Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 2 april 2019

‘iPhone wordt volgend jaar weer kleiner en compacter’

Terwijl de geruchten over de iPhone 2019 goed op gang komen, wordt ook al vooruit gekeken naar volgend jaar. Wat gaat de iPhone in 2020 brengen? Het matig betrouwbare DigiTimes, dat vaak over bronnen binnen Apple’s leveranciersketen beschikt, meldt dat de iPhone weer kleiner wordt.

Apple zou drie nieuwe formaten op de planning hebben staan. De 4-inch iPhone SE komt als deze geruchten juist zijn nooit meer terug, maar er zou een 5,4-inch model komen. Dat is kleiner dan de huidige iPhone XS, die een schermdiagonaal van 5,8-inch heeft.

iPhone in 2020 kleiner en alles OLED?

Een andere verandering die er volgens de Taiwanese bronnen aankomt, is een volledige overstap naar OLED. Apple zou volgend jaar nog steeds drie iPhone-modellen willen maken, maar dan wel alle drie met een OLED-scherm. Nu heeft de iPhone XR om de prijs laag te houden nog een LCD-scherm. In 2020 zou dat afgelopen zijn en komt Apple naar verluidt met drie formaten: 5,42-inch, 6,06-inch en 6,67-inch.

Dit zou een interessante ontwikkeling zijn. Aan de ene kant wordt het kleinste model een beetje kleiner (de iPhone XS is momenteel 5,8-inch), maar aan de andere kant het grootste model een beetje groter (de XS Max heeft nu een schermdiagonaal van 6,5-inch). Mogelijk keert de ‘kleiner is goedkoper’ strategie ook terug. Momenteel is de iPhone XR goedkoper omdat deze een LCD-scherm heeft, maar met 6,1-inch niet het kleinste model.

Klik/tap voor groter.

Voordelen van OLED

Als Apple er ook nog in slaagt om de schermranden een beetje dunner te maken en de notch wat te verkleinen, kan een compacte iPhone met een prima scherm ontstaan. De voordelen van OLED zijn duidelijk. Het scherm gebruikt niet langer één backlight (verlichting op de achtergrond) maar iedere pixel produceert zijn eigen licht. Daardoor kan zwart echt zwart zijn en wordt bij een donkere interface minder accu gebruikt.

Apple kiest volgens DigiTimes volgend jaar niet alleen voor Samsung als leverancier, maar LG gaat ook OLED-schermen leveren. We kunnen daardoor ook meteen raden welke Apple-partners de bron van dit gerucht zijn.

Reageer op artikel:
‘iPhone wordt volgend jaar weer kleiner en compacter’
Sluiten