Raymon Mens
Raymon Mens Apps 1 april 2019

Twitter-app is nu voorzien van een échte dark mode

Twitter heeft zijn app voor iPhone en iPad bijgewerkt met een nieuwe dark mode. De app was al langer voorzien van iets dat een nachtmodus heette, maar deze gebruikte vooral donkerblauwe kleuren. Nu kun je kiezen voor een gedimde modus of puur donkere modus.

De gedimde modus is eigenlijk de oude dark mode met donkerblauwe kleuren. De nieuwe donkere modus is een échte dark mode met een interface die vooral bestaat uit zwarte kleuren en blauwe accenten.

Twitter voor iOS: twee soorten dark mode

Onderstaande screenshots tonen een voorbeeld van de nieuwe donkere modus. Links zie je de gewone interface, in het midden staat de gedimde modus met donkerblauwe kleuren en rechts de dark mode die vooral zwart gebruikt. Op een iPhone met een LCD-scherm kun je het beste de gedimde modus gebruiken. De donkere modus komt dan weer het best tot zijn recht op een iPhone of OLED-scherm. Denk aan de iPhone X en iPhone XS (Max).

Van links naar rechts: gewone modus, gedimde modus en donkere modus – Klik/tap voor groter.

Inschakelen is soms even gedoe

Het inschakelen van de nieuwe dark mode is soms even gedoe. Volg deze stappen en het zou moeten lukken.

  • Ga in Twitter voor iOS naar je profiel en kies voor ‘Instellingen en Privacy’.
  • Tik vervolgens op ‘Weergave en geluid’.
  • Zet het schuifje met ‘nachtmodus’ aan.
  • Nu kun je kiezen tussen ‘Dimmen’ en ‘Donker’.

Zie je de keuzes ‘Dimmen’ en ‘Donker’ niet? Dan kun je de Twitter-app terwijl de nachtmodus aan staat het beste even helemaal afsluiten en opnieuw starten. De optie zal dan wel verschijnen. De mogelijkheid om de nachtmodus automatisch in te laten schakelen komt dan ook in beeld.

Reageer op artikel:
Twitter-app is nu voorzien van een échte dark mode
Sluiten