Weekend poll: Apple Watch, 4 jaar later

Door: Raymon Mens - 43 reacties
Apple Watch Series 4 arm

Na een introductie in 2014, begon de verkoop van de Apple Watch op 24 april 2015. We zijn vier jaar verder de Apple’s smartwatch is flink geëvolueerd. Het scherm is groter dan ooit en door de toevoeging van een ECG-functie is het ook een gezondheids-accessoire geworden.

Draag jij na vier jaar nu dagelijks een Apple Watch, of is de wearable niets voor jou? Stem in onze weekend poll!

Zie je geen poll? Dan staat er waarschijnlijk een iets te enthousiaste adblocker aan. Geeft niets, maar zet ‘m even uit om te stemmen!

Reacties

43 reacties
 • Profielfoto
  Imade

  Ik draag mijn Apple Watch elke dag met alle plezier.. vooral handig op het werk.. soms is de ene muziek harder/zachter dan de ander.. en pas dan dus via de Apple Watch het geluidsniveau aan en je kan er handigere mee bellen op de fiets bijvoorbeeld.

 • Profielfoto
  Retyro

  Ik heb vandaag exact een maand een Apple Watch en vooralsnog draag ik hem dagelijks

 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik draag ‘m vanaf dag 1 (via Duitsland) maar dat wilt niet zeggen dat ik er extreem positief over ben.

  Ik vind dat de Apple Watch het meest waardeloze/nutteloze product van Apple ooit is. Een heel mooi product qua beleving is het wel maar je moet vooraf zo’n goed idee hebben over hoe je het ding wilt gebruiken om er een ‘succes’ van te kunnen maken. Niet alleen dat, je moet ook nog eens een Barbapapa DNA hebben om er überhaupt mee te kunnen werken.

 • Profielfoto
  iMac Lover

  De duurzaamheid van een Apple Watch komt niet in de buurt van een Suunto of de betere Garmin sporthorloges. Het glas / touchscreen van de Apple watch is veel te gevoelig voor externe invloeden.

  Daarom sla ik de Apple watch over.

 • Profielfoto
  Bart119

  Even geprobeerd maar niets voor mij. Ik zie de meerwaarde ervan nog niet echt in en ik vond het eerder een irritant ding.

  Echter zie ik wel het toekomstpotentieel van smartwatches, dus ik zeg niet “nooit”.

 • Profielfoto
  mjsmit

  Het idee dat ik dagelijks moet opladen en na een paar jaar de batterij zelfs moet vervangen, deed me toch kiezen voor een klassiek automatisch horloge van Sinn.

 • Profielfoto
  Gio

  Ik draag hem al bijna 2 jaar nu. Geweldig apparaat en mooie verlengstuk van mijn iPhone X.

  Ik gebruik hem als trilwekker, bel ermee tijdens het fietsen bijv, reageer op Whatsapp berichten, gebruik hem voor mijn workouts, de Watch herinnerent me dat ik niet te lang moet zitten (heb een desk functie dus ga dan opstaan om koffie of water te halen, ook voor ns overstap en andere push berichten werkt die perfect.

  1 nadeel, helaas moet ik hem om de 2 a 2,5 dagen opladen, hopelijk rekken ze dit met de nw watches op naar 1 week bijv.

 • Profielfoto
  Unciaunica

  Zo lang virtueel Sim niet werkt is het voor mij niet zo interessant
  Ik draag nu geen horloge meer maar als ik mijn telefoon kan beantwoorden Onafhankelijk van mijn iPhone is dat een rede om het te proberen

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Voor mij geldt eigenlijk hetzelfde als Gio, behalve het bellen tijdens het fietsen en het reageren op Whatsapp berichten.

 • Profielfoto
  Melle

  Draag hem altijd. Elke nacht opladen. Twee dagen haal ik meestal niet.
  Gebruik vooral voor agenda, toch vooral pointe ringen – helpt effectief of meer recht te staan of even tijd maken voor ademhaling…

  Walkie talkie is heel handig met mijn vriendin. Gebruiken we wel vaak.

  Gesprekken aannemen via de watch en dan telefoon zoeken en daar verder of zelf bellen via watch. Heerlijk.

