iPhone 2019: ‘meer modellen en lagere prijzen’

Door: Raymon Mens - 18 reacties

In de beginjaren was er steeds één nieuwe iPhone, later maakte Apple een groot en klein model en in 2018 was met drie nieuwe modellen het hek van de dam. Volgen later in 2019 maar liefst vijf nieuwe modellen? Als we de wisselend betrouwbare bronnen van Macotakara moeten geloven wel.

De Japanse website zegt dat Apple het dit jaar radicaal anders aan gaat pakken. Er komen naar verluidt maar liefst vijf nieuwe modellen. Twee zullen een nieuw ontwerp hebben, terwijl de huidige iPhone XS (Max) en iPhone XR naar verluidt alleen een hardware-upgrade en lagere prijs krijgen.

Nieuwe strategie voor iPhone 2019?

Volgens bronnen binnen Apple’s leveranciersketen heeft Apple dit jaar een nieuwe strategie voor de iPhone. De bestaande iPhone XS, XS Max en XR zouden voorzien worden van een snellere (A13) chip, maar verder geen aanpassingen krijgen. Daardoor kan de prijs naar verluidt wat zakken. Dat is geen overbodige luxe, want de prijzen zijn de afgelopen jaren behoorlijk opgelopen.

Daarnaast komt Apple volgens de geruchten met twee nieuwe high-end iPhone-modellen die een schermgrootte van 6,1- en 6,5-inch hebben. Deze nieuwe iPhones zouden ook een driedubbele camera bevatten en ondersteuning bieden voor bi-directioneel draadloos laden. Dat wil zeggen dat het toestel niet alleen zelf draadloos kan laden, maar ook andere apparaten kan laden. Denk aan AirPods die opgeladen worden als ze op de achterkant van het toestel gelegd worden. De twee nieuwe iPhones zouden ook een nieuw ontwerp met iets dunnere behuizing en kleinere notch hebben.

iPhone 2019 renders 001
Concept door Benjamin Geskin – Klik/tap voor groter.

Korrel zout

Vijf iPhone-modellen klinkt als een hoop, maar bedenk je goed dat Apple nu ook al vijf verschillende iPhones verkoopt. De iPhone 7 en 8 zitten nog steeds in het assortiment naast de recente modellen met Face ID en notch. De bronnen van Macotakara zijn vaak goed, maar dit gerucht gaat wel tegen de algemene consensus in. Als dit gerucht op waarheid berust, zullen andere grote namen zoals Bloomberg-reporter Mark Gurman of analist Ming-Chi Kuo dit snel genoeg bevestigen op basis van eigen bronnen. Tot die tijd adviseren we dit met een flinke korrel zout te nemen.

Reacties

18 reacties
 • Profielfoto
  Appeltje86

  Ik zou mijn huidige iPhone XR direct omruilen als er een “nieuwe versie” van de SE uit zou komen. In 2019 nog een SE uit 2016 kopen voelt voor mij als een te grote achteruitgaan.

  Toch blijft de iPhone 5 / SE voor mij de fijnste iPhone qua formaat en gebruik.

  Het lijkt erop dat dit formaat iPhone toch echt verleden tijd is.

 • Profielfoto
  LighScan

  Het lijkt erop dat dit formaat iPhone toch echt verleden tijd is.

  Niet alleen bij de iPhone helaas. Zoek maar is een high end smartphone.

 • Profielfoto
  Pjotr

  Ach, wel nee. Komt ook weer terug. Nu zit iedereen als een vogel het grootste ei uit te broeden. Straks komen we er achter het meeslepen toch een dingetje is. Bij sporten ziet zo’n armband met een tabletsize telefoon er lachwekkend uit. Met een hand vasthouden ook lastig.

  Eigenlijk is een iPhone 4S al een prima formaat. Gezien kleiner scherm minder stroomverbuik. Gezien dikte grotere batterij. Gaat dan een week mee. Net zo lang als mijn Garmin 5S horloge.

