Scherm iPhone of iPad delen via Skype binnenkort mogelijk

Door: Raymon Mens - 3 reacties
Skype logo 16x9

Skype biedt binnenkort de mogelijkheid om je scherm via de iOS-app te delen. Zo kun je je scherm aan anderen tonen of anderen vragen om het scherm van hun iPhone of iPad te delen. Dat kan handig zijn bij het geven van uitleg over een app, helpdesk spelen of een presentatie laten zien.

De functie zit momenteel in de bètaversie van Skype (aanmelden kan hier) en wordt binnenkort naar alle gebruikers uitgerold. Het wordt dan mogelijk om cross-platform schermen te delen. Iemand op een Mac kan het scherm van iemand met Android dus probleemloos bekijken.

Scherm iPhone of iPad delen via Skype

Het scherm delen kan tijdens een gesprek door linksonder op het overflow-menu met de drie bolletjes (∙∙∙) te drukken. Daarna kan gekozen worden voor ‘Scherm delen’ en vraagt iOS naar welke app het scherm gedeeld moet worden. Hier geef je Skype op. De andere kant kan vervolgens kiezen tussen jou en je scherm zien. Zo kun je nog steeds toelichting geven op hetgeen getoond wordt.

Het is niet mogelijk om een klein deel van het scherm te delen. Het is alles of niets, dus Microsoft waarschuwt dat ook de inhoud van mogelijk gevoelige notificaties gewoon getoond wordt. Iets om goed bij na te denken dus.

skype scherm delen 001
Klik/tap voor groter.

Binnen enkele weken beschikbaar

De functie zit momenteel alleen in de bètaversie van Skype, maar verwacht wordt dat deze binnen enkele weken wordt uitgerold. De vorige functie (achtergronden blurren en veranderen tijdens een gesprek) had ook slechts drie weken nodig om van bèta naar breed beschikbaar te gaan.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  iMac Lover

  Raar, dat Apple dit niet ondersteunt in ios

  Terwijl dit wel kan op een Mac met MacOs in de app iMessages

  In iMassages onder MacOs kun je je scherm delen met een andere Mac gebruiker

  Zoals programma’s openen en foto’s bekijken

   

 • Profielfoto
  Sunshine

  Waarom krijg ik nu uitgerekend op deze website een mega reclame te zien onder alle artikelen die mij probeert te overtuigen dat ik een Sumsing telefoon moet kopen?

  Alsof de pastoor in de kerk propaganda maakt voor de islam.

 • Profielfoto
  TheBigZ

  Die is voor KW bedoeld.;-)