Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 10 april 2019
Leestijd: 2 minuten

Teruggefloten: KPN moet stop XS4ALL heroverwegen

KPN is ondanks hevige protesten druk bezig met het opheffen van XS4ALL, maar wordt nu teruggefloten. Het bedrijf heeft te snel gehandeld en moet alsnog onderzoeken of er geen alternatief is voor het opheffen van het dochtermerk. Dit besluit kwam nadat de ondernemingsraad (OR) van XS4ALL naar de rechter was gestapt.

Er is nooit enige ruchtbaarheid gegeven aan het feit dat KPN meteen van toon veranderde toen het bakzeil bij de rechter haalde. Het AD heeft nu echter inzicht gekregen in stukken van de OR en meldt dat er een onderzoek komt naar alternatieven voor het stoppen van XS4ALL. De provider is een zelfstandige dochter van KPN en onderscheidt zich op het gebied van technische excellentie en privacy.

Nieuwe werkgroep XS4ALL en KPN

Het is nog niet bekend wat die alternatieven precies zijn. Er is wel een projectgroep gevormd die bestaat uit een aantal medewerkers van KPN en XS4ALL. Zij zullen bekijken welke toekomstscenario’s haalbaar zijn. Daarbij moeten de belangen van zowel het moederbedrijf als dochterbedrijf in het oog gehouden worden. De groep benadruk naar alternatieven in de breedste zin van het woord te kijken.

Niet alleen de OR heeft druk op KPN uitgevoerd. De afgelopen tijd zette een actiegroep zich ook in voor het behoud van XS4ALL. Een petitie kon rekenen op meer dan 50.000 handtekeningen en de groep schetste een toekomst voor XS4ALL op de kabel. Tegenwoordig is de kabel namelijk open voor concurrenten van Ziggo. Ook tijdens de aandeel­houders­vergadering van het telecombedrijf die op woensdag plaatsvond, werd volop actie gevoerd. “Kies maar: KPN dat bonussen wil uitkeren ongeacht de winst, of XS4ALL dat winst maakt zonder bonussen.”

KPN XS4ALL actie
Klik/tap voor groter.

Nieuwe provider als vervanger

KPN kondigde in januari van dit jaar aan te stoppen met vrijwel alle dochtermerken, Het bedrijf wil alle diensten samenbrengen onder zijn eigen vlag en daarbij het beste van alle submerken behouden. De actiegroep zit inmiddels ook niet stil en wil een eigen provider oprichten die het gedachtegoed van XS4ALL naleeft. Er moet veel nadruk komen te liggen op technische excellentie en privacy. De nieuwe provider zal binnen enkele maanden zijn diensten aan gaan bieden, mocht KPN ook na de verplichte heroverweging besluiten definitief met zijn dochtermerken te stoppen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Teruggefloten: KPN moet stop XS4ALL heroverwegen
Sluiten