Symfonisk: speakers Sonos en IKEA in twee varianten onthuld

Door: Raymon Mens - 13 reacties

Na meer dan een jaar teasen, hebben IKEA en Sonos hun samen gemaakte speakers uit de doeken gedaan. Er komt niet een, maar twee speakers. De productnaam is Symfonisk en er komt een échte Sonos van IKEA als boekenplank-model en ook een taffellamp met geïntegreerde speaker.

De tafellamp-speaker brengt licht en geluid samen en laat zien hoeveel impact deze combinatie heeft op de sfeer in huis. De boekenplank – die je zowel kan ophangen als neerzetten – is een slimme combinatie van geluid en opbergen.

Symfonisk: een volwaardige Sonos van IKEA

Op technisch gebied zijn de Symfonisk-speakers een echte Sonos. Je kunt ze straks gewoon via de Sonos-app configureren, in een kamer plaatsen en onderdeel van een multiroom-systeem maken. Ondersteuning voor AirPlay 2 en HomeKit is ook aanwezig. Op de voorkant zitten naast een label met merken ook knoppen voor play/pauze en volume omhoog of omlaag. Net als bij een echte Sonos. Een microfoon ontbreekt echter, wat aangeeft dat er geen ondersteuning voor virtuele assistenten zoals Alexa of Google Home zal zijn.

Op gebied van ontwerp heeft iedere variant twee kleuren. Het boekenplankmodel is er in zwart en wit en kan zowel staand als liggend gebruikt worden. De lamp met ingebouwde speaker is er ook in zwart en wit en heeft een melkwitte of goud/bronzen kap.

IKEA SYMFONISK SONOS kleuren
Klik/tap voor groter.

“Vanaf het begin was duidelijk dat we af wilden wijken van de traditionele standaard voor high-tech design”, vertelt Iina Vuorivirta, een van de IKEA designers van de SYMFONISK tafellamp. “Tegelijkertijd mocht het design op geen enkele manier afbreuk doen aan de geluidskwaliteit waar Sonos om bekendstaat. De tafellamp is deels geïnspireerd op een open haard: een object dat voor zowel warmte als geluid zorgt”, aldus Iina.

Prijs en verkrijgbaarheid

Door de officiële onthulling weten we ook eindelijk de prijs van de speakers. IKEA vraagt 99 euro voor het boekenplankmodel en de lamp met ingebouwde speaker moet 179 euro gaan kosten. De Symfonisk-speakers Sonos en IKEA liggen vanaf augustus in de winkels. Dan kunnen we ook gaan beoordelen hoe ze klinken.

Sonos IKEA Symfonisk
Klik/tap voor groter.

Reacties

13 reacties
 • Profielfoto
  Shmoo

  Ik vind ze beide mooi, wil ze wel graag in het echt kunnen zien. Jammer dat ze niet eerder komen, tegen die tijd zijn al weer zoveel leuke spulletjes op de markt die je aandacht vragen.

   

  99,- vind ik een nette prijs voor een speaker, of 80,- meerprijs voor de lamp het waard is moeten we nog zien. Uniek design is het wel, dus respect.

   

 • Profielfoto
  nilmedia

  Zouden deze speakers te bedienen zijn in de Sonos app welke ik nu al gebruik voor mijn Sonos speakers? #mixused

 • Profielfoto
  mausje68

  @nilmedia staat in het artikel.

 • Profielfoto
  xaddict

  👍🏼👍🏼👍🏼

 • Profielfoto
  xaddict

  Als die foto met die lamp aangeeft hoe die lamp er in échte situaties uitziet dan wil ik hem graag. Een heel verfrissend design. Die bookshelf is meer gekrompen Play:5. Nog steeds mooi, maar minder uniek.

 • Profielfoto
  Frans

  OK, dus je moet de lamp aan zetten, met een knop, om muziek af te kunnen spelen. En als je wilt kan je ook de verlichting, maar niet die van de lamp, met de beat mee laten knipperen. Of snap ik dat promo filmpje niet helemaal?;-)

 • Profielfoto
  djneo

  Geen fan van  Sonos,maar dit is wel een grappig product, mooie prijs ook

 • Profielfoto
  Melle

  Wel die lamp wel eens in het echt zien, de gewone rechthoekige speaker is maar saai, maar dat is eigenlijk de bedoeling zeker? Vooral lage prijs, maar ik zie wel de boek link niet echt….

 • Profielfoto
  donut

  Vind de ontwerpen niet bijzonder of gewoon lelijk,

  maar het gaat om het geluid natuurlijk…

 • Profielfoto
  leovanh

  Moeten we ze zelf in elkaar zetten? 🔌💡🔩🛠

 • Profielfoto
  iMaf

  Als zo ook nog een beetje goed klinken, kan dit wel eens een schot in de roos zijn, zelfs zonder de smart ondersteuning mijn interesse is gewekt 🤤 en als je ze kan paren tot stereo speakers helemaal maar dat zal misschien iets te veel gevraagd zijn

 • Profielfoto
  Facundo

  Dat is niet teveel gevraagd; was altijd al mogelijk.

 • Profielfoto
  Pad

  Voor dit bedrag een box met de afmeting van een bierglas. Dat kan toch niet veel soeps zijn. Opmerkelijk dat hier aandacht aan geschonken wordt, Heeft toch niks met de kwaliteit van Apple te maken?