We weten nu al welke nieuwe Animoji iOS 13 brengt

Door: Raymon Mens - 6 reacties
kind doet animoji gezicht

iOS 13 is niet uit, maar we weten al welke nieuwe Animoji de volgende grote iOS-update gaat brengen. Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith deelt deze details vandaag. Hij heeft overduidelijk de beschikking over gelekte informatie vanuit Apple zelf, want dit is niet de eerste keer dat hij gedetailleerde geruchten publiceert.

Gebruikers van een iPhone X of nieuwer kunnen in iOS 13 ook in de huid van een koe, octopus en muis kruipen. Daarnaast komt er een nieuwe Animoji die je de vorm van een bestaande emoji aan laat nemen. Deze reageert dan op je gezichtsuitdrukkingen.

Straks 28 Animoji om uit te kiezen

Met de vier te verwachten nieuwe Animoji, brengt iOS 13 het totaal beschikbare virtuele karakters op 28. Tot voor kort waren het er 20, maar enkele weken terug werden in iOS 12.2 een giraffe, haai, uil en zwijn toegevoegd. Daarnaast kun je ook een eindeloos aantal menselijk Animoji maken, genaamd Memoji.

Naast het omzetten van bestaande karakters en dieren, zijn in de toekomst nog veel meer uitbreidingen mogelijk. Apple zou bijvoorbeeld Disney-karakters in licentie kunnen nemen. Mickey en Minnie Mouse laten zich immers ook al op de wijzerplaat van de Apple Watch zien. Er zijn echter geen aanwijzingen dat dit al in iOS 13 gaat gebeuren.

Memoji
Klik/tap voor groter.

Meer nieuws in iOS 13

Op 3 juni toont Apple een voorproefje van iOS 13. Dan start namelijk ontwikkelaars­conferentie WWDC 2019 en opent Apple met een eerste blik op de nieuwigheden in iOS, macOS, watchOS en tvOS. De definitieve versie komt naar verwachting in de tweede of derde week van september uit. Naast nieuwe Animoji kunnen we ook rekenen op een verbeterde Mail-app, een donkere modus en nieuwe mogelijkheden voor Siri. (Zie ook → iOS 13: nieuwe functies, release en verwachtingen op een rij)

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Uluru1964

  Kinderspeelspul

 • Profielfoto
  pruus

  Kijk daar heb je als Apple-gebruiker wat aan. De rest? Ach onbelangrijk.

 • Profielfoto
  icegodd

  I AM RICH gimmick…  (je kan het nergens gebruiken behalve in 1 app)

 • Profielfoto
  RW076

  Apple heeft haar prio’s wel op orde zo te lezen.

 • Profielfoto
  Qapla

  Boeit me echt niet.

 • Profielfoto
  durrrr

  Animoji is één van de meest kansloze investering/innovatie van Apple de afgelopen jaren.