Raymon Mens
Raymon Mens Deals 25 april 2019

Korting bij de Apple Store? Het kan onder deze voorwaarden

Kun je korting bedingen bij de Apple Store, wanneer je bijvoorbeeld de voorkeur hebt om rechtstreeks bij Apple te kopen, maar elders aantrekkelijkere prijzen ziet? Jazeker. Je hoeft er in een aantal gevallen alleen maar om te vragen en jezelf een beetje voor te bereiden.

Apple geeft medewerkers namelijk speelruimte om aan ‘price matching’ te doen. Dat wil zeggen dat je in de Apple Store aan kunt geven dat je een product elders goedkoper hebt gezien. Een medewerker mag je dan een korting geven, maar er zijn wel een aantal voorwaarden.

Korting Apple Store: versoepelde voorwaarden

De voorwaarden voor korting zijn volgens een contact dat bij Apple werkt onlangs wat versoepeld. In het verleden mochten medewerkers alleen korting aanbieden als de prijs bij een fysieke winkel (zoals MediaMarkt) lager was. Nu kunnen echter ook webwinkels als voorbeeld worden genoemd. Voorwaarde is wel dat ze de status van geautoriseerde dealer hebben. Dit is bijvoorbeeld het geval bij Amazon, Bol.com en de meeste Nederlandse telecomproviders.

Volgens een ander contact wordt er alleen gekeken of een webshop betrouwbaar is. AliExpress en eBay zijn dat niet, omdat er teveel twijfel kan zijn over producten die daar verkocht worden. Webshops met bijvoorbeeld een of meer keurmerken worden wel als betrouwbaar gezien. Een andere voorwaarde is dat de lage prijs niet het resultaat is van een tijdelijke promotie of kortingscode.

Klik/tap voor groter.

Tijdens gesprekken met verschillende (oud)medewerkers krijgen we het idee dat er bij de ene Apple Store wat meer mogelijk is dan bij de andere. Alle medewerkers noemden maximaal 10 procent korting als algemene richtlijn, maar sommigen gaven ook aan dat er meer ruimte is, zeker als een manager daar toestemming voor heeft gegeven. Er is een algemeen kader, maar dat lijkt niet erg rigide.

Prijzen vergelijken loont

Apple past de prijzen op zijn website of in winkels bijna nooit aan. De introductieprijs van een product blijft vaak de prijs door het jaar heen. Via resellers en webshops wordt echter wel eens met prijzen gestunt, zeker als er een nieuwe iPhone, iPad of Mac aan zit te komen. In dit soort gevallen loont het om bij diverse winkels naar de prijzen kijken. Bijvoorbeeld via Google Shopping. Als je voorkeur heeft om direct bij Apple te kopen, vraag dan gewoon naar korting omdat het elders goedkoper is.

Reageer op artikel:
Korting bij de Apple Store? Het kan onder deze voorwaarden
Sluiten