Weekend poll: wat voor mobiel abonnement heb jij?

Door: Raymon Mens - 17 reacties

Telecomproviders maken het steeds lastiger om een abonnement met toestel af te sluiten. Er zijn strengere eisen en een creditcheck maakt steeds vaker onderdeel uit van de procedure. Aan de andere kant willen providers graag klanten die zowel internet en tv voor thuis als mobiel internet afnemen. Het zogenaamde tripe of quadruple play.

Hou jij vast aan een abonnement met toestel, heb je de vrijheid van een sim-only of heb je een goede deal voor thuis en mobiel bij één provider? Stem in onze weekend poll!

(Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Dat is prima, maar zet ‘m even uit om te stemmen!)

Reacties

17 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

   

  Zo doorzichtig… bijna 1000 stemmen en helemaal niemand OP OMT heeft commentaar of iets te melden? Kom nou toch, dit is zo fake.

 • Profielfoto
  Melle

  @shmoo – ik zou alvast niet weten wat zeggen en tis heel mooi weer

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Een tijdje als onderdeel van het pakket bij KPN Glasvezel, maar meestal (en ook nu weer) meestal sim-only.

  De bedoeling is om dat KPN-pakket langzaam af te bouwen tot we de moed hebben over te stappen naar sneller (/goedkoper; van 500 naar 1000Mbit liefst) en wellicht zonder TV.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Shmoo op 20 april 2019 16:19

   

  Zo doorzichtig… bijna 1000 stemmen en helemaal niemand OP OMT heeft commentaar of iets te melden? Kom nou toch, dit is zo fake.

  Okay  het is fake?  Motiveer je veronderstelling eens.  Zeg jij dat de mensen van  deze website de uitslagen gemanipuleerd hebben? Met welk doel dan?

  Ik heb een sim only.  Ik heb dat al jaren.  Ik betaal mijn telefoon altijd in één keer. Heb al jaren een sim only  abonnement. Daardoor lagere maandelijkse kosten.  En ik hoor heel veel mensen om me heen die dat hebben, en dat zij niet eens allemaal Apple gebruikers.

  Ik koop ook niet elk jaar een nieuwe telefoon. En ook niet elke twee jaar. Ik heb nu een iPhone X en in principe is dit mijn derde iPhone. Ik streef ernaar om in elk geval vijf jaar met mijn telefoon te doen voor ik naar een nieuwe uitkijk.  Dat is ook leuker want dan is het verschil met je vorige ook wat groter.

  Ik spreek voor mezelf maar ik vind het persoonlijk vrij achterlijk om tussen de € 500 en de € 1200 een telefoon te kopen en die alweer na één of twee jaar af te schrijven. Misschien een raar vergelijk maar  ik doe dat ook niet met mijn fiets van € 1000 of meer.

   

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Ik heb alleen een zakelijk abbo. Toestel koop ik zelf, anders wordt me een of ander barrel toebedeeld. Kost wat, hebbie wat.

 • Profielfoto
  Night

  We kunnen de uitslag niet eens beïnvloeden, al zouden we dat willen. Om dezelfde reden kun jij ook niet vaker dan 1x stemmen, @Shmoo.

 • Profielfoto
  Imade

  Ik heb een VodafoneZiggo abonnement (Sim Only) en heb sinds 4 maart red together genomen, dat geeft je normaliter 40GB aan data per maand… maar omdat ik ook klant ben van het Ziggo tak… wordt dan verdubbelt naar 80GB per maand:-)

 • Profielfoto
  MacbookTo

  Na mijn eerste iPhone 4 die ik met een abonnement aangeschaft had bij T-Mobile, ben ik bij de iPhone 6 overgestapt naar Sim Only bij dezelfde provider. Ik heb nooit problemen bij deze provider gehad en dus blijf ik er maar bij. De iPhone 6 heb ik nu vier jaar en ik vervang hem pas als hij kapot is. Ongelooflijk hij heeft al heel wat (hoge) vallen overleefd dankzij de Tech21 hoes. Vorig jaar de batterij vervangen voor 29 euro dus kan hij weer even mee, hoop ik. Ik sluit steeds tweejarige abonnementen af.

 • Profielfoto
  lord anubis

  Zijn er 1839 mensen die one more thing bekijken?

  Had ik nooit verwacht, laat staan dat ze een poll invullen.

  Over Tripe of quadruple play nog nooit van gehoord.

  En wat voor degenen die alleen mobiel + vast bij een provider hebben.

  Wat als iemand twee telefoons heeft? Kan hij/zij het maar 1 keer invullen?

 • Profielfoto
  AT024

  Onbeperkt bellen + 5 gb 4g van Lebara

 • Profielfoto
  RW076

  Altijd al sim only gehad. Ik wil zelf mijn toestel kiezen en geen lening afsluiten voor dat toestel. Momenteel al flink wat jaren Robin Mobile, snel genoeg (wel 1-up) en ook in het buitenland prima te delen tussen de iPad’s van de kids.

 • Profielfoto
  Atjous

  Ik heb altijd bewust gekozen voor sim-only. Toestel (momenteel: iPhone SE) is vanaf dag 1 van jezelf, dat om te beginnen. Door een aantal combinaties is mijn abonnementje bij KPN echt spotgoedkoop. Onbeperkt bellen/sms-en en 4Gb (wat ik nooit nodig heb) voor 15 euro. Geen reden om te gaan zoeken naar een aanbieding …

 • Profielfoto
  ProBookMac

  Na jaren t-mobile overgestapt naar tele2, ivm snelheid en kosten valt snelheud van tele2 ook tegen. Werk in cadzand maar 3G en twee streepjes is de max.

  en ben je overgestapt neemt t-m tele2 over.

  Nu nog netwerken samenvoegen

 • Profielfoto
  Yosemite

  All jaren een KPN sim only. Sinds de iPhone 5 alleen nog maar losse toestellen met sim only gedaan.

 • Profielfoto
  Milez

  Optie “via het werk” was misschien ook handig geweest.

 • Profielfoto
  McJohn

  Voorheen had ik Mobile Vikings in België, maar de laatste maanden was er erg véél downtime en heb dan om alles te centraliseren naar Telenet (België) overgeschakeld om alles bij 1 provider te plaatsen. 4GB mobiel internet is ruim OK voor mij, want op het werk heb ik WiFi en thuis is het ook altijd WiFi. Wanneer ik buitenshuis ben, ben ik geen type persoon dat zijn eten fotografeert en upload op social media of aan de buitenwereld laat weten waar ik een check-in heb. Dan is het meestal Whatsapp om te communiceren en dat dataverbruik wordt niet meegeteld in mijn abonnement. Voorheen had ik bij MV tot 8 GB mobiele data, maar ik gebruikte er misschien amper 1 GB van, en dat is nog altijd zo, dus die 4 GB is ruim OK voor me.

 • Profielfoto
  Edwin

  Ik miste mijn optie…
  Ik had een sim-only maar heb voor mijn nieuwe iPhone XS Max een abbo met toestel genomen, maar heb hem wel in één keer afbetaald bij aanschaf… Of geldt het dan alsnog als een sim-only in jullie pol???