  Maar het meeste gebruik ik de watch als… uurwerk! Ik had hiervoor nog nooit een uurwerk gehad, en onverwacht geschrokken van hoe handig het is om de tijd op je pols te hebben. ?
  Vroeger was het altijd de telefoon even uit de broekzak halen…

  Grootste nadeel voor mij: het fysiek aanhebben, in het begin vond ik het echt vreselijk – maar paar weken doorbijten en het went uiteraard, maar ben nog elke avond blij dat ie uit mag. Voelt toch nog steeds vrijer aan.

 • Profielfoto
  Elvis

  Heb m’n watch nu een half jaar, en draag em dagelijks. Alleen jammer dat als ik een foto krijg via Watsapp dan blijft deze wazig. Ook mogen er van mij meer wijzerplaten komen. Mss bij een nieuwe update:)

   

 • Profielfoto
  Melle

  Ah en dan vergeet ik echt voor mij de killer feature: via het geluidje mijn iPhone terugvinden. Gebruik in aantal keer per dag. Heb nogal de neiging om mijn iPhone ergens te laten liggen thuis. In bed, badkamer, toilet, bureau, zetel (onder de kussens) en met je watch vind je die dan onmiddellijk… heeft me al veel tijd en frustratie bespaard!!!

 • Profielfoto
  freewel

  Ik gebruik mijn apple watch dagelijks. Alleen de laatste tijd op een andere manier dan normaal. Ik doe mijn apple watch namelijk steeds meer af als ik met mensen in connectie ben/ wil zijn. Voor sport super fijn!

 • Profielfoto
  Soeki

  Heb de apple watch vanaf dag 1. In het begin leuk. Allemaal ermee spelen. Spelletjes downloaden. Maar daarna is de lol er snel vanaf.

  Voor het sporten is het wel af en toe leuk om je progressie te volgen.

  Ook heel kwetsbaar. 1 keer moeten vervangen wegens waterschade. De staat nu is om te huilen, overal krasjes. Klinkt gek maar een screen protector op de apple watch is zeker een aanrader.

  Ik gebruik het nu voornamelijk voor de notificaties. Lekker snel.

   

 • Profielfoto
  sedikit

  @Imade

  1e reactie hierboven:

  “…..en je kan er handigere mee bellen op de fiets bijvoorbeeld.”

   

  Wel hardleers hè! Als je mij voor de voeten of  wiel (fiets) komt, rijd ik door. Het is maar dat je het weet. In Amsterdam komt mij dit gedrag de strot uit!!!

   

 • Profielfoto
  deblink

  Ik heb er een, maar nooit om. Het ding is gewoon te lelijk.

 • Profielfoto
  Ruurd

  Ik heb al tijden een stalen Original Series – de oudste dus, gekocht vlak voor het daarop volgende model. Ik heb hem elke dag om. Fungeert als nachtklokje op het nachtkastje, super handig, even tegen het kastje tikken en je weet hoe laat het is. Ik heb hem voor de Activity ringen, de notificaties, als timer en om te kijken wat het weer is en uiteraard om er achter te komen hoe laat het is. Prima ding en ik zie hem steeds meer bij collegae.

 • Profielfoto
  iDeMi

  Unciaunica op 27 april 2019 13:02
  Zo lang virtueel Sim niet werkt is het voor mij niet zo interessant
  Ik draag nu geen horloge meer maar als ik mijn telefoon kan beantwoorden Onafhankelijk van mijn iPhone is dat een rede om het te proberen

  Helemaal mee eens. Ik denk er net zo over.

 • Profielfoto
  Eigenwijze

  Als early adapter meteen de applewatch gekocht en nu bezig aan de 4e versie. Ik gebruik het dag en nacht. Het is een stimulans om je laatste beetje ringen vol te maken. Ik gebruik hem als golfhorloge, met hardlopen, met fietsen en met uitgaan veranderen we de klok en bandjes aan de kleding stijl. Nooit geen spijt van gehad ondanks wat beperkte aantal apps maar voor gezondheid en sporten echt ideaal!

 • Profielfoto
  fredcaud

  Ik moet mijn leesbril opzrtten om de kleine interface te lezen, weinig nut van.

 • Profielfoto
  Frans

  fredcaud op 27 april 2019 18:39
  Ik moet mijn leesbril opzrtten om de kleine interface te lezen, weinig nut van.

  Wel eens multi-focale contactlenzen geprobeerd? Ze zijn niet voor iedereen, maar als je ze kunt verdragen is het een verademing! Ik heb mijn leesbril zo goed als nooit meer nodig.