 • Profielfoto
  KR1275

  Apple moet wel, want de glans is er vanaf en op wat fans na, geeft niemand meer om de producten.
  Ben lang trouw geweest, maar voel me niet als serieuze klant behandeld. Als ze mij een poot willen uitdraaien, moeten ze van betere huize komen.
  Dus verlagen is noodzakelijk willen ze mee met de markt. Geldt ook voor de macs. Als Apple daar nog wat mee wil tenminste. Bankiers hebben zelden technische interesses….

 • Profielfoto
  NapO

  Apple gaat op termijn de wedstrijd verliezen ondanks de diepe zakken.

  Samsung s10, huawai p30 (pro), oneplus die er straks aankomt met zijn nieuwe toestel. apple zette de benchmark en nu klimmen de “chinezen” ze voorbij…

  Apples prijs punt is nog steeds belachelijk, tuurlijk zie je mensen met een XS of een XR, maar de wedstrijd is verloren. enige wat ze in het oosten moeten maken is een goede migratie tool die makkelijk een migratie mogelijk maakt en dan stap je ook makkelijk uit het eco systeem van apple. (vooral je fotoos e.d.)

  Ik ben een jaar geleden over gestapt van apple naar android en ik heb geen moment spijt, vandaag de P30 besteld, en morgen even de backup terug zetten uit de google cloud en dooooorrrrrr…..dag apple…bootje gemist jonges….:)

 • Profielfoto
  NapO

  NapO op 8 april 2019 15:49
  Apple gaat op termijn de wedstrijd verliezen ondanks de diepe zakken.

  Samsung s10, huawai p30 (pro), oneplus die er straks aankomt met zijn nieuwe toestel. apple zette de benchmark en nu klimmen de “chinezen” ze voorbij…

  Apples prijs punt is nog steeds belachelijk, tuurlijk zie je mensen met een XS of een XR, maar de wedstrijd is verloren. enige wat ze in het oosten moeten maken is een goede migratie tool die makkelijk een migratie mogelijk maakt en dan stap je ook makkelijk uit het eco systeem van apple. (vooral je fotoos e.d.)

  Ik ben een jaar geleden over gestapt van apple naar android en ik heb geen moment spijt, vandaag de P30 besteld, en morgen even de backup terug zetten uit de google cloud en dooooorrrrrr…..dag apple…bootje gemist jonges….:)

  de oneplus 7…astu… https://nl.hardware.info/nieuws/64397/nieuwe-renders-van-oneplus-7-gelekt-bevestigt-scherm-zonder-notch-of-camera-uitsparing

 • Profielfoto
  Vaagstra

  Ik ben het met NapO en KR1275 eens. Apple is gewoon te duur geworden en maakt voor die prijzen ook nog slechtere producten dan voorheen. Komt bij dat ze keuzes maken die ik net niet zou maken (glazen achterkant, (te) groot scherm, 17 camera’s waar ik aan 1 of 2 genoeg heb) en waarom zou ik mezelf een poot uitdraaien als het het allemaal net niet is. Naar Android overstappen gaat me te ver want dan koop je weer elk jaar een goedkoper toestel dat het ook niet is. Ik ga gewoon voor het 5e jaar op rij met dezelfde telefoon doen als het zo moet (6s). Laad ik ‘m toch gewoon 3x per dag op.

 • Profielfoto
  App69

  Appeltje86 op 8 april 2019 13:09
  Ik zou mijn huidige iPhone XR direct omruilen als er een “nieuwe versie” van de SE uit zou komen. In 2019 nog een SE uit 2016 kopen voelt voor mij als een te grote achteruitgaan.

  Toch blijft de iPhone 5 / SE voor mij de fijnste iPhone qua formaat en gebruik.

  Het lijkt erop dat dit formaat iPhone toch echt verleden tijd is.

  Hou toch op met dat geouwehoer over de SE2!!!

  Is er niet. Komt er niet.

