … Sterker nog, je kunt bellen en gebeld worden met LTE uitvoeringen. Handig?

  Eerst vond ik van niet. Totdat ik een keer mijn mobiel vergeten was op een zakenreis maar wel de bluetooth headset mee had. Sim kaart van het betreffende land erin, et voila: bellen maar.

  Wat bleek: super! Ongelooflijke lange batterij tijd en de tablet in de tas.

  Natuurlijk niet als een “dagelijkse drive”, maar in bepaalde gevallen dus wel praktisch. En dan het simkaartje registreren. In veel landen moet je een simkaartje registreren door middel van SMS codes of even te bellen naar een nummer. Zo ook het opladen van de SIM Kaart …

  Hoevaak ik daarmee heb lopen priegelen op een iPad … Natuurlijk, er komt een eSIM … Maar dat is nog niet ingeburgerd en een SIM kaart is gewoon superflexibel …

  Vindt het mooi te zien dat er eindelijk iets van WhatsApp op de iPad komt, maar zoals aangegeven: volwaardige telefoonfunctionaliteit en anders het vrijgeven van iPhone Apps voor de iPad zou veel meer potentieel hebben.