 • Profielfoto
  Poezenbeest

  Was sceptisch, maar ben helemaal verliefd op nu al mijn tweede Watch…
  Fijn om het weer en de tijd altijd om je pols te hebben, en sinds kort ook de treintijden.
  Maar het meest verliefd ben ik op Apple Pay! Gebruik het dagelijks en vind het makkelijker en veiliger dan pinnen.

 • Profielfoto
  fabian

  De 3 gebruik ik eigenlijk nog voor het uur,en m’n hartslag.Meer niet.

 • Profielfoto
  rdg05

  Ik heb hem ook gehad. In het begin is het leuk nieuwe en innovatief.

  maar na een tijdje werd ik er onrustig van, al dat gepiep aan je pols. Elke keer als hij een melding geeft kijk je toch. En uiteindelijk is een horloge primair voor datum en tijd. Ik ben weer terug naar een gewoon horloge.

 • Profielfoto
  Melle

  Bij mij staan alle notificaties behalve gebeld worden dan uit op mijn iPhone, en derhalve ook op de watch. Ik ben al meer dan een jaar notificatie vrij en dat is een verademing, zelfs geen badge symbolen meer. Ik zie berichten, mails, notificaties als ik toevallig in die bepaalde app ben

 • Profielfoto
  Melle

  Ah en vergeet ik nog leuke feature. Gps in de auto. Tot voor kort had ik TomTom, maar mijn drie jaar durende vaste prijs abo is onlangs afgelopen, en nu eens kaarten aan het testen. Bevalt goed. (Mis wel snelheid monitoring & flitsers, maar goed)

  Op de Apple watch voel je als je iets moet doen, plus zelfs links of rechts heeft andere signaal van ‘tikken’. Een gps is altijd stil, ik kan die stem niet verdagen en daarom mis ik af en toe wel eens een directie, met kaarten + Apple watch is dat verleden tijd.

  (Of eerlijker: gebeurd veel minder) ?

 • Profielfoto
  monty python

  Product dat me na een jaar beter en beter bevalt. De simpele dingen zoals de wekker, de timer, berichtjes tijdens vergaderingen, lijken eenvoudig maar gebruik ik zeer veel. Maar toch vooral de activiteitsringen, die helpen me echt wel veel meer bewegen. En ook, je kan er voor de rest weinig tijdverdrijf op hebben. Het is dus een extreem nuttig apparaat voor mij. Zie er ook echt heel veel opduiken de laatste tijd. Net als de AirPods. Genialiteit in eenvoud, jawel Apple heeft dat nog altijd.

 • Profielfoto
  pruus

  Zolang ze geen ADO en  1x per maand laden, sla ik het over.

 • Profielfoto
  leovanh

  Ik heb moeten invullen nooit gehad en niets voor mij…

  Ik zou hem wel willen uitproberen. Op afstand kan ik niet zien wat de toegevoegde waarde is voor mij en de prijs is mij te hoog voor even uit te proberen.

 • Profielfoto
  Olieboer

  Ik heb een Garmin Fenix 5x, als smartwatch wat minder, maar als sporthorloge een stuk beter. Ook een veeeeeeel betere accuduur, dus voor mij geen Apple watch

 • Profielfoto
  Corrado

  Hoewel ik al sinds 1992 Apple-gebruiker ben kan de Apple Watch m.i. niet concurreren met de Garmin Fenix. De Apple Watch is een smartwatch maar geen sporthorloge. De Garmin is een echt sporthorloge met (enkele) smartwatch functies. Met de batterij autonomie van Garmin Fenix kan je – afhankelijk van je sportactiviteiten – ongeveer 5 à 7 dagen halen. Als je door blessure geveld bent haal je makkelijk 10 dagen. Het saffierglas is zeer sterk.

  Als ik de verhalen over de batterij autonomie hoor vraag ik me af of je met een Apple Watch een looptraining van meer dan 2 uur of een fietsrit van 3 à 4 uur kan afwerken.

 • Profielfoto
  Hans

  deblink op 27 april 2019 16:54
  Ik heb er een, maar nooit om. Het ding is gewoon te lelijk.

  Inderdaad, lelijk ding. Rond en plat zou veel mooier zijn.

 • Profielfoto
  monty python

  Batterij hield zelfs makkelijk na een workout bergwandeling van 9u dus dat is geen probleem. Een puur sporthorloge is het natuurlijk ook niet, het kan de lichaamsbeweging van 95% van de mensen volgen en daar gaat het om.

