VTM Go: nieuwe, gratis streamingdienst werkt ook in Nederland

Door: Raymon Mens - 9 reacties
VTM Go 16x9

Het Belgische Medialaan is gestart met een nieuwe streamingdienst. Het gaat om VTM Go, dat vernoemd is naar de commerciële televisiezenders in België. De dienst is helemaal gratis en ook in Nederland te gebruiken. Er zijn zowel Vlaamse als internationale films en series te zien.

VTM Go is beschikbaar op het web, maar ook als app voor iOS en Android. Je kunt via de app op je smartphone of tablet kijken, maar ondersteuning voor AirPlay mist nog. Er is wel ondersteuning voor Chromecast en Medialaan belooft AirPlay in een volgende update toe te voegen.

VTM Go is gratis met reclame

De streamingdienst is helemaal gratis te gebruiken, de enige vereiste is het aanmaken van een account. Voordat een film of serie begint krijg je een of meer commercials te zien en een film of serie wordt ook enkele keren onderbroken voor reclame. Het afkopen van commercials is niet mogelijk. Het is in deze zin echt commerciële televisie vertaald naar een on-demand streamingdienst.

VTM Go app 001
Klik/tap voor groter.

Het aanbod bestaat vooral uit programma’s van de Vlaamse zenders VTM, CAZ, Vitaya, Q2 en VTM Kids. Daarnaast zijn er ook internationale series en films te zien. De VTM-misdaadreeks The Team 2 is volledig via de dienst te bekijken en de HBO-serie Locked Up staat ook klaar. Voor kinderen is er een Kids Corner. Van de meeste Vlaamse series zijn volledige seizoenen te bekijken, maar van internationale series blijven afleveringen slechts een aantal weken beschikbaar.

Meeste content ook in Nederland

Het leeuwendeel van de content op VTM Go is ook in Nederland te bekijken. Iedere gebruiker van de dienst krijgt volgens Medialaan een gepersonaliseerd aanbod voorgeschoteld op basis van het eigen kijkgedrag. Er is geen mogelijkheid om het volgen van kijkgedrag uit te schakelen.

Reacties

9 reacties
 • Profielfoto
  maxtje

  Apple TV app would be awesome…

 • Profielfoto
  iAmRenzo

  maxtje op 23 april 2019 14:45
  Apple TV app would be awesome…

  Needed is the better word.

  En geen Airplay (terwijl dit soort content airplayen niet mijn voorkeur heeft) en ook geen Apple TV app:(

   

   

 • Profielfoto
  pruus

  Wel gaaf dat wij het hier ook -gratis- voor advertenties kunnen gebruiken. Ik hoop dat er betere reclame tussen staat dan op RTL, SBS of wat dan ook.

 • Profielfoto
  Melle

  Verdorie – die app bestond al lang, rechtstreeks beschikbaar op Apple tv – enige verschil is dat het nu nieuwe naam heeft en op het eerste zicht teruggeschroefde functionaliteit heeft (verdwijnend airplay)

  En ik dacht dat automatische updates uit stonden, staan ook uit op mijn iPhone, maar toch is de app automatisch upgedated…

  Waar moet je dat dan echt afzetten, automatische app updates?

 • Profielfoto
  Melle

  Bij software update staat automatisch updaten af, maar dat is voor iOS zeker?
  Maat ook bij Appstore staat automatisch downloaden updates af…

  Er moet dus nog iets zijn

 • Profielfoto
  JVD

  Kan ik VTM GO bekijken op een tv-toestel?
  We zijn nog volop bezig om Airplay en Apple TV te integreren op VTM GO. Voor een aparte app voor Smart TV zijn momenteel nog geen concrete plannen.

   

  Ik zie voorlopig nog niets op Apple TV in de beta verschijnen…  Zal voor een select publiek zijn.  Iemand?

 • Profielfoto
  mjsmit

  De app accepteert mijn NL postcode niet als ik een account probeer te maken

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Via de VTM GO-app kan je met Chromecast onze video’s casten naar je televisiescherm. We zijn nog volop bezig om Airplay te integreren op VTM GO.

 • Profielfoto
  Timme

  iAmRenzo op 23 april 2019 15:23

  maxtje op 23 april 2019 14:45
  Apple TV app would be awesome…

  Needed is the better word.

  En geen Airplay (terwijl dit soort content airplayen niet mijn voorkeur heeft) en ook geen Apple TV app:(

   

   

  Apple TV app komt er in later stadium;) Idem met AirPlay!