Samsung stelt Galaxy Fold uit na catastrofale reviews

Door: Raymon Mens - 22 reacties

De eerste opvouwbare telefoon ter wereld komt toch niet op 26 april (3 mei in Nederland) uit. Samsung heeft zojuist bekend gemaakt dat de Galaxy Fold voorlopig toch niet op de markt komt. De fabrikant wil onderzoeken waarom review-modellen die journalisten al hadden gekregen snel stuk gingen.

De Koreaanse gigant zegt niet wanneer de verkoop van het toestel dan wel start. Het is alleen voornemens om binnen enkele weken een nieuwe lanceerdatum bekend te maken. De eerste exemplaren van het toestel gingen al na 48 uur stuk en hadden allerlei mankementen.

Samsung Galaxy Fold maakte slechte eerste indruk

Vorige week bleek dat de opvouwbare telefoons die aan journalisten geleverd werden veel problemen met het scherm en het mechanisme hadden. Een deel van de problemen werd veroorzaakt door het verwijderen van een folie op het scherm. Dat leek op een tijdelijke bescherming zoals gebruikelijk is bij nieuwe toestellen, maar was toch niet gemaakt om te verwijderen.

Bij andere toestellen begaf het scherm het ook zonder het folie te verwijderen of waren fouten in het scharnier de oorzaak. Zo begaf het toestel van The Verge het omdat er een vuiltje tussen het mechanisme was gekomen. Dat oefende druk op het scherm uit, waardoor het witte strepen ging vertonen.

Samsung Galaxy Fold stuk 16x9
Foto: The Verge – Klik/tap voor groter.

Samsung zegt in zijn statement het ontwerp van de Galaxy Fold opnieuw onder de loep te nemen. De bescherming van het scherm zal versterkt worden en de fabrikant voegt ook uitgebreidere instructies toe over onderhoud en voorzorgsmaatregelen. Dit zal met name met betrekking hebben op de beschermende laag die op een screen protector lijkt maar beslist niet verwijderd mag worden. Op de eerste review-exemplaren ontbrak een waarschuwing volledig.

Opvouwbare telefoon nog lang niet voor de massa

Dit toont aan dat een telefoon met een opvouwbaar scherm nog lang niet geschikt is voor de grote massa. Het feit dat Samsung aanvankelijk een telefoon met een vraagprijs van € 2020,- (geen typo) die afhankelijk van een folie is op de markt wilde brengen, toont aan dat de drang om “de eerste” te zijn een bedrijf ook kan verblinden. Wat ons betreft wacht Apple dan ook nog een paar jaar met een opvouwbare iPhone. Het is niet de eerste keer dat Samsung een dergelijke blunder begaat. In 2017 had Samsung zijn handen vol aan de Note 7, die spontaan ontbrandde. (Zie ook → Ontwerpfout en haast werden Note 7 fataal)

Uit een promotionele video voor het toestel: “Eindeloos getest”… of toch niet?

Reacties

22 reacties
 • Profielfoto
  Edwin

  ????????? Had ik ze ook wel kunnen vertellen dat het een flop zou worden!

 • Profielfoto
  Tuvix

  Het is toch mooi dat ze er zo open over zijn? @Edwin, Betekent niet dat het een flop wordt, misschien wel een toestel die wat langer getest had moeten worden alvorens het te willen lanceren. Ik denk dat eens deze technologie goed werkt, we allemaal zo’n vouwbare telefoon gaan willen. In ieder geval hoop ik dat ze de huidige mankementen eruit krijgen.

 • Profielfoto
  donut

  Gewoon erg merkwaardig dat zo’n belangrijke lancering zo erg mislukt.

  Ach, ze hadden het gewoon even aan Edwin moeten vragen;)

   

   

   

 • Profielfoto
  farl4web

  Ze maken het kamp Apple wel erg makkelijk op deze manier. ?

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Eerder kamp Huawei (Mate X) denk ik.

   

 • Profielfoto
  LT Barclay

  @edwin jij bent natuurlijk zo goed. Stom dat Samsung jou niet eerst gevraagd heeft voordat ze de Samsung Fold gingen produceren.

 • Profielfoto
  thebest07111

  “catastrofale reviews”

  Bijna iedereen is lovend over het apparaat hoe goed het werkt. Echter zijn er een paar incapabele mensen die de folie van het scherm afhalen waardoor het scherm het niet goed doet. tsja dan ligt het niet aan Samsung maar toch echt aan degene die hem reviewen.

