Weekend poll: draadloos laden anno 2019…

Door: Raymon Mens - 35 reacties

Dat Apple de stekker uit de ontwikkeling van de draadloze 3-in-1-lader AirPower heeft getrokken, wil niet zeggen dat draadloos laden geheel niet mogelijk is. Er zijn talloze laders en door de QI-standaard kun je steeds meer apparaten draadloos laden.

Gebruik je inmiddels ook een draadloze lader, of heeft een kabel nog steeds jouw voorkeur? Stem in onze weekend poll! Voel je vrij om in de reacties toe te lichten waarom het wel of niet je voorkeur heeft.

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen. De weekend poll bevat nooit advertenties.

Reacties

35 reacties
 • Profielfoto
  Bas

  Ik mis de optie; ik wacht nog steeds op een Apple oplossing 😂

 • Profielfoto
  Gijs Raggers

  Sinds dag 1 van iPhone X een eenvoudige compacte ronde Ikea draadloze lader op het nachtkastje. Content van.

 • Profielfoto
  mausje68

  Ik heb de draadloze oplader van mophie voor m’n iPhone Xr en de originele lager voor de Apple Watch.

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik heb een paar weken geleden voor het eerst zo’n ding gebruikt, bij mijn zus thuis. Had er nog nooit echt over nagedacht maar als je het eenmaal gebruikt zie je denk ik wel meteen het voordeel gemak er van in.

  Kabeltjes zijn echt irritant, vooral op je bureau.

  Het probleem waar ik vooral mee zit is dat hele gedoe over welke je dan moet kopen en als jet te goed zou doen dan heb je er een aantal nodig (alle plekken waar nu Lighting-kabeltjes liggen) …. kortom dan ben je zo weer 250,- lichter alleen voor een andere <— niet betere manier van opladen.

   

   

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  Ik gebruik het alleen voor opladen ’s nachts op m’n nachtkastje. Verder: kabel graag!

  Ik zou nog wel iets zien in een onzichtbare (!) oplossing voor in de salontafel of bak waar je sleutels en airpods in gooit maar verder begrijp ik de draadloos laden hype niet. Zeker niet met al die lelijke laad pads met draad. De Airpower was ook zo lelijk.

 • Profielfoto
  Robbert-Jan

  De huidige vorm van “draadloos” opladen is niet veel meer dan een gimmick; je kunt de smartphone praktisch niet meer gebruiken (in tegenstelling tot het gebruiken van een kabel), het enige voordeel is dat je ‘s nachts alleen je iPhone erop hoeft te leggen in plaats van het kabeltje erin te prikken…

  Om die reden gebruik ik het dan ook alleen bij accesoires, zoals de Apple Watch -weinig keuze-, en wacht ik gewoon totdat er daadwerkelijk draadloos opladen bestaat zoals een goede tien jaar geleden al eens is gedemonstreerd.

 • Profielfoto
  MagicMouse

  iPad lader 12w voor ‘snel’ laden

 • Profielfoto
  bArtificial

  Ik vind het ideaal voor op het nachtkastje. Niet meer zoeken naar het kabeltje en in het donker in willen prikken. Gebruik een lader uit China. Werkt perfect!

 • Profielfoto
  Bart119

  Ik zie er momenteel niet zoveel voordeel in, kabeltjes heb ik intussen zowat overal liggen, zo een matjes niet. En zoals Robbert-Jan hierboven al vermeld: je telefoon is zowat onbruikbaar tijdens het opladen op zo een matje, en er loopt nog steeds een kabeltje over je bureau.

  Wat ik wel nuttig vind is draadloos laden in de auto: je gooit je telefoon in een bakje en het ding laad terwijl op. Alleen ga ik hier niet speciaal een andere auto voor kopen.

 • Profielfoto
  tarun

  Waar niemand het over heeft (want waarschijnlijk niet belangrijk): laden met de kabel geeft veel minder energieverlies dan draadloos laden.

 • Profielfoto
  Ed Mokum

  Sinds ik een iPhone X heb staat er op m’n nachtkastje een eenvoudige vierkante zwarte draadloze charger. ’s Nachts de iPhone erop en ik kom de volgende dag weer door. Eigenlijk laad ik alleen met een kabel op als ik buiten de deur ben voor langer dan een dag.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  In de auto wellicht nog wel handig. Maar verder?

