Eerste exemplaren Samsung Galaxy Fold binnen 48 uur stuk

Door: Raymon Mens - 28 reacties
Samsung Galaxy Fold stuk 16x9

De Samsung Galaxy Fold is binnenkort te koop en Amerikaanse journalisten hebben het toestel nu al in handen. ’s Werelds eerste telefoon met een opvouwbaar scherm maakt een rampzalige eerste indruk. De toestellen van reviewers zijn vaak na 48 uur defect of tonen ernstige mankementen.

Er komt van alles voorbij. Van hobbels in het scherm tot een witte rand op de plaats waar het scherm plooit. Andere reviewers hebben last van knipperende schermen en wegvallend beeld.

De gebreken van de Samsung Galaxy Fold

Dieter Bohn van The Verge ontdekte na 24 uur een hobbel in het scherm. Er is waarschijnlijk een vuiltje tussen het mechanisme gekomen en dat krijgt hij er ook niet meer uit. Dit veroorzaakt witte lijnen op het scherm en heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het toestel van de journalist kapot is. Volgens Samsung kan het toestel honderdduizenden keren geopend en gesloten worden, maar in de praktijk is dat mogelijk toch anders.

Bohn schrijft: “Wat er ook gebeurde, het was zeker niet omdat ik deze telefoon ruw heb behandeld. Ik heb normale zaken gedaan, zoals het scharnier openen en sluiten en in mijn zak stoppen.”

Samsung Galaxy Fold The Verge 001
Klik/tap voor groter.

Beschadigingen scherm

Steve Kovach van CNBC heeft ook problemen. De linker kant van zijn Galaxy Fold ging na één dag gebruik flikkeren en stopte na twee dagen helemaal met werken. In onderstaande video zie je hoe het toestel er na 48 uur aan toe is.

Dat dit geen geïsoleerd probleem is, blijkt uit Tweets van andere journalisten. Mark Gurman (Bloomberg) laat weten dat het scherm van zijn Samsung Galaxy Fold na twee dagen kapot is. De opvouwbare telefoon werd met een soort screen protector geleverd en die heeft Gurman verwijderd. Samsung zegt dat dit niet de bedoeling is. Dat het scherm erg kwetsbaar is blijkt ook uit de ervaringen van de Bloomberg reporter. Hij raakte de bovenkant van het scherm met zijn vinger aan en zijn nagel heeft al een permanente beschadiging veroorzaakt.

Galaxy Fold Gurman
Klik/tap voor groter.

Ook YouTuber Marques Brownlee liep tegen vergelijkbare problemen aan. Samsung stuurt hem zo snel mogelijk een vervangend toestel, maar gaf geen commentaar op de gebeurtenissen (Zie update onderaan).

Samsung Galaxy Fold MKBHD
Klik/tap voor groter.

Samsung in crisismodus?

Wij hebben Samsung ook om een reactie gevraagd en zullen dit artikel bijwerken zodra we iets van de Koreaanse fabrikant horen. Samsung is ongetwijfeld op de hoogte van deze problemen en zit waarschijnlijk in crisismodus. Deze zorgwekkende en gênante ontwikkelingen komen niet lang voor de commerciële lancering van het toestel. De Samsung Galaxy Fold arriveert 3 mei in Europa. Het apparaat wordt dan voor € 2.020 verkocht. Bij Apple in Cupertino wordt op dit moment ongetwijfeld hard gelachen.

Update: Samsung heeft in een statement aan The Verge laten weten het probleem te onderzoeken. Verder zegt het Koreaanse bedrijf dat het folie op het scherm een essentieel onderdeel is van de structurele integriteit van het toestel en niet verwijderd mag worden. Samsung zegt dat de wereldwijde lancering van het toestel gewoon volgens plan doorgaat.

De vraag die niet beantwoord wordt is waarom een telefoon van meer dan 2000 euro afhankelijk is van een stukje folie dat blijkbaar vrij los op het scherm zit. Er staat een waarschuwing op de verpakking, maar die is op zijn minst verwarrend te noemen. Bovendien is het vrij normaal om bij een nieuwe smartphone het folie dat over het scherm zit te verwijderen. Ook tonen de ervaringen van CNBC aan dat het toestel ook met folie snel stuk kan gaan.

Galaxy Fold folie
Klik/tap voor groter.

Reacties

28 reacties
 • Profielfoto
  Tegenwind

  Belachelijke mankementen voor een belachelijk toestel met zo’n belachelijke prijs.

 • Profielfoto
  whaha

  € 2020?

  Dat is geen typefout? Jezus, voor zo’n prijs verwacht je betere kwaliteit. De vraag blijft nu natuurlijk of het kinderziektes zijn of dat er een hoop toestellen zijn van deze kwaliteit.