 • Profielfoto
  Papjes

  Uiteindelijk is het toch weer wachten tot Apple met een vouwbare smartphone komt! De rest is allemaal rommel! ??

 • Profielfoto
  Ruwepit

  thebest07111 op 23 april 2019 08:13
  “catastrofale reviews”

  Bijna iedereen is lovend over het apparaat hoe goed het werkt. Echter zijn er een paar incapabele mensen die de folie van het scherm afhalen waardoor het scherm het niet goed doet. tsja dan ligt het niet aan Samsung maar toch echt aan degene die hem reviewen.

  Dat slaat natuurlijk nergens op. Dat is namelijk niet waarom allee nu uitgesteld is. Daarbij, waarom folie die er af te trekken is? Voor een toestel van €2000???

  Ze waren er gewoon niet klaar voor. Verkeerde materialen en niet voldoende getest. Huawei was gewoon sneller en had de zaken beter voor elkaar en als je product niet af is heeft lancering samen met Huawei echt geen zin.

  simpelweg: GIGABLUNDER

   

 • Profielfoto
  thebest07111

  Papjes op 23 april 2019 08:13
  Uiteindelijk is het toch weer wachten tot Apple met een vouwbare smartphone komt! De rest is allemaal rommel! ??

  Airpower…. ook Apple maakt rommel of dingen die ze niet kunnen waarmaken.

 • Profielfoto
  thebest07111

  Ruwepit op 23 april 2019 08:32

  thebest07111 op 23 april 2019 08:13
  “catastrofale reviews”

  Bijna iedereen is lovend over het apparaat hoe goed het werkt. Echter zijn er een paar incapabele mensen die de folie van het scherm afhalen waardoor het scherm het niet goed doet. tsja dan ligt het niet aan Samsung maar toch echt aan degene die hem reviewen.

  Dat slaat natuurlijk nergens op. Dat is namelijk niet waarom allee nu uitgesteld is. Daarbij, waarom folie die er af te trekken is? Voor een toestel van €2000???

  Ze waren er gewoon niet klaar voor. Verkeerde materialen en niet voldoende getest. Huawei was gewoon sneller en had de zaken beter voor elkaar en als je product niet af is heeft lancering samen met Huawei echt geen zin.

  simpelweg: GIGABLUNDER

   

  Plastic laag het is geen folie. Je kan het er inderdaad af trekken maar als je merkt dat het heel moeilijk gaat ben je niet helemaal goed als je dan door blijft trekken.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Of je nu wel of niet door blijft trekken doet er niet. Dat laagje zit er zo knullig overheen dat je dit echt niet zou moeten accepteren voor een apparaat in deze prijsklasse.

  Maar daar is Samsung dus ook achter nu. Iets te laat helaas. Want dit blijft je ook achtervolgen bij een wereldwijde release voor de consument.

 • Profielfoto
  Maikelw

  Je kan natuurlijk 2 kanten op schrijven…

 • Profielfoto
  VinB

  thebest07111 op 23 april 2019 09:22

  Papjes op 23 april 2019 08:13
  Uiteindelijk is het toch weer wachten tot Apple met een vouwbare smartphone komt! De rest is allemaal rommel! ??

  Airpower…. ook Apple maakt rommel of dingen die ze niet kunnen waarmaken.

  Maar Apple heeft Airpower toch niet aan reviews gegeven? Apple heeft zelf er de stekker uitgetrokken. En de laatste keer dat het weer naar voren kwam wat dat gebruikers ergens op verpakkingen logootjes hadden gezien. Dus iedereen was weer in rep en roer dat het wel kwam. Apple heeft daarover niet gezegd, alleen dat ze met het project was gesloten.

 • Profielfoto
  bluefuzz89

  Bizar hoe de reacties op een Samsung gerelateerd bericht op een Apple nieuws site positiever en verdedigender zijn dan de reacties op een doorsnee Apple bericht.. ???

 • Profielfoto
  DBIW

  farl4web op 22 april 2019 22:56
  Ze maken het kamp Apple wel erg makkelijk op deze manier. ?

