Huub Everstijn
Huub Everstijn Nieuws 25 april 2019

Niet alleen Apple-medewerkers maken ‘foutjes’ (vraag maar aan Honor)

We zouden dit artikel kunnen beginnen met het verhaal van de arme Apple-technicus die een pre-productie iPhone 4 in een bar liet liggen en de daarop volgende Gizmodo-saga uit 2010 opnieuw aan te halen. De waarheid is echter dat we allemaal wel eens dingen zijn kwijtgeraakt, bijvoorbeeld in de trein.

Dat is voor een Honor-medewerker in Duitsland misschien een zwakke troost. Feit blijft dat het bedrijf waarvoor hij werkt, zich tot het publiek heeft gewend voor hulp bij het vinden van een prototype smartphone.

Oproep via Twitter en Facebook

De oproep kwam afgelopen maandag via Twitter en Facebook. Het bericht van het bedrijf, dat eigendom is van Huawei, luidt als volgt: “Op Paasmaandag, 22 april 2019, verloor een Honor-medewerker een smartphone-prototype tijdens een reis met de Deutsche Bahn Intercity-Express #1125 vanuit Düsseldorf (om 06.06 uur) naar München (om 11:08 uur). Het prototype bevindt zich in een grijze beschermhoes met als opvallend kenmerk dat die de camera afdekt.”

Iedereen die mogelijk kan helpen, wordt gevraagd om contact op te nemen. Dat kan met de klantenservice van Honor Duitsland of Deutsche Bahn. Er is een beloning van 5.000 euro uitgeloofd voor degene die het apparaat weer terugbrengt.

honor
Klik/tap voor groter.

Wel reacties, geen vinder

Tot dusver is de Tweet met slechts antwoorden met zekere mate van cynisme beantwoord. Zo wordt gesuggereerd dat het allemaal een public relations hoax zou zijn. Ook de nodige Apple-referenties komen voorbij. Uiteraard mag ook de suggestie voor een vinder, om het prototype aan een concurrent te verkopen om dubbel zoveel te verdienen, niet ontbreken. In ieder geval is de beloning nog beschikbaar, dus de speurtocht is voorlopig nog niet voorbij.

De Honor View 20 smartphone moet zijn debuut overigens al maken op 21 mei. Echt veel ‘winst’ zal er voor die concurrentie dus niet echt inzitten…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Niet alleen Apple-medewerkers maken ‘foutjes’ (vraag maar aan Honor)
Sluiten