Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 23 april 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Eerste iPhone met 5G arriveert in 2020’

Nadat Apple zijn juridische strijd met chipmaker Qualcomm heeft gestaakt, is er goed nieuws over de iPhone met 5G. In 2020 zou de eerste iPhone met ondersteuning voor het nieuwe mobiele netwerk een feit zijn. Toch zou Apple niet al zijn eieren in één mandje willen leggen.

Volgens analist Ming-Chi Kuo gaat Apple niet alleen 5G-modems van Qualcomm in de iPhone gebruiken. Ook Samsung zou de benodigde chips voor 5G gaan leveren. Apple’s vorige leverancier van modems, Intel, is helemaal uit de picture.

Duidelijkheid over iPhone met 5G

Het was lange tijd onzeker of er snel een iPhone met ondersteuning voor 5G zou komen. Apple was tot een week geleden nog helemaal afhankelijk van Intel als enige leverancier van modems. Dat bedrijf kreeg naar verluidt tot 2021 geen chips voor het nieuwe mobiele netwerk geproduceerd. Door een staakt het vuren en een nieuwe deal met Qualcomm, is er echter niet langer sprake van onzekerheid.

Apple presenteert nieuwe iPhones altijd in september. Dat roept de vraag op of het niet mogelijk was om in 2019 nog met een 5G iPhone met modem van Qualcomm te komen. Dit is echter veel te ambitieus. De toestellen voor september 2019 zijn al helemaal uitgetekend en alle componenten getest. Het zou veel te laat zijn om een diepgaande aanpassing zoals een ander modem door te voeren. Zeker op de schaal die Apple nodig heeft.

Klik/tap voor groter.

Apple moet zijn best doen

Als één ding in ieder geval zeker lijkt, is het dat Apple extra zijn best zal moeten doen om de iPhone 2019 aantrekkelijk te maken. Hoewel 4G voorlopig nergens heen gaat, zal een aantal gebruikers toch een jaartje wachten met het vernieuwen van hun toestel. Gelukkig staan er een aantal interessante vernieuwingen op het programma voor de iPhone 2019. Denk aan een grotere accu, sterk verbeterde camera met derde lens en meer modellen tegen lagere prijzen.

In Nederland worden de eerste 5G-netwerken in 2020 verwacht. T-Mobile heeft al aangekondigd in dat jaar een landelijk dekkend 5G-netwerk te willen hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
‘Eerste iPhone met 5G arriveert in 2020’
Sluiten