  Ondertussen wacht Apple weer rustig af en laten ze het echte innoveren over aan Samsung en bestellen ze uiteindelijk de schermen voor de iFold bij Samsung

 • Profielfoto
  DBIW

  Ruwepit op 23 april 2019 08:32

  thebest07111 op 23 april 2019 08:13
  “catastrofale reviews”

  Bijna iedereen is lovend over het apparaat hoe goed het werkt. Echter zijn er een paar incapabele mensen die de folie van het scherm afhalen waardoor het scherm het niet goed doet. tsja dan ligt het niet aan Samsung maar toch echt aan degene die hem reviewen.

  Dat slaat natuurlijk nergens op. Dat is namelijk niet waarom allee nu uitgesteld is. Daarbij, waarom folie die er af te trekken is? Voor een toestel van €2000???

  Ze waren er gewoon niet klaar voor. Verkeerde materialen en niet voldoende getest. Huawei was gewoon sneller en had de zaken beter voor elkaar en als je product niet af is heeft lancering samen met Huawei echt geen zin.

  simpelweg: GIGABLUNDER

   

  Zelden zulke kul gelezen…

  1. Huawei was later dan Samsung.

  2. Huawei maakt z’n eigen schermen niet eens en heeft z’n schermen van BOE die van veel lagere kwaliteit en complexiteit zijn (de basis techniek overigens gejat van Samsung door 11 Chinese spionnen die daarvoor gearresteerd zijn).

  3. Huawei heeft überhaupt nog geen lanceerdatum voor hun plastic Mate X omdat er problemen zijn met de scherm productie en levering van BOE.

  4. Er is nog geen enkele Mate X review

  5. Slechts 4 van de vele tientallen exemplaren vertonen ‘gebreken’ en er zijn veelal veel meer positieve reviews dan negatieve, wat gelijk de negatieve reviews aantast in geloofwaardigheid (The Verge is sowieso al verdacht als pro Apple kanaal)

 • Profielfoto
  DBIW

  thebest07111 op 23 april 2019 09:22

  Papjes op 23 april 2019 08:13
  Uiteindelijk is het toch weer wachten tot Apple met een vouwbare smartphone komt! De rest is allemaal rommel! ??

  Airpower…. ook Apple maakt rommel of dingen die ze niet kunnen waarmaken.

  Sterker nog, Apple krijgt het niet eens voor elkaar een niet gebogen iPad Pro of een goedwerkend toetsenbord op een MacBook bij de klant af te leveren.

   

  Kijk hoe blij de schaapjes hier zijn. Eindelijk is het niet alleen hun Apple die constant faalt. Enige verschil is, Apple faalt al op reguliere niet innovatieve toestellen. Samsung ‘faalt’ tenminste bij het inslaan van een nieuwe weg waar Apple weer als een sluwe vos van zal profiteren wanneer zij over 2 jaar met een iFold komen. Ging zo met de smartwatch, phablet en OLED schermen, zal nu niet anders zijn. Jullie moeten trailblazer Samsung dankbaar zijn. Over een tijdje zal ook dit weer één van Apple’s best verkopende producten worden.

 • Profielfoto
  DBIW

  Papjes op 23 april 2019 08:13
  Uiteindelijk is het toch weer wachten tot Apple met een vouwbare smartphone komt! De rest is allemaal rommel! ??

  Enige die veelal overspriced rommel op de markt brengt is Apple, so don’t hold your breath

 • Profielfoto
  DBIW

  Edwin op 22 april 2019 20:56
  ????????? Had ik ze ook wel kunnen vertellen dat het een flop zou worden!

  Met die glazen bol had je misschien ook Apple al znz blunders wel kunnen voorkomen… Zullen we ze even tellen?

 • Profielfoto
  Ruwepit

  Merel, merel, merel toch….

 • Profielfoto
  Ruwepit

  DBIW op 24 april 2019 21:50

  Papjes op 23 april 2019 08:13
  Uiteindelijk is het toch weer wachten tot Apple met een vouwbare smartphone komt! De rest is allemaal rommel! ??

  Enige die veelal overspriced rommel op de markt brengt is Apple, so don’t hold your breath

  Die rommel die jij adoreert blinkt overal in uit behalve kwaliteit en duurzaamheid. Binnen no-time afgeprijsd en zullen we dan vooral maar het woord after-sales maar niet gaan gebruiken. Dat kennen ze namelijk niet. Zit je binnen een jaar of 1,5 met je prachtige plastic meuk zonder fatsoenlijke updates of wat dan ook.