Raymon Mens
Raymon Mens Diensten 17 april 2019
Leestijd: 2 minuten

Netflix ontvangt Disney+ en Apple TV+ met open armen

Het jaar 2019 is het jaar van de nieuwe video-streaming­diensten. Netflix is nog steeds heer en meester, maar Disney+ komt er ook aan en wordt veelbelovend. Daarnaast doet Apple met Apple TV+ mee. Voorziet Netflix al een daling in het aantal abonnees? Absoluut niet.

CEO Reed Hastings ontvangt Disney+ en Apple Video+ met open armen, zei hij tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers. Netflix is enthousiast om meer concurrentie te verwelkomen. Volgens Hastings “gewoon omdat het goed is voor makers van content én consumenten meer keuze krijgen.”

Netflix had beste kwartaal ooit

De CEO van de streamingdienst had genoeg reden om zelfverzekerd te zijn. Netflix groeit namelijk weer als kool. De dienst kreeg er in het afgelopen kwartaal weer 9,6 miljoen betalende gebruikers bij. Nieuwe abonnees komen voornamelijk van buiten de Verenigde Staten. Volgens het bedrijf was afgelopen kwartaal op gebied van groei het meest succesvolle kwartaal ooit.

De omzet van Netflix kwam in het eerste kwartaal van 2019 uit op 4,52 miljard dollar en dat is een stijging van 22 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. De winst steeg ook en was afgelopen kwartaal 344 miljoen dollar, terwijl dat een jaar eerder nog 290 miljoen was.

Disney+
Een eerste blik op de app van Disney+ – Klik/tap voor groter.

Niet bang voor Disney+ en Apple TV+

De lancering van streamingdiensten Disney+ en Apple TV+ heeft volgens Netflix geen invloed op zijn groeiverwachtingen. Het bedrijf verwacht dat de overgang van lineair entertainment naar on-demand zo sterk zal zijn, dat er meer dan genoeg plaats voor verschillende diensten is. Disney+ en Apple TV+ worden volgens CEO Reed Hastings bovendien erg verschillend en concurreren daarom niet direct met Netflix, alleen indirect. Dat is dan weer geen probleem omdat de markt groot genoeg is voor meerdere spelers.

Disney+ en Apple TV+ zijn nog niet live, maar het lijkt erop dat Disney een sterker aanbod heeft dan Apple. De dienst van het entertainmentbedrijf krijgt een enorme catalogus en bovendien ook een relatief lage prijs. (Zie → Nieuwe details: Disney+: €6,99 per maand, grote catalogus, meer)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflix ontvangt Disney+ en Apple TV+ met open armen
Sluiten