Raymon Mens
Raymon Mens App Store 4 april 2019

Voor gewoontedieren: Sonos-app toont nu ook luistergeschiedenis

De meeste mensen zijn gewoontedieren. We luisteren graag eindeloos naar hetzelfde album of dezelfde playlist. Sonos heeft dat nu ook door en speelt hier in zijn app handig op in. Je luistergeschiedenis is nu veel makkelijker toegankelijk en staat prominent in het tabblad ‘Mijn Sonos’.

Voorheen sloeg Sonos helemaal geen luistergeschiedenis op. Onder het mom van privacy wilde de fabrikant niet opslaan of weten wat je luistert. Mocht je snelle toegang tot eerder afgespeelde muziek desalniettemin handig vinden, dan kun je er nu voor kiezen om dit in te schakelen.

Luistergeschiedenis in de Sonos-app

Na het updaten van de app wordt je vanzelf gevraagd of je de functie ‘onlangs afgespeeld’ wil inschakelen. In het tabblad ‘Mijn Sonos’ zal dan bovenaan een carrousel met recent afgespeelde muziek komen te staan. Dit kunnen albums, playlists, radiozenders of podasts zijn. Het maakt niet uit of dit een lokaal nummer is of van een streamingdienst komt. Alle door de fabrikant ondersteunde diensten worden getoond.

Sonos recent afgespeeld 001
Klik/tap voor groter.

Speaker en app updaten

Om de nieuwe functie in te schakelen, moet je niet alleen de app updaten, maar ook je speakers. In de meeste gevallen zal dat op de achtergrond gebeuren. Mocht dat desalniettemin niet het geval zijn, dan kun je speakers altijd updaten via het tabblad ‘Meer’ en daar vervolgens naar ‘Instellingen’ en ‘Online update’ te gaan.

Reageer op artikel:
Voor gewoontedieren: Sonos-app toont nu ook luistergeschiedenis
Sluiten