 • Profielfoto
  App69

  NapO op 8 april 2019 15:56

  NapO op 8 april 2019 15:49
  Apple gaat op termijn de wedstrijd verliezen ondanks de diepe zakken.

  Samsung s10, huawai p30 (pro), oneplus die er straks aankomt met zijn nieuwe toestel. apple zette de benchmark en nu klimmen de “chinezen” ze voorbij…

  Apples prijs punt is nog steeds belachelijk, tuurlijk zie je mensen met een XS of een XR, maar de wedstrijd is verloren. enige wat ze in het oosten moeten maken is een goede migratie tool die makkelijk een migratie mogelijk maakt en dan stap je ook makkelijk uit het eco systeem van apple. (vooral je fotoos e.d.)

  Ik ben een jaar geleden over gestapt van apple naar android en ik heb geen moment spijt, vandaag de P30 besteld, en morgen even de backup terug zetten uit de google cloud en dooooorrrrrr…..dag apple…bootje gemist jonges….:)

  de oneplus 7…astu… https://nl.hardware.info/nieuws/64397/nieuwe-renders-van-oneplus-7-gelekt-bevestigt-scherm-zonder-notch-of-camera-uitsparing

  Maar nog steeds een kin.

 • Profielfoto
  TheBigZ

  Appeltje86 op 8 april 2019 13:09
  Ik zou mijn huidige iPhone XR direct omruilen als er een “nieuwe versie” van de SE uit zou komen. In 2019 nog een SE uit 2016 kopen voelt voor mij als een te grote achteruitgaan.

  Toch blijft de iPhone 5 / SE voor mij de fijnste iPhone qua formaat en gebruik.

  +1

 • Profielfoto
  pruus

  Ik bemerk wel meer een twijfelachtige houding van Apple-fans?

 • Profielfoto
  yellow

  Dat komt omdat tevreden klanten niet gelijk reageren en dit constant hoeven aan te geven. En jij trekt zo je conclusies. Typisch internet. Hier en daar negatieve reacties, conclusie: blijkbaar is iedereen ontevreden.

  Ik ben dik tevreden met m’n iPhone X. Wil echt nooit meer een kleinere scherm. Eerder een grotere.

 • Profielfoto
  NapO

  Vaagstra op 8 april 2019 16:36
  Ik ben het met NapO en KR1275 eens. Apple is gewoon te duur geworden en maakt voor die prijzen ook nog slechtere producten dan voorheen. Komt bij dat ze keuzes maken die ik net niet zou maken (glazen achterkant, (te) groot scherm, 17 camera’s waar ik aan 1 of 2 genoeg heb) en waarom zou ik mezelf een poot uitdraaien als het het allemaal net niet is. Naar Android overstappen gaat me te ver want dan koop je weer elk jaar een goedkoper toestel dat het ook niet is. Ik ga gewoon voor het 5e jaar op rij met dezelfde telefoon doen als het zo moet (6s). Laad ik ‘m toch gewoon 3x per dag op.

  Neem een keer proef op de som, koop een android 9 toestel met een beetje fatsoenlijke processor en camera, al koop je een huawai p20 …..zelfs een p20 lite is nog een snel toestel. Alles doet het he? alle apps die je voor iphone hebt heb je ook op android.

  navigatie bij instellingen, alles is te vinden (ze hebben t gekopieerd van apple) voor een paar honderd piek heb je minimaal net zo een goed toestel als apple.

  + voor je eco systeem (google) betaal je niks voor je toestel backup, niks voor je foto opslag (onbeperkt) alles is gratis. Bij het fruit merk mag je een paar piek per maand aftikken wat bij google niets kost. Gaat je toestel stuk, koop je gewoon een nieuwe.

  Oneplus6 heb ik 6 maanden nu, 450 eu ex btw, nu huawai p30 besteld voor 578 ex btw. in 1 jr twee toestellen en nog goedkoper als een iphone xs met 128 gb. Enige reden van de huawai is de betere camera, want in de 6 is dat een punt van aandacht (zeker bij donker is ie matig). laptop geen apple meer, telefoon geen apple meer, ik mis apple helemaal niet. Paar dagen wennen in het begin maar daarna werk je er net zo snel en makkelijk mee (met android).