  Misschien als we ooit zo ver komen dat je hem gewoon ergens willekeurig kan neerleggen in huis, en dat hij dan altijd geladen wordt.

  Maar verder zijn de momenten dat een kabel veel handiger is bij mij nog altijd in de meerderheid.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Alleen mijn  Watch laadt draadloos aan een draadje.;-) Voor de rest geen dingen die met QI laden.

 • Profielfoto
  AlexLeon

  De kabel blijft uiteraard sneller

 • Profielfoto
  syltheboy

  Als ik mijn iPhone wil gebruiken tijdens het opladen, dan bedraad. Maar meestal laad ik hem ’s nachts draadloos op.

 • Profielfoto
  pruus

  Het zou verplicht moeten worden in restaurants, cafe’s. Lekker eten en tegelijk opladen aan jouw tafeltje.

 • Profielfoto
  bartb112

  Die van Ikea in mijn nachtkasje gemonteerd, ideaal wil niks anders meer.

 • Profielfoto
  bartb112
 • Profielfoto
  JeroenXC

  Heb er 1 van de Action en laad hier ’s nachts mijn XS mee op. Onderweg uit China is een hele fraaie voor in de auto. Heerlijk, weg met die kabels.

 • Profielfoto
  A KLERK

  Welke is dat, Jeroen C?

 • Profielfoto
  DGE1965

  iPhone 8 plus aan de draadloze lader van Action €8,95 of gewoon aan de kabel. Afhankelijk van waar ik ben.

 • Profielfoto
  DGE1965

  @bartb112 mooi gedaan!

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Prachtig hoor. Maar in vrijwel alle gevallen wil ik mijn telefoon gebruiken als hij wordt opgeladen. ‘s-Nachts is de enige uitzondering. Alleen ligt hij dan juist nooit op de lader. .;)

 • Profielfoto
  tuuur

  Ideaal is de dock want zodra ik thuis ben zet ik m’n iPhone erop en op die manier is ie altijd vol, plus kan die ook in landscape zodat je ook video’s kunt kijken en evt. airstreamen naar de tv. Verder zijn mijn i10 TWS airpods ook draadloos zo weer snel genoeg opgeladen. Kabel gebruik ik slechts héél af en toe wanneer ik snel wat meer juice nodig heb en dan uiteraard met de iPad charger 👍🏻

 • Profielfoto
  Maarten

  Ik mis een optie. Mijn iPhone ondersteund nog geen draadloosopladen

 • Profielfoto
  miekemac

  Ik wil mijn iphone ook kunnen gebruiken tijdens het opladen. Aan het “draadloze” oplaadstation zit toch een draadje, hoezo draadloos? Wat is de meerwaarde?

 • Profielfoto
  iMaf

  Draadloos laden geeft dan ook nog eens een grotere belasting voor je batterij, dus voor mij een kabel om te laden!

 • Profielfoto
  djneo

  Snachts via de kabel, maar overdag op kantoor een draadloos puntje op mijn bureau

 • Profielfoto
  Sidney StichtingGA

  Heb de IPhone x en meerdere draadloos laders maar gebruik ze nooit gooi hem altijd aan draadje heb gewoon geen zin om zo traag te laden! En wat hier boven ook staat je foon ook gebruiken als die oplaad is een must!!

 • Profielfoto
  AT024

  Ik heb niks gekozen omdat mijn antwoord niet bij staat. Ik gebruik kabel maar ik wil wel draadloos opladen maar ik heb nog geen draadloze oplader nog

 • Profielfoto
  SuperGroverT

  Ik gebruik vooral de kabel.
  Lader van de Action heeft mooie indicatie led verlichting welke de vrouw niet kan waarderen.

  Ook in de auto aan de kabel ivm Carplay

 • Profielfoto
  haage

  Draadloos opladen gaat gepaard met grote energie verliezen.

  En dat x hoeveel mobiele apparaten wereldwijd? Waanzin dat we dat fabrikanten er überhaupt aan beginnen en dat we dat als maatschappij toestaan .

  ik heb klimaatpausen zoals Jesse Klaver en Rob Jetten er nog niet over gehoord.

  Soms is de logica ver te zoeken.

   

   

   

   

   

 • Profielfoto
  tuuur

  Ik denk dat vrachtschepen en vliegtuigen wel vele malen erger zijn dan mensen die draadloos opladen hoor @haage 😡