Raymon Mens
Raymon Mens Accessoires 25 april 2019

Veiligheidsprobleem: Apple roept deel reisstekkers terug

Apple heeft een terugroepingsactie voor een deel van zijn reisstekkers aangekondigd. Het gaat om de driepolige stekker die gebruikt wordt in Groot-Brittannië, Singapore en Hong Kong. Exemplaren die tussen 2003 en 2010 zijn verkocht, hebben een veiligheids­probleem.

Nederlanders hebben nooit een dergelijke stekker bij hun apparaat gehad, maar de plug is wel onderdeel van de Apple Travel Kit. Dit is een set van zeven stekkers voor gebruik in een groot deel van de wereld. Je kunt ze op de adapters van de iPad en Mac bevestigen. Handig voor frequente reizigers en als onderdeel van deze set ook in Nederland verkocht.

Reisstekker Apple kan breken

Apple heeft vastgesteld dat de stekker kan breken. In dat geval is er een risico op elektrische schokken als de metalen onderdelen worden aangeraakt. Hoewel het tot nu toe slechts zes keer is voorgekomen, is veiligheid topprioriteit en daarom heeft Apple een terugroepactie opgezet. Bezitters van de Britse wereldstekker kunnen deze gratis omruilen voor een nieuwe.

Alleen oude modellen zonder opdruk aan de binnenkant zijn getroffen. Onderstaande afbeelding toont aan ook hoe je ze kunt herkennen. Naast de opdruk is de oude stekker wat dikker en is er geen uitsparing aan de zijkant.

Apple reisstekker 001
Klik/tap voor groter.

Gratis omruilen

Consumenten die hun stekker om willen ruilen, kunnen bij een Apple Store of geautoriseerd servicepunt (overzicht hier te vinden) binnenlopen. Het is ook mogelijk om telefonisch of via chat een afspraak te maken en de stekker op te sturen. Je krijgt dan een nieuwe teruggestuurd.

Reageer op artikel:
Veiligheidsprobleem: Apple roept deel reisstekkers terug
Sluiten