 • Profielfoto
  Kristof Vantorre

  Ik denk dat deze technologie nog niet klaar is voor de markt.
  Wat een mankementen, dit hadden ze toch kunnen voorzien.
  Samsung maakt geen goede beurt en dat zal wel in het voordeel spelen van de concurrentie…
  Opvouwbare telefoon, ik zou er (nog) geen willen.

 • Profielfoto
  iPhonefans

  Ik snap het hele concept niet van een dit soort opklapbare toestellen (er is nix opvouwbaars aan).

  Zal ik ooit wel keer ontdekken, nu ff nog niet

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  Het ziet ernaar uit dat we met z’n allen gewoon téveel willen. Als Apple een paar jaar lang “hetzelfde model” van telefoon uitbrengt, beginnen we met z’n allen te zeiken over “innovatie” en meer van dat soort onzin. Dan wordt het dunner, maar dan steekt er plots een camera uit. Kunnen we daar weer over klagen. Om vervolgens een iPhone in je handen te krijgen die buigt, een toetsenbord dat blijft plakken of een buigbare telefoon die gewoon kapot gaat zonder dat je er iets mee gedaan hebt.

  Om maar te zeggen: bomen groeien niet tot in de hemel. Van 2000 tot 2007 heb ik niemand horen klagen over het gebrek aan innovatie bij iPods, laat staan dat iemand vond dat je die dingen opeens radicaal moest gaan heruitvinden.

 • Profielfoto
  Roko

  Mooie techniek maar nog te jong voor de praktijk. Dat weet Samsung natuurlijk ook en ondanks alle risico’s brengen ze toch een dergelijk toestel uit. Dat toont aan dat ze durven om fouten te maken en niet altijd op save spelen. Dat is innovatie. De enige rem op een fiasco is de prijs, die zorgt er wel voor dat dit geen main-stream toestel wordt.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Roko op 18 april 2019 05:36
  Mooie techniek maar nog te jong voor de praktijk. Dat weet Samsung natuurlijk ook en ondanks alle risico’s brengen ze toch een dergelijk toestel uit. Dat toont aan dat ze durven om fouten te maken en niet altijd op save spelen. Dat is innovatie. De enige rem op een fiasco is de prijs, die zorgt er wel voor dat dit geen main-stream toestel wordt.

  Dit is geen mooie techniek: mooie techniek is iets dat werkt zoals het bedoelt is, en niet kapot gaat na twee dagen, terwijl je het gebruikt zoals het bedoeld is.

  Er is een verschil tussen een “gewaagd” model uit te brengen, dat als een risico kan worden bestempeld, en een volledig nog-niet-klaar-voor-de-markt-produkt op de markt te gooien. Dit is simpelweg heel erg veel geld besteden aan R&D maar op het laatste moment te snel willen zijn en het niet goed testen. Dat is simpelweg dom.

  De prijs is helemaal niet erg. Steve Balmer lachte zich bijna dood toen hij de prijs van de allereerste iPhone hoorde: daarna wisten ze bij Microsoft niet hoe snel ze ook iets moesten maken a la iPhone, kochten Nokia op en begonnen Windows om te bouwen voor een smartphone (mocht allemaal niet baten en is mislukte strategie gebleken). Er is markt genoeg voor duurdere smartphones, de rest koopt maar een Android china-kloon.

 • Profielfoto
  PowerMac

  en ja, de eerste “bedoelt” moet ook met een d….

 • Profielfoto
  farl4web

  Waarom voelde ik dit aankomen..? Samsung heeft vaak teveel haast met het uitbrengen van nieuwe producten. Kijk maar naar die ontploffende batterijen van een paar jaar terug. Ze hebben er niet van geleerd en commerciële belangen vinden ze zwaarder wegen dan kwaliteit leveren. Dit komt ze wederom duur te staan. Het is namelijk geen innovatie als je mensen iets duurs verkoopt en dat uiteindelijk snel kapot gaat. Dit product had nog een hele tijd in het testlab moeten blijven.

 • Profielfoto
  PowerMac

  bij Apple stuurden ze een engineer met een prototype iPhone naar een kroeg, feit hem verliezen, ding kwam via Gizmodo en politie weer terug bij Apple.

  Doet ie het nog? Ja? OK, dan kunnen we hem op de markt brengen!

  Niet zoals bij Samsung in een clean room 10 keer buigen met een robot, maar in het echt uit laten proberen, real life;-)

 • Profielfoto
  monty python

  Tweede keer te snel willen zijn door Samsung, hun ontploffende batterijen kwamen er ook omdat ze voor Apple snel snel een nieuwe telefoon wilden uitbrengen. En dat allemaal om de hype van de “innovatie” te volgen onder invloed van de alsmaar arroganter wordende tech nerds.

