Raymon Mens
Raymon Mens App Store 15 april 2019

Netflix op je Mac? De nieuwe app Clicker maakt het beter

Fanatieke Netflix kijkers met een Mac (iMac of MacBook) opgelet .De streamingdienst werkt best aardig in de browser, maar niet optimaal. De nieuwe app Clicker wil daar wat aan doen en maakt het gebruik van de streamingdienst op je Mac een stuk beter. Helaas worden niet alle beperkingen opgelost.

Clicker rekent af met een aantal ergernissen, zoals trailers die automatisch beginnen met spelen. De app kan ook de promotie voor Netflix Originals uit het startscherm verwijderen en geeft bezitters van een MacBook de mogelijkheid om de Touch Bar voor bediening te gebruiken.

Clicker rekent af met ergernissen Netflix op Mac

Een MacBook is een persoonlijk apparaat en ook daar heeft de app rekening mee gehouden. Zo heb je de mogelijkheid om het ‘wie kijkt er’ scherm dat bij het opstarten verschijnt te verwijderen. Fanatieke binge watchers zullen blij zijn met de optie die automatisch het intro overslaat en naar de volgende aflevering gaat. Heb je Netflix graag op de achtergrond aan? Dan kun je met de app ook een picture-in-picture-modus starten.

Clicker Netflix mac
Klik/tap voor groter.

Het verwijderen van irritaties is niet het enige dat de app kan doen, er worden ook toevoegingen gedaan. De app nestelt zich bijvoorbeeld ook in de menubalk van je Mac rechtsboven, daar kun je snel een serie die je recent hebt gekeken opstarten. Daarnaast wordt ondersteuning voor de Touch Bar toegevoegd. Je kunt zo meteen na het opstarten van de app snel naar een serie of film die je recent hebt gekeken. Tijdens het kijken worden knoppen voor pauze, ondertiteling, switchen van serie en meer getoond.

Clicker Netflix mac 2
Klik/tap voor groter.

Tijdelijk goedkoper

De app kost normaal 5 dollar, maar met de promocode launchpromo19 (tijdelijk geldig) daalt de prijs naar 2 dollar. Inclusief betaalkosten ben je omgerekend ongeveer € 2,13 kwijt. Een nadeel is dat je alleen met PayPal of creditcard kunt betalen, want downloaden gaat buiten de Mac App Store om.

Reageer op artikel:
Netflix op je Mac? De nieuwe app Clicker maakt het beter
Sluiten