 • Profielfoto
  Sidney StichtingGA

  Apple is en wordt steeds meer een statussymbool. Dat houd zeker in dat ze de prijzen zeker niet zullen verlagen en als ze al met goedkopere spul komen zullen die wel heel wat mindere features hebben…

  En die verkoop waarde zal ook minder zijn.

  als je nu een IPhone twee jaar oud verkoop is de verkoop waarde hoog! Bij elk ander merk verkoopwaarde na twee jaar niets meer waard…

 • Profielfoto
  syltheboy

  yellow op 8 april 2019 21:52
  Dat komt omdat tevreden klanten niet gelijk reageren en dit constant hoeven aan te geven. En jij trekt zo je conclusies. Typisch internet. Hier en daar negatieve reacties, conclusie: blijkbaar is iedereen ontevreden.

  Ik ben dik tevreden met m’n iPhone X. Wil echt nooit meer een kleinere scherm. Eerder een grotere.

  Voor mij is het formaat van de iPhone X/XS perfect, ik zou niet groter of kleiner willen.

 • Profielfoto
  Pietje13

   

  “voor je eco systeem (google) betaal je niks voor je toestel backup, niks voor je foto opslag (onbeperkt) alles is gratis. Bij het fruit merk mag je een paar piek per maand aftikken wat bij google niets kost.”

  Oneplus6 heb ik 6 maanden nu, 450 eu ex btw,”

  1: Top dat ecosysteem van Google. Die weet waar je bent, je gebruikt voor de gemakkelijkheid ook maar een gmail account zodat ze kunnen scannen wat je interesses zijn, je zoekt met google want dat hoort op een android, je zet al je foto’s gratis in de cloud want dat is lekker makkelijk. Mogelijk interesseert het je gewoon niks, en dat is je goed recht. Er zal echter een aanzienlijk deel zijn die liever 1 euro per maand betaalt voor een bedrijf dat zijn geld niet verdiend met advertenties en data verkoop.

  2: Oneplus 6, 6 maanden geleden 450 ex BTW. Krijg je nu op marktplaats 289 ex BTW voor. is 6% afschrijving per maand over 6 (!!!!) maanden.

  iPhone X kocht ik voor 909 ex BTW, anderhalf jaar geleden. Krijg je nu op marktplaats nog 495 ex BTW voor. Is 2,5% afschrijving per maand over 18 (!!) maanden

  Als je het over je fruit hebt: vergelijk appels dan ook met appels en peren met peren.

   

 • Profielfoto
  Antonino

  @Pietje13, wist je dat Google je foto’s en video’s (die je niet online wilt hebben) gewoon op internet plaatst waarvan de links maar voor 5% gegenereerd zijn? Ik gebruik Google voor YouTube, nog een paar dingen, en voor de rest niet. Googles winst bestaat voor 90% uit persoonsgegevens, en advertenties. Apple’s winst bestaat voor 90% uit verkochte hardware. Ik heb liever een minder slimme Siri die niet met je gegevens speelt i.p.v. een slimmere Google Assistant die met je gegevens speelt. Google zet ook je geluidsopnames op internet, en Google Assistant-vragen, en nog een heleboel andere dingen. Dit vind ik gestoord. Er is ook een video op YouTube over: https://youtu.be/hLjht9uJWgw.

 • Profielfoto
  macsiem

  Je loopt toch ook niet met mooi weer in je blootje door de Kalverstraat? Daarom voor mij geen Google/ Android. Kost inderdaad een paar € per maand. Ik ken de kreet “ik heb niets te verbergen”. Jaja, ik ken echter niemand die het achterste van zijn tong laat zien, maar misschien heb ik wel verkeerde vrienden, kennissen…