Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 17 april 2019

macOS Mojave 10.14.4 verbetert scherm MacBook Air 2018

Apple heeft een niet zo opvallende maar wel opmerkelijke wijziging aangebracht in de pagina met specificaties van de MacBook Air 2018. De maximale helderheid van het scherm is niet langer 300 nits, maar 400 nits. Een nieuw scherm? Nee. Dit is het gevolg van macOS 10.14.4.

De update verbetert de aansturing van het scherm, waardoor een hogere helderheid mogelijk is. Het scherm van de MacBook Air kan nog steeds niet zo fel als dat van de MacBook Pro, want die biedt 500 nits. Dit is echter wel degelijk een verbetering.

Scherm MacBook Air 2018 kan feller

In de release notes van de macOS Mojave 10.14.4 update omschreef Apple al dat de standaard helderheid van het scherm aangepast was. Nu weten we ook waarom, het scherm kan feller. Dit zou vooral bij werken in een felle omgeving of de volle zon een verbetering moeten zijn.

Tijdens onze review van de MacBook Air 2018 had het scherm een maximale helderheid van 300 nits. Dat was eigenlijk niet storend. We merkten wel op eerder geneigd te zijn de helderheid hoger te zetten, terwijl dat bij andere MacBooks veel te fel was. Het is goed om te zien dat Apple dit op twee manieren heeft aangepakt, namelijk de standaard-helderheid aangepast en de backlight harder laten branden. Was het ook maar zo simpel om de problemen met het toetsenbord te fiksen…

MacBook Air 2019
Klik/tap voor groter.

Meer nieuws in macOS Mojave 10.14.4

Naast verbeteringen voor de MacBook Air 2018, brengt macOS Mojave 10.14.4 nog een aantal nieuwe functies. Zo is er een dark mode voor websites en zijn problemen met USB-audio opgelost. In Safari is je privacy bovendien beter gewaarborgd. (Zie ook → macOS Mojave 10.14.4 uit: brengt Dark Mode naar het web en meer)

Reageer op artikel:
macOS Mojave 10.14.4 verbetert scherm MacBook Air 2018
Sluiten