Advertorial
Advertorial OMT Specials 10 april 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom een VPN op al je Apple-apparaten een goed idee is

Er is steeds meer vraag naar goede VPN-providers en dat is niet voor niets. Steeds meer mensen ontdekken dat een VPN zorgt voor extra privacy, veiligheid en dat je er ook nog mooie series en films van streamingdiensten uit het buitenland door kunt bekijken.

Als Apple-gebruiker heb je waarschijnlijk niet alleen een iPhone, maar misschien ook wel een Mac of iPad. Je kunt bij de meeste VPN-providers met meerdere apparaten tegelijk verbonden zijn via hetzelfde abonnement. Zo houd je dus je iPhone, MacBook en iPad beveiligd. De aanbieders in dit overzicht met VPN’s voor iPhone, zijn bijvoorbeeld ook allemaal geschikt voor MacBook en iPad.

Veiligheid en privacy op iPhone, iPad en Mac

Veel mensen zullen je vertellen dat een VPN-verbinding alleen nuttig is als je met je iPhone, iPad of Mac via een openbaar Wi-Fi-netwerk online gaat. Niets is echter minder waar. Ook thuis of onderweg op 4G is een VPN nuttig, want je identiteit wordt verborgen. Door een VPN te gebruiken ben je onderdeel van een groot netwerk van mensen achter hetzelfde IP-adres dat veel minder makkelijk te tracken is. Zo verhoog je de privacy op je iPhone, iPad of Mac doorlopend. Geen overbodige luxe op het moderne internet vol trackers en dataverzameling.

Een ander voordeel is de versleuteling van dataverkeer. Hoewel de meeste websites tegenwoordig https gebruiken, is het nog steeds mogelijk om gegevens te onderscheppen. Bijvoorbeeld welke websites je het vaakst bezoekt of via welke apps je chat. De VPN-software versleutelt al je dataverkeer, zodat niemand jouw gegevens nog zomaar kan onderscheppen. Deze combinatie van versleuteling en een verborgen IP-adres zorgen ervoor dat overheden, hackers, je internetprovider en je netwerkbeheerder (bijvoorbeeld je baas) niet langer kunnen zien wat jij op internet doet. Ze zien alleen dat je verbinding met een VPN hebt, verder niets.

vpn adv 2
Klik/tap voor groter.

Wereldwijd entertainment zonder beperkingen

Een mooie detective uit de UK of een lekkere reality-serie uit de Verenigde Staten? Als Nederlander kun je veel buitenlandse streamingdiensten niet benaderen. Met een VPN-verbinding kun je dit eenvoudig oplossen. De meeste VPN’s hebben namelijk de optie om een server in allerlei landen te kiezen. Zo lijkt het alsof je vanuit de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk verbinding maakt. Je ervaart geen blokkades meer bij de BBC, op Hulu of iHeartRadio.

BBC iPlayer VPN
Deze meldingen zijn verleden tijd – Klik/tap voor groter.

Betaal één keer voor al je Apple-apparaten

Ons advies: neem één VPN voor al je apparaten en check of deze zowel op iOS als macOS werkt. NordVPN is bijvoorbeeld een zeer voordelige maar robuuste VPN, met fijne applicaties voor iOS en MacOS. Het is een VPN die je bovendien 30 dagen kan uitproberen zonder risico, vanwege de uitgebreide geld-terug-garantie. Interesse om zelf de voordelen van VPN eens te ondervinden? Check dan meer informatie over NordVPN.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Waarom een VPN op al je Apple-apparaten een goed idee is
Sluiten