 • Profielfoto
  Nick Seamore

  Ik vind hem nog steeds spuuglelijk, helaas…..

 • Profielfoto
  MevalonicAcid

  Heerlijk toestelletje!

  Ik draag het dagelijks (Werk/sport)

 • Profielfoto
  donut

  heb geen horloge en die van Apple is en lelijk en je weer iets wat je elke dag moet opladen…+ geen enkele toegevoegde waarde.

  Ik lees net dat de Garmin Fenix een venster van Saffier heeft… en dat het apple venster lelijk gekrast wordt; het Saffier debacle van Apple kwam weer boven… Garmin heeft het opgelost…evenals de batterij levensduur en de functionaliteit…

  Apple heeft veel geld, maar niet meer de inspiratie…

 • Profielfoto
  bmeerdink

  Ik vind de Apple Watch (met name de nieuwste) erg mooi, en wat veel belangrijker is, ook erg nuttig. De drie ringen volmaken, de GPS, de hartslag en ECG-functies, tijd/timer/stopwatch, muziek (bediening of de hele ipod-functie), weer, discrete alerts, telefoon aannemen, en nog veel meer. Het glas is afhankelijk van model gehard of saffier, maar beide zijn zeker uitstekend geschikt. Zie bv: https://www.iculture.nl/gids/saffierglas-of-ion-x-verschillen/

  Opladen is een kwestie van elke dag een halfuurtje vinden om hem op de oplader te leggen. Of eventueel twee dagen doen met een volle accu.

  Alle begrip voor wie het niet wil of kan betalen, maar de customer satisfaction is erg hoog (staat me bij iets van 97%).

 • Profielfoto
  mfduffel

  Ik draag hem dagelijks: hij verwittigt mij als ik te lang zit op kantoor, registreert netjes het aantal stappen dat ik dagelijks doe, stimuleert mij om meer te bewegen, als ik een fietstochtje maak kan ik mooi de route bekijken en hoe traag ik gereden heb. Telefoon staat altijd op stil: ik kan op mijn watch zien wie er belt, berichtjes lezen en kort antwoorden. Als ik in de file sta overloop ik mijn mails en verwijder de onbelangrijke. Hij verwittigt mij als ik een afspraak heb. Op vakantie laat ik m’n iPhone in de kluis en toch krijg ik berichtjes op m’n watch via de WiFi. En last but not least: Apple pay, wat ik zoveel mogelijk gebruik. Een heel lijstje, wat mij betreft: super ding ?

 • Profielfoto
  polansky

  Ik vind hem hartstikke handig, maar zou op zich ook best zonder kunnen.
  Gebruik hem vooral voor agenda, zeilen (waterspeed – workouts), het lezen van berichten en als hulp bij het bellen en natuurlijk gewoon om te kijken hoe laat het is.

  Niet het meest waardeloze Apple artikel. Dat blijft voor mij de Airport, die domweg te beperkt is. AppleTV komt op twee.

  Het is een leuke gadget, maar eigenlijk wel te duur voor wat je krijgt.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  In Nederland is alleen de aluminium versie (officieel) leverbaar en die heeft geen saffierglas aan de voorkant, wel aan de achterkant over de hartslagmeter.

 • Profielfoto
  Dorkooken

  Ik gebruik hem ook dagelijks maar vind het wel irritant dat die enkel werkt met Iphone’s en totaal niet met een android (ik wissel al eens graag)

 • Profielfoto
  bmeerdink

  @Dorkooken, niet erg logisch of handig om Apple en Android te mixen.

  Aangezien de Apple Watch veel privé-data genereert gaat Apple geen Android app voor de Apple Watch maken. Op Android is die data niet veilig.

 • Profielfoto
  Golfy

  Voordat ik deze watch kreeg (RVS met SIM) droeg ik nooit een horloge, nu de hele dag. Reeds1 maal gevallen waarbij de hulpdiensten me feilloos wisten te vinden.

  De GPS is erg nauwkeurig, maar traag. Toch blijkt het een uitstekend golfhorloge te zijn.

  Wanneer ik in de USA ben is de e-Sim ideaal en gebruik ik overal Apple Pay. Siri in het (Amerikaanse) Engels doet echt alles wat ik wil. Hopelijk gaat het GSM kartel in Nederland binnenkort overstag en kunnen we van de e-Sim geneugten genieten.