Teruggefloten: KPN moet stop XS4ALL heroverwegen

Door: Raymon Mens - 11 reacties
XS4ALL
(Afbeelding: XS4ALL)

KPN is ondanks hevige protesten druk bezig met het opheffen van XS4ALL, maar wordt nu teruggefloten. Het bedrijf heeft te snel gehandeld en moet alsnog onderzoeken of er geen alternatief is voor het opheffen van het dochtermerk. Dit besluit kwam nadat de ondernemingsraad (OR) van XS4ALL naar de rechter was gestapt.

Er is nooit enige ruchtbaarheid gegeven aan het feit dat KPN meteen van toon veranderde toen het bakzeil bij de rechter haalde. Het AD heeft nu echter inzicht gekregen in stukken van de OR en meldt dat er een onderzoek komt naar alternatieven voor het stoppen van XS4ALL. De provider is een zelfstandige dochter van KPN en onderscheidt zich op het gebied van technische excellentie en privacy.

Nieuwe werkgroep XS4ALL en KPN

Het is nog niet bekend wat die alternatieven precies zijn. Er is wel een projectgroep gevormd die bestaat uit een aantal medewerkers van KPN en XS4ALL. Zij zullen bekijken welke toekomstscenario’s haalbaar zijn. Daarbij moeten de belangen van zowel het moederbedrijf als dochterbedrijf in het oog gehouden worden. De groep benadruk naar alternatieven in de breedste zin van het woord te kijken.

Niet alleen de OR heeft druk op KPN uitgevoerd. De afgelopen tijd zette een actiegroep zich ook in voor het behoud van XS4ALL. Een petitie kon rekenen op meer dan 50.000 handtekeningen en de groep schetste een toekomst voor XS4ALL op de kabel. Tegenwoordig is de kabel namelijk open voor concurrenten van Ziggo. Ook tijdens de aandeel­houders­vergadering van het telecombedrijf die op woensdag plaatsvond, werd volop actie gevoerd. “Kies maar: KPN dat bonussen wil uitkeren ongeacht de winst, of XS4ALL dat winst maakt zonder bonussen.”

KPN XS4ALL actie
Klik/tap voor groter.

Nieuwe provider als vervanger

KPN kondigde in januari van dit jaar aan te stoppen met vrijwel alle dochtermerken, Het bedrijf wil alle diensten samenbrengen onder zijn eigen vlag en daarbij het beste van alle submerken behouden. De actiegroep zit inmiddels ook niet stil en wil een eigen provider oprichten die het gedachtegoed van XS4ALL naleeft. Er moet veel nadruk komen te liggen op technische excellentie en privacy. De nieuwe provider zal binnen enkele maanden zijn diensten aan gaan bieden, mocht KPN ook na de verplichte heroverweging besluiten definitief met zijn dochtermerken te stoppen.

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  RW076

  KPN.. pfff.

 • Profielfoto
  tijns

  Zoiets als David vs Goliath ? O zal KPN dit incasseren en daarna toch eigen zin doordrijven ?

  Ik hoop van niet.

 • Profielfoto
  tijns

  Sorry “O” moet zijn: “Of”

 • Profielfoto
  Yosemite

  Volgens mij is KPN helemaal niet druk bezig met het opheffen van XS4ALL want er is daadwerkelijk nog niks gebeurt.

 • Profielfoto
  Antaeus

  KPN is lekker bezig? Net een mailtje binnen dat internet per juni weer duurder wordt! ?
  Dus ben opzoek naar andere alternatieven…

 • Profielfoto
  Papjes

  Dat hele XS4ALL is echt een hype aan het worden! Mijn vriend had XS4ALL en niks als ellende ermee! Opheffen die handel, stoppen!!

 • Profielfoto
  iMac Lover

  Ik heb net ook een mailtje van KPN gekregen, dat mijn internet abonnement met € 2,50 stijgt naar € 54 P/M

  in een paar jaar tijd is mijn abonnement 10 % duurder geworden.

  Foei

  Dat hele gedoe met XS4ALL is puur een reclame stunt, om nieuw klanten te trekken.

 • Profielfoto
  arno1975

  Antaeus op 10 april 2019 16:29
  KPN is lekker bezig? Net een mailtje binnen dat internet per juni weer duurder wordt! ?
  Dus ben opzoek naar andere alternatieven…

  Overigens worden er ook zenders afgehaald. Ik ben vorige maand trouwens zelf over gestapt.

  Nog steeds geen Apple TV app. Ze willen reclames op maat gaan aanbieden in de ITV online app. Komen overigens wel met een app voor Samsung TV’s, ook al zoiets. En nou dit weer

   

 • Profielfoto
  polansky

  Ben super tevreden over XS4all als internetaanbieder, maar TV is een drama, met een draak van een manier waarop de setupbox werkt.

  Ben het volledig eens met de mensen die hier zeggen dat het belachelijk is dat XS4all nog steeds geen app heeft voor de AppleTV, maar ondertussen wel met Samsung ligt te flikflooien om een App op nota bene een TV aan te gaan bieden.

  Ik hoop stiekem dat Ziggo binnen afzienbare tijd toegang krijgt op glasvezel, want dat is echt ideaal.

 • Profielfoto
  Ken

  Als KPN zo nodig hun bedrijfsstructuur wil vereenvoudigen, kan het beter zichzelf opheffen en alle diensten voortaan onder de XS4ALL-vlag gaan aanbieden. De merkwaarde van XS4ALL is vele malen hoger. Niemand die daartegen in protest zou komen lijkt me.

 • Profielfoto
  Ken

  polansky op 10 april 2019 21:42
  Ben super tevreden over XS4all als internetaanbieder, maar TV is een drama, met een draak van een manier waarop de setupbox werkt.

  TV is overigens de enige dienst van XS4ALL die zij op dit moment niet zelf in de hand hebben, maar volledig identiek is aan het Interactieve TV-systeem van KPN (wat op veel punten inderdaad slecht is). Voor internet beheert XS4ALL nog steeds een eigen netwerk en ook voor VoIP hebben ze een eigen techniek die beter is dan wat KPN voor vaste telefonie biedt. XS4ALL-klanten zijn dan ook het beste af met alleen internet en eventueel vaste telefonie, en dat combineren met bijvoorbeeld NLZIET.