Raymon Mens
Raymon Mens App Store 9 april 2019

WhatsApp voor iPad eindelijk in de maak

Het is al een tijdje mogelijk om WhatsApp met een omweg op de iPad te gebruiken, maar dat heeft vele beperkingen. Gelukkig lijkt het ongemak bijna voorbij, want er wordt gewerkt aan een iPad-versie van de chat-app die eigendom van Facebook is. Dat heeft de website WaBetaInfo ontdekt.

In de laatste paar bètaversies van WhatsApp blijkt ondersteuning voor de iPad aanwezig. Er is de afgelopen weken bovendien actief gewerkt om de tablet-weergave van de app te verbeteren. Een teken dat er naar een definitieve versie toegewerkt wordt.

Eerste blik op WhatsApp voor iPad

Zoals verwacht is de tablet-versie gewoon een grotere versie van de smartphone-variant. Het grote scherm van Apple’s tablet biedt wel een aantal voordelen. Zo kun je chatten terwijl je overzicht houdt op al je gesprekken in een andere kolom. Er is in tegenstelling tot in de iPhone-versie van de chat-app nog geen tabblad genaamd ‘Camera’ maar dat kan nog in de maak zijn. We kijken hier immers niet naar een definitieve versie.

WhatsApp iPad 001
Klik/tap voor groter.
WhatsApp iPad 002
Klik/tap voor groter.

Een grote vraag die rest is hoe de verdeling van telefoonnummers aangepakt wordt. WhatsApp kan momenteel maar op één telefoonnummer tegelijk gebruikt worden. Deelt de iPad-versie straks het telefoonnummer met de smartphone-versie van WhatsApp, of wordt er een andere oplossing gezocht? De iPad-app lijkt in ieder geval niet op basis van WhatsApp Web te werken, waarbij je steeds een QR-code met je telefoon moet scannen.

Voor nu nog even met omweg

De iPad-versie is nog niet beschikbaar, maar wordt al wel actief getest. Wanneer deze precies uitkomt is vooralsnog onduidelijk. Wie de chat-app op zijn tablet wil gebruiken, moet deze omweg vooralsnog even toepassen.

Reageer op artikel:
WhatsApp voor iPad eindelijk in de maak
Sluiten