Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 3 april 2019
Leestijd: 2 minuten

KPN en XS4ALL verhogen prijzen internetabonnementen

Slecht nieuws voor abonnees van KPN en XS4ALL. De providers gaan hun prijzen verhogen. Het gaat om de prijzen voor vaste internet­abonnementen voor thuis, niet om mobiele abonnementen. De nieuwe prijzen gelden voor alle klanten. Vooral de prijsstijging bij XS4ALL is opmerkelijk, want deze provider verdwijnt binnenkort als zelfstandig merk.

Bij KPN gaan de nieuwe prijzen op 1 juni 2019 in. Bij XS4ALL betalen klanten vanaf 4 juni 2019 meer. De bedrijven stellen dat de prijsverhoging nodig is om te investeren in kwaliteit, dienstverlening en internetveiligheid.

Internet bij XS4ALL duurder, bellen niet

De prijsverhoging van XS4ALL is opmerkelijk te noemen. De prijzen van internetabonnementen gaan namelijk allemaal met € 2,50 per maand omhoog. Dat wil zeggen dat de goedkopere abonnementen procentueel duurder worden dan de duurdere abonnementen. De prijzen voor bellen via de vaste telefoonverbinding veranderen overigens niet.


KPN verhoogt oude en nieuwe abonnementen

Bij KPN worden alle abonnementen een euro per maand duurder. Bij de goedkopere abonnementen is dat een procentueel hogere prijsstijging. De provider doet er bij het duurste abonnement echter ook wat voor terug. Bij Internet en TV 4K gaat de maximale downloadsnelheid namelijk van 150Mbit/s naar 200Mbit/s en de upload van 15Mbit/s naar 20Mbit/s.


Ook oudere abonnementen, die niet meer te koop zijn, krijgen een verhoogde prijs. Het gaat onder andere om de oude alles-in-1-abonnementen. Klanten zien daarbij een prijsverhoging van maximaal € 3,50 per maand, terwijl de snelheid niet omhoog gaat.


Opzeggen mogelijk

De verhoogde prijzen gelden zowel voor nieuwe als bestaande abonnees. Daarom hebben klanten van KPN en XS4ALL het recht om niet met de nieuwe prijzen akkoord te gaan en hun abonnement op te zeggen. Dit kan door contact op te nemen met de klantenservice van de providers. Klanten van XS4ALL zitten momenteel sowieso in een beetje vreemde periode, want KPN is voornemens dit dochterbedrijf op te heffen. Een actiegroep die opkomt voor het behoud van de provider heeft laten weten zelf met een nieuwe internetaanbieder te komen. (Zie ook → Actiegroep richt nieuwe provider als vervanger XS4ALL op)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
KPN en XS4ALL verhogen prijzen internetabonnementen
Sluiten