‘Twee nieuwe varianten AirPods begin 2020 te koop’

Door: Raymon Mens - 7 reacties

Nadat de AirPods eind 2016 op de markt kwamen, hebben we meer dan twee jaar moeten wachten op de AirPods 2 die begin 2019 uitgebracht werden. Apple is echter niet van plan er weer zo lang over te doen en brengt volgens de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo begin 2020 twee nieuwe varianten op de markt.

Het zou gaan om ‘klassieke’ nieuwe AirPods die er hetzelfde uitzien, maar van binnen wel geüpdatet zijn met de laatste hardware. Daarnaast plant Apple naar verluidt een geheel nieuwe variant van de AirPods. Die zou een compleet nieuw ontwerp en ook een hogere prijs hebben.

AirPods met active noise cancelling

Het lijkt er dus op dat Apple van plan is om een jaarlijkse vernieuwing door te voeren. Wat de vernieuwing voor 2020 precies brengt is vooralsnog onduidelijk. Eerder hoorden we een gerucht over active noise cancelling dat naar Apple’s draadloze oortjes zou komen. Mogelijk komt die naar het compleet nieuwe model. In de huidige variant is het namelijk nogal moeilijk om in te bouwen. Er is geen ruimte voor een grotere accu, terwijl actieve ruisonderdrukking wel intensiever is en dus meer accu gebruikt.

Volgens de analist wil Apple bij alle twee de modellen voor 2020 een grote interne verbetering doorvoeren. Het gaat om de overstap naar een ‘system-in-a-package’. Dat wil zeggen dat alles dat nodig is om de AirPods te laten werken in één chip gestopt wordt. Momenteel hebben Apple’s draadloze oortjes nog een klein moederbordje met verschillende chips dat als het ware opgerold zit. Door alles op één chip te plaatsen, wordt het goedkoper om AirPods te maken en kan het geheel efficiënter en zuiniger werken. Dit principe wordt al toegepast in de Apple Watch.

AirPods binnenkant
Het binnenwerk van een AirPod ontvlochten (foto: iFixit) – Klik/tap voor groter.

Jaarlijkse vernieuwing?

Het is goed mogelijk dat Apple altijd al van plan was om de AirPods sneller te vernieuwen. Alles wijst er namelijk op dat de tweede generatie eigenlijk al in 2018 in de schappen had moeten liggen. Diverse geleverde oortjes hebben een productiedatum van november 2018 en op de doos zijn veel verwijzingen naar vorig jaar te vinden. Het lijkt erop dat het bedrijf wilde wachten op AirPower en de AirPods 2 samen met de draadloze 3-in-1-lader op de markt wilde brengen. AirPower kwam echter nooit en werd geschrapt. (Zie ook → Zeldzame misstap: hoe AirPower naar verluidt de mist in ging)

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Vaagstra

  Gelukkig houden ze zich in Cupertino meer en meer bezig met de belangrijkere producten in hun gamma.

 • Profielfoto
  Robin van Baalen

  Apples nieuwe strategie: minstens drie versies van ieder product dat ze maken. Een dure om uit te melken, een middenmoot voor de standaard volger met niet al te diepe zakken en een goedkoop modelletje voor everyone else.

  Next up: Magic Mouse Pro, Magic Mouse en Magic Mouse Air

 • Profielfoto
  aaa

  Robin van Baalen op 25 april 2019 20:25
  Apples nieuwe strategie: minstens drie versies van ieder product dat ze maken. Een dure om uit te melken, een middenmoot voor de standaard volger met niet al te diepe zakken en een goedkoop modelletje voor everyone else.

  Next up: Magic Mouse Pro, Magic Mouse en Magic Mouse Air

  Vergeet de Magic Keyboard Pro, Magic Keyboard en Magic Keyboard Air niet.

 • Profielfoto
  aaa

  Wat ik nog steeds bizar vind is dat de Macbook Air uit was gekomen als ultieme draagbare model. En Macbook voor jan modaal. Nu is dat andersom geworden.

 • Profielfoto
  Juistemm

  Jeetje, lijkt wel alsof ze elk jaar een beta product op de markt brengen.

 • Profielfoto
  Ome Kor

  Juistemm op 26 april 2019 11:18
  Jeetje, lijkt wel alsof ze elk jaar een beta product op de markt brengen.

  Volgens mij ben je in de war met Samsung.

 • Profielfoto
  smithwig

  In my college, generation store, but we also study era. But anyhow, again to my trouble. Over the weekend, my first time keep teacher assignment us homework. He instructed us to write UK Assignment a paper about a chunk of generation that we consider must be preserved in our community.