Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 april 2019
Leestijd: 2 minuten

Telfort verhoogt prijzen voor internet en bellen op 1 juni

Je kon erop wachten. Na KPN en XS4ALL gaat ook Telfort de prijzen voor vast internet en bellen verhogen. Klanten van het budgetmerk van KPN gaan vanaf 1 juni 2019 meer betalen voor hun internet­abonnement en ook de tarieven voor telefoongesprekken gaan omhoog.

Telfort zegt dat de prijsverhoging nodig is om het netwerk klaar voor de toekomst te maken. Dat is op zijn minst bijzonder te noemen, want de provider is geen lang leven meer beschoren. Moederbedrijf KPN heeft eerder al laten weten dat alle dochtermerken zullen verdwijnen.

Nieuwe tarieven vast internet Telfort

De prijzen voor vast internet gaat bij alle abonnementen met € 2,50 per maand omhoog. Dat wil zeggen dat de goedkopere abonnementen relatief meer in prijs stijgen. Eerder werd bij abonnementen van KPN en XS4ALL een vergelijkbare prijsstijging doorgevoerd. De snelheden gaan niet omhoog en blijven steken op maximaal 50mbit/s download en 5mbit/s upload. De nieuwe tarieven (per maand) zijn per 1 juni 2019 als volgt:


Bellen wordt duurder

Bellen wordt zowel naar de EU als het buitenland duurder. Deze wijzigingen gelden ook per 1 juni. Het starttarief gaat omhoog en ook de prijs per minuut stijgt. Daarnaast stijgt de prijs voor het Vast Bellen-pakket, dat een telefoonlijn aan een internetverbinding toevoegt, van € 2,68 naar € 5 per maand. Een blik op de nieuwe tarieven:


Aanpassingen televisiezenders

Het zenderaanbod op TV wordt ook gewijzigd. National Geographic zit sinds 1 april niet langer in het basispakket, maar LoveNature is er voor in de plaats gekomen. Op 1 juni verdwijnen ook 24Kitchen, FOX en WildHitz uit het basispakket. Daar komt muziekzender TV 538 voor in de plaats. Uit het pluspakket worden NatGeo Wild en BabyTV geschrapt, maar daar komen 100% NL TV en Stingray Classica voor in de plaats.

De aanpassingen gelden zowel voor bestaande als nieuwe klanten. Er zullen echter nog maar weinig nieuwe klanten bijkomen, omdat het vanaf 1 mei niet meer mogelijk is om een abonnement bij Telfort af te sluiten. Het merk gaat verdwijnen en consumenten kunnen bij KPN terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Telfort verhoogt prijzen voor internet en bellen op 1 juni
Sluiten