 • Profielfoto
  defores

  Tja maar bij apple krijg je nog 128gb ssd of een 5400rpm hd. Daar wordt je ook niet blij van

 • Profielfoto
  Uluru1964

  Samzooi kwaliteit voor €2020?

 • Profielfoto
  iDeMi

  Het idee van een opvouwbaar device vind ik innovatief. Maar elk bewegend mechanisch onderdeel gaat vroeg of laat kapot. Ik geef mijn geld dan ook zeker niet uit aan een opvouwbare telefoon.

 • Profielfoto
  Zuurpruim

  Kijk eens naar bijvoorbeeld je portemonnee: na verloop van tijd scheurt zelfs het leer van de steeds open en dicht gaande klep.
  Sommige dingen moet je niet willen vouwen.

 • Profielfoto
  Alexander Henket

  Zijn die reviewers niet het betatestpanel geweest?

 • Profielfoto
  Raymon Mens

  Alexander Henket op 18 april 2019 08:48

  Zijn die reviewers niet het betatestpanel geweest?

  Dat zou echt heel raar zijn. Als bedrijf geef je doorgaans ook toestellen die van de allerbeste ‘band rollen’ aan reviewers.

 • Profielfoto
  bassbug

  Vouwen wordt breuk op den duur

  Nee dit gaat het niet worden

 • Profielfoto
  Gio

  Eerste prototype model, gaandeweg zullen ze alsmaar verbeterd worden (door de fabrikanten), nu lachen we erom maar degenen die de trends hebben gezet in deze business hebben dit allemaal meegemaakt (denk aan iPad 1 bijvoorbeeld)

 • Profielfoto
  error

  Ondertussen wordt er op Twitter ook al hard gelachen om “You’re folding it wrong“. Ik kan het mij niet voorstellen dat dergelijke issues in Samsung’s eigen testlabs zich niet openbaarden.

  Ik neem aan dat er vandaar vele pre-orders zullen worden geannuleerd.

 • Profielfoto
  yellow

  AirPower is niet goed genoeg, dus we brengen het niet uit.
  Galaxy Fold is niet goed genoeg, maar we brengen het gewoon uit.

  https://www.onemorething.nl/2019/03/officieel-airpower-wordt-geannuleerd/ Mooie reacties

 • Profielfoto
  mr.ray

  De kat uit de boom kijken en de concurrentie de kinderziektes zien verhelpen en als de markt het echt wil, zal apple toeslaan. Zelfde verhaal als de iPad en de Apple watch

 • Profielfoto
  MoNdO GeNeRaToR

  mr.ray op 18 april 2019 12:53
  De kat uit de boom kijken en de concurrentie de kinderziektes zien verhelpen en als de markt het echt wil, zal apple toeslaan. Zelfde verhaal als de iPad en de Apple watch

  En de smartphone en de MP3-speler.

   

 • Profielfoto
  Ce

  Zijn er al meer berichten dan deze 4 reviewers, waarbij er twee toestellen defect raakten door, tot op zekere hoogte, toedoen van de reviewer?

 • Profielfoto
  Ome Kor

  MoNdO GeNeRaToR op 18 april 2019 14:26

  mr.ray op 18 april 2019 12:53
  De kat uit de boom kijken en de concurrentie de kinderziektes zien verhelpen en als de markt het echt wil, zal apple toeslaan. Zelfde verhaal als de iPad en de Apple watch

  En de smartphone en de MP3-speler.

   

  Gelukkig wel, anders hadden we misschien nog steeds zo’n priegel keyboardje op onze telefoon gehad.

 • Profielfoto
  iKweethetbeter

  defores op 18 april 2019 07:25
  Tja maar bij apple krijg je nog 128gb ssd of een 5400rpm hd. Daar wordt je ook niet blij van

  Heel relevante reactie in een telefoon draadje!

  Samsung maakt geen computers meer. Daar word je pas echt blij van als je toch een computer nodig hebt!

  Toch vind ik dat Apple minimaal een 256GB SSD in elke (i)Mac(Book) moet stoppen, zonder er maar één cent meer voor te rekenen. Het is inmiddels 2019, en SSD’s kosten geen drol meer.

 • Profielfoto
  iKweethetbeter

  iDeMi op 18 april 2019 08:19
  Het idee van een opvouwbaar device vind ik innovatief. Maar elk bewegend mechanisch onderdeel gaat vroeg of laat kapot. Ik geef mijn geld dan ook zeker niet uit aan een opvouwbare telefoon.

  Wat ik pas innovatief vind, is een telefoon die in mijn broekzak het formaat heeft van een Nokia 3110, tijdens het bellen een iPhone SE is, als ik onderweg iets op moet zoeken groeit tot een iPhone XR, en thuis op de bank een iPad Pro is! Het duurt alleen nog even voordat dat er is…

 • Profielfoto
  RW076

  Ik zoek nog ff naar het voordeel.